Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dcera se asi nijak zvlast neboji, jen jednou sedela na posteli a najednou rikala bojiiim bojimmm au au a rychle lezla ke me. Tak jsem ji chytla do naruci a ptala jsem se ji, co se stalo a ona rekla: už dobý u mámy. Tak nevim ![]()
Fuuu, holky, to je mazec. Já jako malá taky viděla „něco“, dodnes to nedokážu pořádně specifikovat, ale byl to prostě duch.
Syn mi někdy taky nahání hrůzu svým chováním, ale ještě nemluví, takže nic konkrétního nevím. Každopádně dobře mi z toho taky není. Někdy řve, někdy jen tak kouká, jindy se směje.. No, prostě lahůdka. Líbí se mi ta verze s těmi strážnými anděli - kéž by to tak bylo ![]()
Jeste me napadlo, k nam casto chodi ruzny opravari, udrzbari atd treba dcera v ty koupelne, jak rikala pán kouká, chtela treba rict, vcera se tu pan koukal na roletu, ktera se zasekavala, ale takovou vetu dohromady jeste neda, tak rekne jen pan kouka. ![]()
Nám se stalo asi před měsícem, to měl malý 14 měs, že když jsme stáli u hrobu jeho prababičky, která v květnu zemřela, tak se zahleděl do lesa, který je hned vedle hřbitova a dělal ručičkou papa ( v té době běžně papa dělat nechtěl), tak to jsme se s manželem taky zarazili až mě husina naskočila. Ale to bylo na hřbitově, doma by mě je.lo. ![]()
Dcera taky dlouhou dobu vídala pána. Vyváděla, že nemůže na chodbu, že je tam pán apod.(dělala to tak od dvou do skoro tří let) Dokázala mi ho trochu popsat, říkala, že je hodný a občas řekla, že se usmívá, no nedělalo mi to dobře, jen to píšu, už se ohlížím za záda do chodby, kde stával
(a to jsme v novostavbě) jo, ještě tou dobou vždy říkala o jednom starším rodinném domě, kolem kterého jsme chodívaly, že tam bydlela. Vždycky se u něj zastavila a koukala na něj.
@Lejaa píše:
Fuuu, holky, to je mazec. Já jako malá taky viděla „něco“, dodnes to nedokážu pořádně specifikovat, ale byl to prostě duch.
Syn mi někdy taky nahání hrůzu svým chováním, ale ještě nemluví, takže nic konkrétního nevím. Každopádně dobře mi z toho taky není. Někdy řve, někdy jen tak kouká, jindy se směje.. No, prostě lahůdka. Líbí se mi ta verze s těmi strážnými anděli - kéž by to tak bylo
Já jsem to právě někde četla, že do určitýho věku je můžou vidět. Tak jsem se s tím prostě taky uklidnovala, jinak nevím… ![]()
Mám taky super zážitek s dcerou nejedná se o člověka ale o hmyz..
stalo se to jen jednou ale ten pocit..
v noci šílenej řev tak valím do pokojíku a dcera řve „mami ta kobylka“ js čumím všude..4 dioptrie na dalku..bez brejlí a čočk..viděla jsem prd..ale ona celou dobu řičela jak smyslu zbavená..a ukazovala na strom a koulela očima po celym pokoji..tak jsem ji přenesla do obyvaku..uklidnila a za minutu opět šílenej jekot utikala jsem pro ni a vzala jsem ji teda k sobě a tiskla ji ale ona šílěně řvala do noci oči upřené na strop..a ječela..
Mami tam, vidíš ji? ona se točí, ona se věší, mami vidíš ji věší se…a ukazovala, a pořád to opakovala s hysterickým řevem peřinu si držela tesně pod očima oči upřené na strop jak smyslu zbavená a fakt jsem nevěděla co sní uklidňovala jsem ji že už je pryč že není..spala s dekou na hlavou přitisknuta jak klíště..hrozná noční můra a naštěstí se to už neopakovalůo a je zajimavy že si to druhy den pamatovala ![]()
manžel radil proplesknout
a synator spal jak zabitej..
@randr To je možné, ale psala jsi, že máte pejsky, myslím, že zvířata jsou na to hodně citlivá, že by taky nějak reagovali. Psi vyhledávají dobré zóny a kočky prý naopak ty špatné.
@randr Malá ( 20 měsíců) taky často vidí pána, od dnešního rána máme dokonce na stromě před domem prase
Přičítám to dětské fantazii ![]()
@tlucis píše:
@celipipka54 kdyz sme ten barak koupili tak sme to nevedeli nicmene… muj dum, muj hrad…proto rikam ze mam v planu s tim bojovat, manzel dela na smeny… kdyz ma nocni tak se tady taky sama bojim ale rikam se ze okolo je dost sousedu kdyby neco, for je v tom ze, mam pocit ze sem v tomto smeru mensi posera nez manzeltakze spim hned nakraji postele blize ke dverim s nozem pod polstarem…u nas sem asi ochranar ja
Seš dobrá, fakt
![]()
My s malou spíme spolu, takže spí celou noc, když se náhodou vzbudí a šáhne na mě, tak se zase převalí na bok a spí dál, prostě nechci aby se bála. Aaaale, co mě tedy vystrašilo bylo, někdy když začala lézt, tak se třeba v noci zničehonic sedla a měla otevřené oči, ale byla mimo - prostě spala s otevřenýma očima, nebo se najednou otočím, to jsem spala a najednou vidím, jak lezla po posteli a zase takový ten nepřítomný výraz, dělala to asi tak okolo roka, holky já byla pos…, já milovnice hororů, já viděla snad každej a tohle vidět.
NO teď je klid, ale vymejšlí si, teď jak začala chodit do školky, tak máme děti i doma - imanigární, takže si s nima hrajeme, běháme s nima a tak. Já na nadpřirozeno nevěřím
asi
Mi prijde, ze tem detem pred usnutim nejak srotuje mozek, dcera si treba najednou sedne a predstvi se celym jmenem nebo rekne: pipa, pipa, nozky boli! Takovy veci, co jsou pro ni zrovna aktualni a zavazny, leckdy se ji treba pres den nedarej rict takhle hezky ciste, tak v ty chvili mezi bdenim a spankem to z ni najednou vylitne. Tak jestli treba si nevzpomene na nejakou situaci ze dne s nejakym panem a nevylitne to z ni taky
rika to totiz hlavne kdyz jsme v posteli uz. Taky spi s nama
@Neliska
Já myslím, že to máš z těch hororů:-D malá prostě koukala, v noci, jako vyvoraná myš..:-D Rozespalá:) Ale je teda pravda, že syn taky byl jednou jak smyslů zbavenej.. Vzbudil se ve dvě v noci a začal blbnout v postýlce, smál se jak utrženej… hrůza
pochovat nechtěl.. No a manžel samozřejmě prd! Otevřel jedno oko a dál nezájem:-D řekl ať se otočím a spím - ale to nešlo:-D děsilo mě to.