Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
návštěvy neřeším. Když se mi něco nelíbí, řeknu to hned a důrazně. Něco takového jako dělají u tebe, by si u mě nedovolili. Proč po nich uklízíš binec z bot? Když se nezují, tak se jich optej, jestli vám koupí nový koberec, protože takhle ten váš rychle odejde. Případně jim podej lopatku a smetáček, ať to po sobě uklidí se slovy - i naše děti vědí, že se doma přezouváme. Nebo jim hned ve vchodu podej bačkory a když se budou hrnout dál, zataral chodbu se slovy, my nebydlíme v chlívě, jestli jste si nevšimli.....
Na vodu bych kašlala, ale jestli udělali potopu? Tak ať si ji uklidí a příště bych je z kuchyně vyhnala. Musíš být rázná. Dovolují si k tobě hodně a pokud je necháš, může se to časem stupňovat.
Návštěvy jsou fakt psycho, nesnáším takové ty vtěrky co neví kdy mají odejít.
Ale už to mám vychytané, máme pouze čtyři židle, žádnou sedačku, žádný konferenční stolek…aby nezvanci neměli kde vysedávat… ![]()
Ovšem manžel mně jednou dostal, když jsem byla těhotná, bylo mi zle, válela jsem se v posteli a on mi poslal jeho dceru pod peřinu, když jako nemáme tu sedačku…
![]()
Dessie píše:
Byla bych regulérně tvrdá. Chcete přijet, samozřejmě, ráda vás uvidím, ale boty se zouvají venku, do kuchyně vstup pouze na pozvání, pokud něco chcete, nestyďte se říct, mileráda připravím… Tohle si zvykat nesmí. Důležité je, aby se tě manžel podpořil. Já bydlím v domě s babičkou, snaží se nám kecat do domácnosti, tak ji prostě jednou za čas usadím a je klid. Třeba se urazí, ale musí to pochopit…
Jsou tu třeba celý víkend, tak to tak musím brát. Ať si dojdou do kuchyně, dávají své věci do ledničky. Pro mě se pohodlnější, že se sami napijí a obslouží. Proti tomu opravdu nic nemám. Já když jsem u sestry delší dobu, tak se taky obsloužím sama, ale předtím se informuju, co smím a nesmím.
Manžel u toho většinou není. Ale když ano, tak se mě zastane.
Zakladatelka.
Tak mi třeba v kuchyni sezení nemáme
Samozřejmě je to myšleno na to, že si vlezou do lednice a vůbec kam chtějí. Něco jiného je, když se zeptají, jestli si můžou uvařit kafe, o nic nejde, ale já si teda ani příbuzenstvo nenechávám vymetat lednici, natož něco přemisťovat…
Anonymní, tak tohle bych nesnesla. Mě sem na delší dobu jezdí převážně manželova rodina, protože naši to mají blízko a další příbuzní taky nemají daleko tak jezdí na otočku. Ale i tchýně se ptá jestli si může dát věci do lednice a nejlépe nandej mi je tam nebo udělej mi místo atd. Do vaření mi nekecá, ví, že vařím jinak než ona, ale k jídlu to je tak proč prudit. A i ta voda by mě naštvala, jim snad nic není do toho proč vaříš tolik vody, i kdybys ji nepotřebovala, vy si to zaplatíte ne oni.
Poradila bych třeba s tou lednicí, vyhraď jim tam prostor ať si mají kam ty věci dát bez přerovnávání a třeba se chytnou. Nejlépe říct, tady jsem Vám udělala místo, abyste to nemuseli hledat po celé lednici. Se zouváním ven, mají u Vás nějaké pantofle nebo vozí si nějaké? Pokud ne, tak bych jim koupila za pár korun pantofle na ven, že v těch ven, v těhle dovnitř, taky jich budu muset pak na barák pár pořídit, protože už vidím jak se lidi budou šněrovat do tenisek.
Já tě chápu a bohužel u nás je to rok od roka horší. Byly časy, kdy manželovo rodina při návštěve rozbila nádobí, lustr, spálila ubrus, pokapala stůl voskem, polila sedačku červeným vínema podobně. Dneska se klidně zvednou a jdou si do ložnice, otevřou si blok kam si píšu naše věci, pozvou si k nám návštěvu, prostě se tu chovají jako doma. Já u nich jdu jen do té místnosti, kam mě pozvou. Jsem na ně naštvaná a pře každou jejich návštěvu jsem podrážděná a děsím se čímd mě zase naštvou. ![]()
Aspera píše:
Anonymní, tak tohle bych nesnesla. Mě sem na delší dobu jezdí převážně manželova rodina, protože naši to mají blízko a další příbuzní taky nemají daleko tak jezdí na otočku. Ale i tchýně se ptá jestli si může dát věci do lednice a nejlépe nandej mi je tam nebo udělej mi místo atd. Do vaření mi nekecá, ví, že vařím jinak než ona, ale k jídlu to je tak proč prudit. A i ta voda by mě naštvala, jim snad nic není do toho proč vaříš tolik vody, i kdybys ji nepotřebovala, vy si to zaplatíte ne oni.
Poradila bych třeba s tou lednicí, vyhraď jim tam prostor ať si mají kam ty věci dát bez přerovnávání a třeba se chytnou. Nejlépe říct, tady jsem Vám udělala místo, abyste to nemuseli hledat po celé lednici. Se zouváním ven, mají u Vás nějaké pantofle nebo vozí si nějaké? Pokud ne, tak bych jim koupila za pár korun pantofle na ven, že v těch ven, v těhle dovnitř, taky jich budu muset pak na barák pár pořídit, protože už vidím jak se lidi budou šněrovat do tenisek.
Prostor v lednici mají. Oni jsou cukrovkáři a i jinak nemocní, tak si tam skladují inzulín a věci, co jedí/pijí kvůli dietě. Přezůvky máme na doma i na zahradu. Všude jich jsou hromady doma i venku. Vědí, že tam jsou a berou si je, pokud se odhodlají přezout, jinak lítají všude v bačkorách na doma i přes upozornění
. Tchýně si vozí svoje, musí mít jedinou značku, protože jí jinak bolí nohy.
ynax píše:
Nebo jim hned ve vchodu podej bačkory a když se budou hrnout dál, zataral chodbu se slovy, my nebydlíme v chlívě, jestli jste si nevšimli.....
Když přijedou, tak není problém, ten nastává po pár hodinách, když vyjdou párkrát ven (v bačkorách) nebo když tam nejsem a chodí sami. To pak jen identifikuju podle stop na koberci… Mám pocit, že to bych musela za nimi neustále běhat, na což opravdu nemám čas.
Zakladatelka
neuveritelne. U nas meli manzelovi rodice takovy zvyk myt nase nadobi a uklizet kuchyn. ja to nesnesu kdyz se mi nekdo hrabe ve vecech a v systemu tak dostali zakaz cokoli v kuchyni delat bez meho vedomi a je klid.samozrejme veci do lednice naskladame kdyz neco donesou, pro piti si dojdou ale to je vse pratele
ale ja jsem huba drzkata u me by takove chovani navsteve neproslo ![]()
Tak to je teda drzost, bych je s tímto chováním rychle vypakovala z baráku
Jedte k nim na návštěvu a chovej se tam stejně, pak jim konečně dojde, že tohle se fakt nedělá ![]()
MUFICE píše:
Tak to je teda drzost, bych je s tímto chováním rychle vypakovala z baráku![]()
Jedte k nim na návštěvu a chovej se tam stejně, pak jim konečně dojde, že tohle se fakt nedělá
Už jsem na začátku psala, že to tak oplácet nemůžu, protože k nim jezdíme jen na otočku, oni na celý den nebo i delší dobu. Jsou z paneláku a my máme zahrádku…
Zakladatelka
Anonymní píše:Já nechápu, jak jsou jako dojatí, když po nich uklízíš? Jako se slzou v oku „ty jsi tak hodná, žes to po mně zametla“?![]()
![]()
![]()
![]()
Bohužel ne, to spíš: „Proč pořád uklízíš? TO nemá cenu, když se chodí ven a dovnitř, tak se nanosí.“ Vysvětlovala jsem, že obvykle nenanosíme, ale nějak to nepobrali![]()
![]()
Bože bože, to musej být chlapi ty tvý návštěvy. Ty jsou natvrdlý, těm nemůžeš jemně naznačovat, musíš říct, že je tu bordel, protože tu hamtáte v botách, tak si je koukejte zouvat, nejsme v chlívku a teď to mazejte uklidit
![]()
Anonymní píše:MUFICE píše:Už jsem na začátku psala, že to tak oplácet nemůžu, protože k nim jezdíme jen na otočku, oni na celý den nebo i delší dobu. Jsou z paneláku a my máme zahrádku…
Jedte k nim na návštěvu a chovej se tam stejně, pak jim konečně dojde, že tohle se fakt nedělá
Zakladatelka
Tak k nim jedte taky na víkend a pěkně jim to v tom paneláku oslad
Gina108 píše:Anonymní píše:Bože bože, to musej být chlapi ty tvý návštěvy. Ty jsou natvrdlý, těm nemůžeš jemně naznačovat, musíš říct, že je tu bordel, protože tu hamtáte v botách, tak si je koukejte zouvat, nejsme v chlívku a teď to mazejte ukliditJá nechápu, jak jsou jako dojatí, když po nich uklízíš? Jako se slzou v oku „ty jsi tak hodná, žes to po mně zametla“?![]()
![]()
![]()
![]()
Bohužel ne, to spíš: „Proč pořád uklízíš? TO nemá cenu, když se chodí ven a dovnitř, tak se nanosí.“ Vysvětlovala jsem, že obvykle nenanosíme, ale nějak to nepobrali![]()
![]()
![]()
Bohužel ne všichni. Od chlapa bych to vzala spíš.
![]()
MUFICE píše:Anonymní píše:Tak k nim jedte taky na víkend a pěkně jim to v tom paneláku osladMUFICE píše:Už jsem na začátku psala, že to tak oplácet nemůžu, protože k nim jezdíme jen na otočku, oni na celý den nebo i delší dobu. Jsou z paneláku a my máme zahrádku…
Zakladatelka
Mají velmi malé 1+1, tak máme s víkendovými návštěvami smůlu. My jsme navíc doma vázaný, protože máme psa, tak nikam nejezdíme…
Bohužel ne, to spíš: „Proč pořád uklízíš? TO nemá cenu, když se chodí ven a dovnitř, tak se nanosí.“ Vysvětlovala jsem, že obvykle nenanosíme, ale nějak to nepobrali