Chování návštěv

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
10.2.14 08:27

Na formální návštěvě dítě krotím. Jinak teda skleničky a talíře nechávám na hostiteli, zatímco u kamarádky to automaticky odnáším. Já bych jako hostitel taky nechtěla, aby se mi do něčeho s*rali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
10.2.14 08:34

Pokud bych byla na návštěvě, kde je hostitelka v 9. měsíci, tak se samozřejmě nabídnu. A nabídla bych se, i pokud hostitelka těhotná není. Po svých dětech uklízím nebo pomoc nabídnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
10.2.14 08:45

Zakladatelko necetla jsem celou diskuzi pouze zacatek.
Mas svatou trpelivost. Ja bych je vyhodila a manzelovi bych dala kybl hadr a smetak at si po rodince uklidi. Nejspis jsem horka hlava ale tohle se u nas nepestuje. Ke vsemu kdyz jsi tehotna jsou tak neomaleni. Hrabat se nekomu v lednici a slapat po koberci.
Priste bych je pozvala ale jen na zahradu. Kdyz se chovaji jako zvirata at jsou venku. I nas pes je nauceny ze musi pockat u dveri az mu otreme tlapky ;-).
Asi bych je privitala se slovy jestli nechteji zustat venku ze jsem si uklidila a po jejich navsteve musim znova. Ze me to jako tehotnou zmaha.
A jeste k manzelovi tomu to nevadi? Vzdyt to se preci nedela. Jednou jsi pani domu tu tak to musi rodina respaktovat.
Preju ti a vsem ostatni co to take tak maji pevne nervy nebo hul do ruky :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.2.14 08:47

@Vemas Po dětech se snažím uklidit, i se snažím věci odnést… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
10.2.14 08:52

@kate02 kam ten její dotaz zmizel? 8o nebo jen mně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.2.14 08:53
@boball píše:
@kate02 kam ten její dotaz zmizel? 8o nebo jen mně :think:

já ho vidím :andel: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.2.14 08:56

Mě taky zmizel 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.20 19:17

Pomahani v kuchyni

Pred mnoha lety se mi stala nasledujici vec:
Kamaradka meho tehdejsiho partnera nas pozvala k sobe domu na jidlo.
Prisli jsme k ni, ona nas uvedla do obyvaciho pokoje a my jsme si sedli ke stolu. Ona odesla do kuchyne, neco tam chvili delala a za chvili prinesla jidlo.
Potom jsme jedli, povidali si (zejmena oni dva, ja jsem tehdy mela zdravotni problemy a moc mi do reci nebylo). Po nejake dobe navsteva skoncila a my jsme odesli domu.
Asi dva roky na to prisla dotycna k nam domu. Zda byla pozvana ci ne, nevim, ja jsem se o jejim prichodu dozvedela az kdyz stala u dveri.
Byla nastvana, ze jsem pro ni nic neuvarila, rozcilovala se, ze jsem ji tehdy pred dvema lety nepomohla v kuchyni.
Ja jsem ji rekla, ze jsem nevedela, ze chce, abych i pomohla v kuchyni, protoze mi nic nerekla, ona na to, ze to je normalni a kazdy to vi. (Nasledovala diskuse, jake chovani je na navsteve normalni.)
Jaky je vas nazor? Jak pomahate na navstevach a jakou pomoc ocekavate od navstevy?

• Citovat
  • Upravit
26856
1.4.20 19:20

Na navsteve nepomaham (maximalne odnesu pouzite talire, hrnecky) a od navstevy pomoc nechci. Nikoho ciziho totiz ve sve kuchyni nesnesu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
1.4.20 19:23

Pokud jsem někam pozvána na večeři, tak vždy po uvítání a usazení půjdu do kuchyně za hostitelkou a zeptám se, zda-li není potřeba s něčím pomoct. Většinou je mi řečeno, že ne. Už se mi ale stalo, že jsem pomocnou ruku podala a bylo to fajn. Poté pomůžu odnést talíře a zeptám se, zdali mohu pomoci s nádobím. Považuji to za slušnost. Pozn. Žijí v zahraničí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
1.4.20 19:25

Nepomaham, ale je fakt ze k nikomu na jidlo nechodim, max kafe a nejaky dezert :D me taky nikdo nepomaha, nechtela bych, aby se mi nekdo cizi hrabal v kuchyni, jedina výjimka je segra, tej reknu at se oblouzi sama, protoze vi kde co je, chvili s nama bydlela :D a uz vubec bych neresila neco co bylo pres 2 roky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
1.4.20 19:28

@Adelkadd dělám to úplně stejně. A i když jr návštěva u nás, většinou se přijde zeptat s čím mohou pomoci. A to žiju v ČR ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
1.4.20 19:30

Nepomáhám, nádobí nikomu nemyju, jedině tchyní (dokud byla). Lidi mají myčku, houby práce kolem nádobí. Ze stolu by měla u hostů odnášet hostitelka. Jinak to samo nabádá k chování jako doma, a to u neznámých nebo nečastých návštěv není žádoucí.

Po 2 letech při neoznámené návštěvě bych s tou ženou mnohem více diskutovala na téma, kdo ji pozval, že o tom nevím. Pokud manžel a nesdělil, tak měl uvařit. Hotovo. Ale spíš bych ji vyhodila z domu. Do bytu si pouštím jen zvané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
1.4.20 19:30

Já bych tedy hlavně nešla na večeři ke kámošce mého partnera, která by zároveň nebyla mou tak dobrou kamarádkou, abych se nežinýrovala jít za ní do kuchyně a zeptat se. Jinak považuji za slušnost se aspoň zeptat, jestli s něčím nepotřebuje pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
1.4.20 19:33

Kdy jsem někde vzdy se zeptám, zda chce hostitelka pomoct, ja pomoc nechci nikdy, u sebe v kuchyni nikoho nechci, ale návštěvy se ptají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová