Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co to je za Psychopatku? Nikdo ji skoro ani nepozve a ona jeste remca? Poprve vas ona pozvala - to je hroznej problem uklidit talire po 3 lidech
jinak ja se hostitelů ptam a automaticky capnu neco a odnasim
Nepomáhám, ale na druhou stranu považuju za slušnost, si třeba po sobě odnést hrnek a nebo odpad- a nebo spíšě nabídnout, kde máš koš, třeba papírek od dětí. Většinou, hostitelka řekne, ukaž, a odnese, ale zase jinak to působí, jak sedět a nechat po sobě nádobí a bordel
Příspěvek upraven 01.04.20 v 19:53
Chodím jíst jen k rodičům, mámě to vždycky pomůžu naházet do myčky, případně umyjeme co se nevešlo. Pokud jim - neplánovaně - třeba u kamarádky, talíř po sobě nemyju, ale pokud ona v mojí přítomnosti myje nádobí, tak jí pomůžu a neptám se. U mýho chlapa většinou vařím já a on to buď umeje, nebo to umeju sama, záleží kolik má práce. Obecně - pokud během návštěvy někdo myje nádobí, zeptám se a pomůžu, pokud nemyje a nechává to na potom, pak se ani neptám. To, o čem ty píšeš, je absurdní. Nikdo ti nedal vědět, že přijde, a vyčítání toho, co bylo před dvěma lety, je přes čáru.
@Micaella22 píše:
Co to je za Psychopatku? Nikdo ji skoro ani nepozve a ona jeste remca? Poprve vas ona pozvala - to je hroznej problem uklidit talire po 3 lidech![]()
![]()
jinak ja se hostitelů ptam a automaticky capnu neco a odnasim
Tak ono by to chtělo i její vyjádření, možná by za tu psychopatku byl někdo jiný. On je taky hrozný problém se zeptat partnera, jestli ji pozval, když to dodnes neví. Celý je to nějaký divný, navštěvují se jednou za dva roky, je to jakási kámoška partnera, k někomu takovému bych tedy na večeři nešla
Upřímně na obědy do jiných domácností chodíme minimálně, na večeře ještě míň, ale tam, kde jsme někdy byli, vzhledem k velikosti kuchyní by přítomnost druhého člověka byla spíš přítěží
U sebe doma jsem pomoc taky nikdy nevyžadovala, já to většinou plánuju tak, aby bylo jídlo s příchodem hostů už skoro hotové nebo se jen ohřívalo (polévka, svíčková a podobně), prostřeno mívám taky předem a servis zvládnu sama, případně s manželem. Na nádobí máme už všichni v rodině myčky, takže s tím taky nepomáhám, maximálně po sobě a dětech odnesu nádobí do kuchyně.
@terien píše:
Tak ono by to chtělo i její vyjádření, možná by za tu psychopatku byl někdo jiný. On je taky hrozný problém se zeptat partnera, jestli ji pozval, když to dodnes neví. Celý je to nějaký divný, navštěvují se jednou za dva roky, je to jakási kámoška partnera, k někomu takovému bych tedy na večeři nešla
No píše, že je to kamarádka tehdejšího partnera, takže je to opravdu celkem záhada, jak se po dvou letech zjevila u dveří exky svého kamaráda ![]()
@terien souhlasím, já dělám obědy, jenom opravdu blízkým kamarádkám, co se vidíme často ne, s někým, koho vidím jednou za rok a možná ani nebyla zvaná a sama se objevila u dveří.. ![]()
@Michelle_M píše:
No píše, že je to kamarádka tehdejšího partnera, takže je to opravdu celkem záhada, jak se po dvou letech zjevila u dveří exky svého kamaráda
Hm, opravdu téma na diskuzi
nějak nechápu, o čem se s ní chce teď bavit. Bůhví, jak to tenkrát bylo. Ty bys lezla na jídlo ke kámošce tvého muže?
@LaPaloma píše:
Nepomáhám, nádobí nikomu nemyju, jedině tchyní (dokud byla). Lidi mají myčku, houby práce kolem nádobí. Ze stolu by měla u hostů odnášet hostitelka. Jinak to samo nabádá k chování jako doma, a to u neznámých nebo nečastých návštěv není žádoucí.Po 2 letech při neoznámené návštěvě bych s tou ženou mnohem více diskutovala na téma, kdo ji pozval, že o tom nevím. Pokud manžel a nesdělil, tak měl uvařit. Hotovo. Ale spíš bych ji vyhodila z domu. Do bytu si pouštím jen zvané.
Ja mam na to podobny nazor jako ty. Byla jsem vychovavana tak, ze pokud jsem u cizich lidi, necham se usadit a zvedam se jen tehdy, kdyz se dovolim jit na zachod, kdyz odchazim, nebo jsem-li k tomu hostitelem vyzvana. Totez ocekavam i od navstev - kdyby mi nekdo jen tak prisel do kuchyne, bylo by mi to neprijemne.
Ja nevim, zda byla pozvana ci ne, partnera jsem se na to nikdy nezeptala. Tehdy mi to bylo vzhledem k tomu, co se delo, celkem jedno.
@cecetka píše:
Na navsteve nepomaham (maximalne odnesu pouzite talire, hrnecky) a od navstevy pomoc nechci. Nikoho ciziho totiz ve sve kuchyni nesnesu
mám to úplně stejně. Sama zásadně pooci nechci a (možná proto) ani nepředpokládám, že by to někdo chtěl. Čistě prakticky mi to přijde neefektivní - než se člověk zorientuje v cizí kuchyni, pořád se ptát „kde máš tohle, kde najdu tamto“…to si to hostitel dřív udělá sám.
Prostě mi to „pomáhání“ návštěvy v kuchyni přijde jen jako taková společenská komedie a bohužel jsou mi tyhle komedie vyloženě nepříjemné.
(což ale nevylučuje, že to naopak spoustě lidí naopak příjemné je a tak to dělají…jen by měli mít respekt i k té druhé straně)
Na návštěvě se ptám zda nechtějí s něčím pomoct, beru to jako slušnost
@Michelle_M píše:
No píše, že je to kamarádka tehdejšího partnera, takže je to opravdu celkem záhada, jak se po dvou letech zjevila u dveří exky svého kamaráda
Tehdy jsme jeste byli spolu,
@Anonymní píše:
Ja mam na to podobny nazor jako ty. Byla jsem vychovavana tak, ze pokud jsem u cizich lidi, necham se usadit a zvedam se jen tehdy, kdyz se dovolim jit na zachod, kdyz odchazim, nebo jsem-li k tomu hostitelem vyzvana. Totez ocekavam i od navstev - kdyby mi nekdo jen tak prisel do kuchyne, bylo by mi to neprijemne.Ja nevim, zda byla pozvana ci ne, partnera jsem se na to nikdy nezeptala. Tehdy mi to bylo vzhledem k tomu, co se delo, celkem jedno.
Tehdy? Takže jste se mezitím rozešli a ty to teď řešíš tady?
@terien píše:
Hm, opravdu téma na diskuzinějak nechápu, o čem se s ní chce teď bavit. Bůhví, jak to tenkrát bylo. Ty bys lezla na jídlo ke kámošce tvého muže?
Já se do toho neumím úplně vcítit, můj manžel nemá tak blízkou kamarádku, která by ho zvala na obědy, přátelí se spíš s muži nebo máme kamarády společné a spárované. Ale celkově si nevybavím, že bychom ke kamarádům chodili jinak než na kafe nebo grilovačku, na klasické obědy jsme zváni nebo zveme jen blízkou rodinu.