Chování návštěv

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
8.9.11 09:10

Angu - to co děláš ty je pomoc..To co má zakladatelka je - medvědí služba. :mrgreen:

Jak já říkám: Host do domu, hůl do ruky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.9.11 09:38

Lizbeth, to jo, jenom se mi zdálo, že podle některých okmentujících by bylo blbě i to, co dělám já… Přitom dobře myšleno. Jsem si nad tím včera tak uvažovala :lol: Samo, že když mi někdo demonstrativně cáká po kuchyni, tak to dobře těžko myslí :lol:

Sousedi mají třeba na schránce napsané „Jen krátká návštěva potěší. Děkujeme.“ :lol: Jako bez toho děkujeme by to bylo vtipné, takhle mi to přijde celkem drsné :lol: :lol: :lol: Ale já mám komplex, že k nám žádné návštěvy nechcou chodit - prý je to moc do kopce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50134
8.9.11 10:38
Lizbeth píše:
Angu - to co děláš ty je pomoc..To co má zakladatelka je - medvědí služba. :mrgreen:Jak já říkám: Host do domu, hůl do ruky..
:mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50134
8.9.11 10:40

Taky by mě vytočilo, jak psala zakladatelka, že jí tchánovci poučovali, kolik že má dávat vody do konvice na kafe u sebe v domácnosti 8-o :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
8.9.11 11:48

Můj názor je pomoct, udělat si svoje - jako na návštěvě vzít jídlo, pití si myslím je klasika, ale zase bych nikomu nešla do jeho systému.. Radila jak má to , či ono, a proč to dělá nedělá a nic bych nedělala bez jeho vědomí- něco přerovnávala, vařila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
8.9.11 13:31

Jak to tady tak sleduji, tak jsem asi docela drzá návštěva. Samozřejmě se zouvám, když chci kávu, nebo jídlo (na návštěvě u tchýňky) tak se jen zeptám, jestli si můžu udělat či vzít to či ono, ale obsluhuju se zásadně sama, i u mých kamarádek, mám jich pár ale sjou velmi dobré a chováme se u sebe navzájem jako doma, ale vždy slušně, jsme přeci jen na návštěvě… 8-) 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.11 15:46

Tady zakladatelka.
Díky za názory.
Angu, to co děláš ty, mi přijde naprosto normální. Taky se na dlouhodobých návštěvách obsluhuju sama a pomáhám. Přesně tak se u nás chová několik jiných návštěv. O to víc mě zaráží neschopnost některých pochopit, co po nich chci. Ať si dají věci do ledničky, ale tam, co na to je místo. Ať si vezmou, na co mají chuť, ale bez přerovnávání. Ať umyjí nádobí. Klidně je nechám i vyžehlit, když o to budou stát :lol: Ale pořád jsou na návštěvě a měli by se přizpůsobit mým pravidlům :nevim:

• Citovat
  • Upravit
50725
8.9.11 15:58

Tyjo, tak kdyby k nám chodily návštěvy, co žehlí, tak jim budu aj pití dolévat :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50134
8.9.11 16:07
Anonymní píše:
Tady zakladatelka.
Díky za názory.
Angu, to co děláš ty, mi přijde naprosto normální. Taky se na dlouhodobých návštěvách obsluhuju sama a pomáhám. Přesně tak se u nás chová několik jiných návštěv. O to víc mě zaráží neschopnost některých pochopit, co po nich chci. Ať si dají věci do ledničky, ale tam, co na to je místo. Ať si vezmou, na co mají chuť, ale bez přerovnávání. Ať umyjí nádobí. Klidně je nechám i vyžehlit, když o to budou stát :lol: Ale pořád jsou na návštěvě a měli by se přizpůsobit mým pravidlům :nevim:
:potlesk: :potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
8.9.11 16:12
Angua píše:
Tyjo, tak kdyby k nám chodily návštěvy, co žehlí, tak jim budu aj pití dolévat :lol: :lol: :lol:

K nám jedna taková chodí, zrovna včera se ohlásila a rovnou řekla, ať si připravím věci na zašití 8-o :lol: Posledně mne donutila snést suché prádlo z půdy a vyžehlila malému všechny čtvercové pleny ze skříně a manželovi košile do práce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.11 07:06
Hanule píše:
Angua píše:
Tyjo, tak kdyby k nám chodily návštěvy, co žehlí, tak jim budu aj pití dolévat :lol: :lol: :lol:
K nám jedna taková chodí, zrovna včera se ohlásila a rovnou řekla, ať si připravím věci na zašití 8-o :lol: Posledně mne donutila snést suché prádlo z půdy a vyžehlila malému všechny čtvercové pleny ze skříně a manželovi košile do práce :lol:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.11 07:10
Hanule píše:
Angua píše:
K nám jedna taková chodí, zrovna včera se ohlásila a rovnou řekla, ať si připravím věci na zašití 8-o :lol: Posledně mne donutila snést suché prádlo z půdy a vyžehlila malému všechny čtvercové pleny ze skříně a manželovi košile do práce :lol:

Tak takové návštěvy se cení :palec: :lol: Mně žehlení slíbila máma, že prý ji dětské moc baví, tak jí ho časem budu nosit.
Když jsem byla malá, jezdila k nám teta a ta návštěvy využila k tomu, že spravila všechno oblečení, udělala generální úklid v kuchyni (vydrbala všechny hrnce, ale nepřemísťovala) a nakonec se vrhla na okna. Byla v důchodu a u nás všichni pracovali. Ale rodiče s ní byli na tom domluvení :nevim:

• Citovat
  • Upravit
50725
10.9.11 00:13
Hanule píše:
Angua píše:

Aj k nám ju pošli… Stačí třeba za 14 dní, teď mám vyžehleno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Faki
7.11.13 09:18

Čus to je opruz hodina :cert: :mavam: na kostce

• Citovat
  • Upravit
6024
10.2.14 08:20

Ahoj, chci se zeptat.
Jak se chovate na navsteve? Ted mluvim o trochu „formalnejsich“ navstevach, treba nedelni obed s kolegou z prace a jeho rodinou.
Chovate se jako na navsteve s tim, ze se nechate obskakovat, vse nechate na svem miste a vstanete (talir, sklenici…)
Kdyz vase deti udelaji neporadek (neco vyliji, rozbiji, roztahaji hracky vsude) nechate je to uklidit s vasi pomoci? Nebo to nechavate na hostitelich? A zeptate se hostitele zdali potrebuje pomoci s necim?
Nebo proste ste na navsteve, tak at se staraji?
Ja jsem stale vykolejena ze vcerejsi navstevy, manzeluv nadrizeny s rodinou (3 deti) jsem v 9tem mesici tehotenstvi, a to co jsem zazila vcera uz se mi dlouho nestalo.
Tak chci vedet zdali jsem normalni ja nebo oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová