Chování u nás doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4354
19.6.24 18:38

Ahoj kocko, tady neni bohuzel jine rady nez zatnout zuby a pracovat na svem osamostatneni, dodelat skolu, najit si praci a nejake spolubydleni… chapu ze je ti smutno z toho ze ty se musis snazit a ani tak nedosahnes na to co bys rada zatimco kamaradka doma takovy problem nema a jeste ma doma pohodu, a co se tyka deptajiciho otce, az odejdes tak zapracuj i na psychickych problemech, minimalne ti hrozi ze si najdes podobneho partnera… hodne stesti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33843
19.6.24 18:40
@Anonymní píše: Více

Ale jdi ty, fakt nechápeš co jí trápí? Je to 17ti letá holka, v jejím věku naprosto normální touhy nemyslíš? Jak si to měla ty je přece úplně jedno. Jenže sama píšeš, že tvoji rodiče peníze neměli, ne že ti nechtěli dopřát. A její rodiče se chovaj teda strašně. Tady ale moc pochopení nenajde, jen dostane čočku, že si dovolila chtít boty za 1700…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
19.6.24 18:45

@ka2ka tarif dnes seženeš za 350 Kč, nějaký použitý mobil taky není raketa … dnes v 17 bych řekla ho fakt má každý … Ty rodiče dle popisu nic moc.
Souhlasím, že to je na ni. Ale tak je ji 17 a její rodiče zřejmě nedělají maximum toho co mohou a na co mají. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4354
19.6.24 18:59
@arinecka píše: Více

souhlas, taky mi boty za 17stovek neprijdou jako nejaky sileny luxus aby tu za to dostavala takovou cocku, ale chapu ze uz je to polozka na kterou studentka proste sama nema…
v tomto veku to je jeste o rodicich, a ano, taky jsem videla rodice, ktery na detech neumerne setril, aby se pak „slitoval“, neco koupil (a to jeste podle sebe) a jeste se pak dozadoval pochlebovani jak se stara…a pokud se to nelibilo (coz jaksi byl problem kdyz se ani rodic nezeptal jake ma dite vkus) tak proslovu jak je potomek nevdecny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
19.6.24 19:29

To je tak, když si ani na prahu dospělosti ničeho neváží a vše je samozřejmé. Nadávání, ponižování je špatné. V začátku mi tě bylo líto, ale to co řešíš neni vážný problém. A v 17 bys měla mít dost rozumu, aby ti to došlo. Boty za 1700?Paušál? Já jsem v 17 chodila v zimě v pantoflích, máma mi odmítla koupit zimní boty. Řekla, že mi už nedá ani zrnko soli, takže jsem vytírala ns sídlišti vchody, hlídala děti, abych měla co jíst. Odmítla mi platit i lítačku, takže jsem třeba ve 2 ráno vyšla, abych byla na druhé straně Prahy včas. Občas jsem jela zpět bez lístku metrem. Díky tomu, že jsem se musela živit(až na nájem, ten ale chtěla brzy taky), tak jsem nemohla na střední, ač jsem se na všechny dostala(tehdy tři přihlášky-knihovnická, průmyslovka a zdrávka). Boty za 1700 si nedovolim dodnes. Maximálně za 1000. Paušál mám až poslední rok. Chápu, že chceš vypadat dobře, ale chceš věci, které nemá spousta lidí v tvém věku. Pokud to chceš, tak si natrénuj svou asertivitu a prosaď si prázdninovou brigádu. U nás je přes léto několik studentů. Budeš mít boty. Nasetříš si na paušál na rok, což možná rodiče přesvědčí. Chybí ti vyspělost, která je často dříve přítomná u těch, kteří se mají opravdu blbě. Mého bratra většinu života vychovávala babička. Máma ho jednou pozvala na dovolenou v Itálii. Řekl jí, ať si raději zaplatí své dluhy. Bylo mu stejně jako tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33843
19.6.24 19:41
@maminaAJ píše: Více

Ja nechapu tu cocku no. Vzdyt je normalni ze v tomhle veku chce a potrebuje spoustu veci. Nikdy jsem dceru takhle neskrtila aby mazala na brigadu, kdyz chtela boty nebo telefon. Prijde mi normalni detem doprat, samozrejme v ramci moznosti. Kdyz sla na brigadu, tak si za vydelane penize koupila co chtela, ne co musela. A nemyslim si ze by jsme z ni vychovali financniho negramota co si niceho nevazi. Ja jako dite taky mela kulovy, ale to neznamena ze to tady dam sezrat nestastny holce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
19.6.24 19:50

Chápu dobře, že paušál ti platí, mobil máš.
To ti jako nekoupí žádné oblečení a nechají tě chodit nahou? Nebo nechtějí jen kupovat to co chceš ty?
O nové boty sis ještě neřekla. Tak jak víš, že ti je nekoupí? A teda 1700 za boty z vintedu bych taky nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
19.6.24 19:59

@Netopirek vždyť holka v sedmnácti uz neroste, snad má letní oblečení z loňska, nahatá do školy asi nehodí. Tak jedno léto odchodi v oblečení z loňska a příští rok už bude mít po škole, půjde do práce a muže si platit, co se ji bude líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
19.6.24 20:01

@arinecka já třeba nevěřím tomu, jak to zakladatelka popisuje. V tomhle věku jsou nevděční téměř všichni a slečna má navíc dva bratry, kteří taky nebudou běhat nazí a určitě něco taky potřebují. Spíš mám pocit, že touží po značkových věcech, dovolených a podobně a rodiče mají jiný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
19.6.24 20:06

@mado to si myslím taky. Hlavně zakladatelka nenapsala, jestli na ty její nároky rodina vůbec má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
19.6.24 20:18

@Fiveone mám několik dětí ve věku 17 let. A jako rodič tedy lítačku a oblečení považuji za samozřejmost.
Stejně jako nějaký normální telefon a potom tedy paušál. Všem našim dětem.
Chápu, že někdo prožil dětství totálně na prd, ale chodit ve 2 hodiny ráno pěšky a nebo na černo, protože mi máma nezaplatí 1500 Kč na rok lítačku mi případá hrozný a určitě bych to nepovažovalo za průměr a normu funkčnosti rodičů u 17 l dítěte a je mi Tě moc líto, že jsi to měla tak těžké.
U dětí ve třídě paušály mají normálně ( otázka 350 Kč), mají dotykáče, mají lítačky. Dětí co to mají je v mé bublině daleko víc než těch co nemají.
A ano v 17 mají brigády, pro nějaké vlastní potřeby - třeba ty boty za 1700 Kč, nebo tu dovolenou. Naše děti si v létě vydělají pěkné peníze, někdo z nich i přes rok. Jako že bych nekoupila dítěti ani rohlík no nevím.

• Citovat
  • Upravit
5889
19.6.24 20:25
@kocourGarfield píše: Více

Jasně, telefon a oblečení je normální. Ale působí to na mě spíš tak, že touží po nějakých značkových botách. Přitom za tu cenu má dvoje nové. Oblečení je taky normální. Ale i kdysi u nás ve třídě bylo jen pár lidí, kteří mohli do New Yorkeru apod.. Většina měla oblečení od vietnamců, z Kiku apod.. A spíše se jim dobíjel kredit. Mít kredit je taky normální. Ale ne každý to má přes paušál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.24 20:41

@arinecka já to třeba vůbec nechápu, jak se někdo takhle může chovat ke svým dětem…naší se snažili, aby nám nic nechybělo, prarodiče nám spořili, o financích si s námi všichni povídali, věděla jsem, kolik naší vydělávají, jak se dá šetřit, spořit…a i když už máme 2 děti a postavený dům, tak hezký vycházíme, pomůžeme si s nákupy, pohlídají děti, vezmou nám starší dceru k moři…vystudovali jsme s bratrem vysoké školy, manžel studuje až teď v dospělosti, bakaláře už má…ten by to asi trochu více pochopil, u nich to bylo taky divočejší…

• Citovat
  • Upravit
55
19.6.24 20:48

Já zakladatelku úplně chápu, dnešní doba je trochu jiná, než naše (je mi 40let). Za nás nebylo skoro nic, a pokud něco bylo, většinou rodiče neměli peníze, aby to koupili.
Já chodila každý vikend od 13let až do maturity na brigádu, jinak to nešlo. A prázdniny taky. Až jsem pak na střední potkala přítele, začal mi pak finančně pomáhat (přispěl mi na dovolenou, občas koupil něco na sebe). Naši byli teda strašně fajn, jen ty peníze nebyly. Na vysoke mi dali tak akorát na skripta, a na dopravu…no nic moc to nebylo. Když jsem potrebovala něco dražšího, tak jsem si na to musela vydelat.
To, že slečna by chtěla nové boty a hezké oblečení je přece normální… vydrž. Zkusila bych najít nějakou pravidelnou brigádu. Všechny zkušenosti Te formují.
Nejvíc mi přijde podivné chování tvého táty, to asi bohužel jiné nebude a věřím, že jak se naskytne možnost, osamostatníš se, a bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
19.6.24 20:52

@Fiveone dnes paušál stojí 350 Kč, žádná raketa. Oblečení jasně, on ten Kik zase o tolik levnější být nemusí. Může vychytat slevy, atd. Máme jednostranný pohled na věc od zakladatelky. Boty se určitě daji sehnat levnější. Zase to není v 17 častá položka. Pokud ji neroste noha a chová se k botám slušně, můžou doma vést diskuzi za jakých podmínek ano. Ne to hned smést ze stolu. Ale je to jen můj pohled. Já raději dětem zaplatím tarif a mám jistotu, že se vždy dovolají. Na kredit snad už nikdo z jejich spolužáků nemá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky