Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lonette píše:
Ale moje škola třeba nešla studovat na bakaláře a rozhodně ne dálkově.
Ano, taková medícna je krásný příklad. Tímto studiem nestudiem jdou „studovat“ jen dnešní rádoby vysokoškolské obory, takové ty pokračovací gymply, ekonomky, ale to není opravdové studium. Ke studiu patří i studium světa okolo - stáže v zahraničí, praxe, ale večery plné diskusí na koleji…
@Vermion píše:
Tak můj ideální model je dodělat vysokou, najít práci, popřípadě bydlet s partnerem - pokud už ho máte a nejste ještě ve fázi hledání, že
Mít smlouvu na neurčito a pak otěhotnět…
jo, málem mi to všechno vyšlo…ale vejšku jsem nedodělala a šla pracovat. Měla jsem smlouvu na neurčito, ale byla to příšerná práce, dala jsem výpoveď a během ní neplánovaně otěhotněla…takže bez školy, bez jistýho návratu do práce a s chlapem to taky nevyšlo a bydlím u rodičů. Ale jediný čeho lituju, je ta škola, teď už se mi bude dodělávat horko těžko. Ale zase mít školu, nemám toho mýho šmudlíka…takže tak ![]()
@Phe23 píše:
@Mišuna Tak to řekni těm, které chtějí stihnout procestovat svět ještě před tím, než otěhotníLakynka:
Ano, najít dobrého muže je v dnešní době těžké. Těch opravdových je jak šafránu.
Taky jsem cestovala za mlada bez dětí, je to o hodně levnější, jednodušší a můžeš si dovolit jet i tam, kam bych já kvůli možným rizikům děti nevzala.
Třeba projet s baťohem půl Asie nebo střední Ameriky, projít hory, spát v levných špinavějších hotýlcích atd…
Tam kam bych vzala malé děti, kdybych na to měla
(do civilizovaných zemí s výbornou a dostupnou zdravotní péči), tak to jsou většinou dost drahé země.
S rodinou rostou náklady a cestování s dětma je o dost problematičtější než bez nich. Teda pokud někdo nemyslí, jet do Turecka nebo Španělska na 10 dní k moři. To pak jo ![]()
Ale i s dětma se dá cestovat, třeba po Evropě, jen je potřeba se jim hodně přizpůsobit a hlavně na to mít…
Já jsem byla nedávno se sestrou na prodloužený víkend v Londýně a bez dětí to bylo naprosto o něčem jiném, nachodili jsme tak 20km za den, prošly co jsme chtěly, nestály jsem půl den na dětském hřišti, nikdo nekňučel, že má hlad, chce koupit kofolu a hračku a kdy už tam budem ![]()
Zeny jak to jako delate, ze vypadate mladsi
?Me je 26 s vypadam jak na tricet aspon
.Teda pokud si neoblecu tricko s medvidkem
.A kdyz jsem si u nasich udelala na zahradu dva culiky, tak mi segra rekla ze vypadam uchylne a mamka mi k narozeninam dala krem 30+
,tchyne teda jenom 25+,ale i tak to nas.ere
![]()
@nepř. mišanila píše:
Taky jsem cestovala za mlada bez dětí, je to o hodně levnější, jednodušší a můžeš si dovolit jet i tam, kam bych já kvůli možným rizikům děti nevzala.
Třeba projet s baťohem půl Asie nebo střední Ameriky, projít hory, spát v levných špinavějších hotýlcích atd…Tam kam bych vzala malé děti, kdybych na to měla
(do civilizovaných zemí s výbornou a dostupnou zdravotní péči), tak to jsou většinou dost drahé země.
S rodinou rostou náklady a cestování s dětma je o dost problematičtější než bez nich. Teda pokud někdo nemyslí, jet do Turecka nebo Španělska na 10 dní k moři. To pak jo
Ale i s dětma se dá cestovat, třeba po Evropě, jen je potřeba se jim hodně přizpůsobit a hlavně na to mít…
Já jsem byla nedávno se sestrou na prodloužený víkend v Londýně a bez dětí to bylo naprosto o něčem jiném, nachodili jsme tak 20km za den, prošly co jsme chtěly, nestály jsem půl den na dětském hřišti, nikdo nekňučel, že má hlad, chce koupit kofolu a hračku a kdy už tam budem
Souhlas, naprostý souhlas, například na tu naše poznávací cestu do Maroka bych to moje baby nevzala.
@Acinore píše:
já takyod čeho jsou babičky??
Presne.Na hlidani a vareni, smitec ![]()
@wildcherry píše:
Zeny jak to jako delate, ze vypadate mladsi?Me je 26 s vypadam jak na tricet aspon
.A kdyz jsem si u nasich udelala na zahradu dva culiky, tak mi segra rekla ze vypadam uchylne a mamka mi k narozeninam dala krem 30+
![]()
Cestuju, zdravě jím (posledních 10 let), včera mi kolegyně říkala, že si myslela, že mi je tak o rok, dva víc než jí. Jí je 32 let, mě bude 40. Dneska jsme slavili narozeniny padesátileté kolegyně, když jsem se dozvěděla, že jí jí padesát, padla jsem na kolena - vypadá tak na 38 maximálně, vypadá fakt skvělé, asi jde i o nalazení myslí a pobyt v zahraničí určitě omlazuje - člověk není vystaven rutině, musí se přizpůsobit…
@Sidsel píše:
Cestuju, zdravě jím (posledních 10 let), včera mi kolegyně říkala, že si myslela, že mi je tak o rok, dva víc než jí. Jí je 32 let, mě bude 40. Dneska jsme slavili narozeniny padesátileté kolegyně, když jsem se dozvěděla, že jí jí padesát, padla jsem na kolena - vypadá tak na 38 maximálně, vypadá fakt skvělé, asi jde i o nalazení myslí a pobyt v zahraničí určitě omlazuje - člověk není vystaven rutině, musí se přizpůsobit…
Taky jim zdrave, cestuji, sexuji, piju i nealko
..ale deti me se.rou,to bude asi vono
.fakt je ten, ze uz v 15 mi tipovali 18-20.No svagrova a tchyne vypadaji o cca 10-15 let mladsi, ale jsou jiny typ no. Svagrova ma 32 a chteli po ni obcanku
a me se ptaji, jestli je to moje mladsi segra(ale ona nema deti ani chlapa, tak proto urcite
)
@wildcherry píše:
Taky jim zdrave, cestuji, sexuji, piju i nealko![]()
..ale deti me se.rou,to bude asi vono
.fakt je ten, ze uz v 15 mi tipovali 18-20.No svagrova a tchyne vypadaji o cca 10-15 let mladsi, ale jsou jiny typ no. Svagrova ma 32 a chteli po ni obcanku
a me se ptaji, jestli je to moje mladsi segra(ale ona nema deti ani chlapa, tak proto urcite
![]()
)
Tak asi ty děti… já jsem dítě měla až ve 38 letech, doma jsem s malou byla jen půl roku, pak odchod do práce, to taky pomáhá udržovat v mladistvé náladě.
Myslím, že v mém případě je to dané dlouhodobým pobytem v zahraničí, naučila jsem se nové věci, přijala jiný (asi zdravější) způsob života, myslím, že je opravdu pravda, že svůj věk nevypadám. Pak taky několik let s dobrou prací, výborným finančím ohodnocením, bez dětí, bez závazků, jen pro sebe, to dělá hodně…
@Phe23 píše:
@asha V současných podmínkách je myslím vystudování bakalářského oboru prezenčně, pak nastoupení do práce, následné otěhotnění a dodělání si VŠ dálkově při dětech jistý kompromis mezi mateřstvím (dodatek: ženy sice kdysi rodily i později, ale také měly reprodukční cyklus nastartovaný mnohem dříve) a vzděláním s kariérou. Všechno má svá pozitiva i negativa, ale takto mi to přijde za současných podmínek nejvhodnější řešení.
Nejvhodnejsi mozna pro tebe, ale proc by to tak mela mit kazda, ne?
Navic, to, ze driv zeny mely nastartovany reprodukcni cyklus driv, zas tak pravda neni, naopak, vek, kdy prijde menarche se stale snizuje. Za nasich prababicek byl prumerny vek kolem 15-16ti let, tusim
. Driv ale mely zensky deti driv, to ale nema nic spolecnyho s tim, ze rodily do prechodu. ![]()
@wildcherry píše:
Zeny jak to jako delate, ze vypadate mladsi?Me je 26 s vypadam jak na tricet aspon
![]()
to víš, geny, máme to v rodině
po mamce chtěli ještě ve 26 občanku v hospodách ![]()
@Sidsel píše:
Tak asi ty děti… já jsem dítě měla až ve 38 letech, doma jsem s malou byla jen půl roku, pak odchod do práce, to taky pomáhá udržovat v mladistvé náladě.Myslím, že v mém případě je to dané dlouhodobým pobytem v zahraničí, naučila jsem se nové věci, přijala jiný (asi zdravější) způsob života, myslím, že je opravdu pravda, že svůj věk nevypadám. Pak taky několik let s dobrou prací, výborným finančím ohodnocením, bez dětí, bez závazků, jen pro sebe, to dělá hodně…
Tyjo, hezky…jsi fakt baba sikovna
.A to zahranici ti verim a zavidim. Protoze kdyz porovnam zeny napr. 50-60 let, obe stredni vrstva z CR a treba USA tak ceska je strhana, bez elanu, mene vyfikla…A je fuk, jestli Texas, Miamu, Las Vegas a pod.Teda tak to na me pusobi.
@Acinore píše:
to víš, geny, máme to v rodiněpo mamce chtěli ještě ve 26 občanku v hospodách
Pche
.