Vyvdané dítě, jak to zvládnout?

6047
30.9.13 20:15

vyvdané dítě jak to zvládnout

Ahoj holky, mám prosbu-přítel má dvouleté dítko. Měla jsem (rok co jsme spolu) pocit, že to zvládám, ale čím déle jsme spolu, pracujeme na svém dítku, ta to nějak čím dál tím míň zvládám. Vidím, jak nám ex dává malého otrhaného, se špinavýma dlouhýma nehtíkama a cloumá se mnou vztek. Je tu někdo, kdo tohle zažil??? a poradil mi, jak to zvládat, mít ho ráda (mám ho i teĎ) a být oporou partnerovi, když se o malého musí neustále rvát se svou ex, která ho od něj chce úplně odstřihnout? Ti, co by se do mě rádi pouštěli, že jsem sobec a já nevím co všechno, tak se prosím zdržte komentářů. Opravdu potřebuji jen poradit, ne soudit. Děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1.zizi
30.9.13 20:24

Kdybys videla dnes nasi rozaru pred zkulturnenim, tak bys asi zavolala rovnou socialku:-D…bohuzel dite i byvala budou v partnerove zivote naporad a jestli ti to vadi, tak si s partnerem promluv a ujasnete si to, protoze samo se to nevyresi a hlavne pockej s ditetem

• Citovat
  • Upravit
17630
30.9.13 20:24

Holka, já ti jen držím palce abys tu nedostala čočku :hug: Protože tu můžeš dostat, i když máš dítě ráda.
No snaž se to brát jak to přichází. Problémy ať si raději řeší oni mezi sebou, jinak by ses do něčeho mohla zbytečně zaplést. Pokud chodí dítě otrhané, pořiďte mu pár hadříků k vám a vždycky si ho převlékněte (ale to už asi děláte). Posílat to domů asi nemá smysl, jestli o něj matka nedbá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10075
30.9.13 20:25

No nevím jak to zvladat, ale ja to vidím z druhe strany mě osočovala parnerka ex, že malej chodí v diravem oblečeni a s neupravenyma nehtama a hold se někdy stalo, tak mu je jednoduše ostřihejte, když vam to vadí, někdy toho je hodně a člověk byť na to myslí, tak to neudělá…mam znamou a ta sveho vyvdaneho syna vychovavá a nezvlada to, ale myslim, že je to o přistupu…nenapsala jsi kolik je malemu let určitě se přes to dostaneš a budeš partnerovi oporou, jsou to prkotinky opravdu i když to člověka někdy fakt umí potrapit, tak hodně sil snad ti tady někdo poradí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
30.9.13 20:30

Nu u dvouleťáka stačí 10 min venku a má vše od bláta i špínu za nehty podle toho bych nesoudila. Jinak myslím že v situaci muž - žena - jejich dítě můžeš těžko něco dělat. Je to jejich dítě, jejich zodpovědnost a musí si to vyřešit jen oni. Z okolí vidím tuhle situaci často - tahání o alimenty, o styk, kdo koupí boty na zimu. Je to smutný. Upřímně asi bych to s dítětem ještě zvážila. Přece jen jste spolu chviličku a nevím proč se rozešel s matkou dítěte, ale to je od nich odešel v roce dítěte není taky moc dobrá info pro další miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
30.9.13 20:33

@Bohulinka tak to ale nevíš, jestli on odešel od ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6047
30.9.13 20:36
@Bohulinka píše:
Nu u dvouleťáka stačí 10 min venku a má vše od bláta i špínu za nehty podle toho bych nesoudila. Jinak myslím že v situaci muž - žena - jejich dítě můžeš těžko něco dělat. Je to jejich dítě, jejich zodpovědnost a musí si to vyřešit jen oni. Z okolí vidím tuhle situaci často - tahání o alimenty, o styk, kdo koupí boty na zimu. Je to smutný. Upřímně asi bych to s dítětem ještě zvážila. Přece jen jste spolu chviličku a nevím proč se rozešel s matkou dítěte, ale to je od nich odešel v roce dítěte není taky moc dobrá info pro další miminko…
Čekala jsem, že se někdo ozve… Neodešel od ní, ale oan od něj. Už v těhotenství ho podváděla a když byli malému 4 měsíce tak ho vykopla, za dva týdny se zasnoubila a za Tři měsíce vdala. takže to je jen pro jeho obhajobu. Je svělej táta. =) A má své chyby, jako každý máme své =) ale kvůli tomu přece nevezmu dítěti tátu a nenahradím to nějaým strejdou, no ne?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
30.9.13 20:36

@Antonie Bolavá Tak to je pravda, to nevím, nicméně je to asi k zamyšlení zda to není trošku rychlé skončit vztah se ženou s ročním dítětem a v dalším vztahu si po roce pořizovat další miminko - přinejmenším mi to přijde lehkovážné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6047
30.9.13 20:37
@1.zizi píše:
Kdybys videla dnes nasi rozaru pred zkulturnenim, tak bys asi zavolala rovnou socialku:-D…bohuzel dite i byvala budou v partnerove zivote naporad a jestli ti to vadi, tak si s partnerem promluv a ujasnete si to, protoze samo se to nevyresi a hlavne pockej s ditetem

Víš, já to nemyslím tak doslova… ale stalo se snad jen jednou, že byl maličkej opravdu upravenej… tak to ymslím víš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
30.9.13 20:37

Těžko radit, ale pokud máš dítko opravdu ráda a jsi schopna to zvládnout, tak se k němu chovej jako prima teta. Tím myslím hlavní výchovu nech na rodičích a případně podporuj partnera. Pokud se vám nelíbí oblečení, hygiena, tak to řešte po tu dobu, co je u vás, jak uznáte za vhodné.
Co považuji úplně za nejdůležitější a nejtěžší je, aby ani jeden z rodičů popř. jejich partnerů neočerňoval toho druhého. Nevyřizovat si účty mezi sebou prostřednictvím dítěte. Tolik můj teoretický názor, vím, že v praxi je to mnohem složitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6047
30.9.13 20:38
@Bohulinka píše:
@Antonie Bolavá Tak to je pravda, to nevím, nicméně je to asi k zamyšlení zda to není trošku rychlé skončit vztah se ženou s ročním dítětem a v dalším vztahu si po roce pořizovat další miminko - přinejmenším mi to přijde lehkovážné.

Neskončil ho on, ale ona-teď jsem to vysvětlovala, dva týdny po tom, co ho vykopla se zasnoubila a za tři ěmsíce vdala. Přítel je rpodfinný typ. a miminko… až přijde, tak přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
30.9.13 20:40

@Motka Hm tak to měl opravdu přítel smůlu na pořádnou fůrii. O to to asi všechno bude horší, to bude typ ženy co jde přes mrtvoly. Myslím že se po něm bude přes dítě vozit a o to víc pokud otěhotníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6047
30.9.13 20:41

@mitulik Děkuji za názor. Máš pravdu. Jenže když jsme ho ostříhali, páč skotro přes ofuinu neviděl, tak jsme z toho měli průser. Víš to je právě problém, jezsila jsem s mužem pro malého a ona na malého ať neřve, že má prostě smůlu a že musí jet a rvala ho křičícího do sedačky… Snaží se ho od malého odervat. kolikrát mu ho anmi nedá a já mám pak celý víkend zničeného muže doma, protože mu malý chybí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
30.9.13 20:42

@Motka
Ja bych mela jen jednu radu, ale dle me zasadni-snaz se do toho michat, co nejmin. Muzes to myslet sebelip, ale ten malej svoje rodice ma a je predevsim na nich, jak se dohodnou. A pokud se do toho primicha ten treti, tak i vetsinou schyta pripadny neuspech ( od ni, ze se jim do toh montujes, od nej, ze jsi mu poradila blbe). Takze pokud muzes, s malym si oohraj, vem ho treba na vylet, nebo mu sem tam kup treba neco na sebe. Ale vic bych to neprehanela.

Příspěvek upraven 30.09.13 v 20:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
30.9.13 20:43
@Bohulinka píše:

no vidíš a odpověď tu máš. Já jsem na to trochu háklivá, protože tohle spoustu lidí prvně napadne, že je to chlapova vina. Mého taky žena opustila, tak proto je tak hájím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová