Chřipka nebo koronavirus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65645
21.6.20 16:49

@Liška2014 jenomže tady se píše i o teplotě. Navíc klidně bych to dělala tak, že si odskočí k lékaři na test, ale bude dál normálně fungovat. A pokud se ukáže pozitivní, tak teprve skončí v karanténě. Slibují, že by měly časem přijít nějaké americké testy, které jsou spolehlivé a trvají chvíli. Jen zatím nevyrábí tolik, aby mohli vyvážet. Nebo třeba brzo někdo vymyslí jiný takový rychlý spolehlivý test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
21.6.20 16:52

@vokishka ok..a ten test bude spolehlivý hned? Při první teplotě? Nevím..nechci zlehčovat covid, to ne. Ale snad takhle bysme zešíleli..dojde jiný vir..jiná bakterie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37792
21.6.20 16:57
@Liška2014 píše:
To každý, kdo teď bude mít teplotu, rýmečku, bolest v krku…obzvlášť v tomto počasí prestane chodit do práce a bude se hrozit covidu? Doteď půl ludstva chrchlalo a bylo v práci i s teplotou..

Chřipka také není žádná banální nemoc a může mít i velmi těžký průběh a různé následky, ovšem o chřipce, na rozdíl od Covidu, víme mnohem více a zdá se, že není natolik infekční a natolik rozmanitá co do projevů, tak i následků, jako Covid.

Mimochodem, kde berete jistotu, že je to jenom další z infekčních nemocí, a ne apokalypsa, která vyhladí 1/2 obyvatelstva Země? :think:

Osobně si to také nemyslím, ale před válkou taky lidi doufají, že z toho nic vážného nebude a pak už je pozdě. :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.6.20 16:57
@mackA159 píše:
Jenže chřipka má taky nějakou inkubační dobu, začne to kašlem, a už nakazíš i ty co bys chtěla. A bum, za dva dny horečky.. Jasně že covid je co se týče šíření agresivnější..

To jistě. Ale ona už má po inkubační době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.6.20 17:02
@Liška2014 píše:
@vokishka když teď pomineš covid…kolik lidí a dětí má neustále rýmy, kašel…v některých obdobích půl národa..to budou všichni odteď sedět doma, cekat na testy a brát OČR?? Takhle to přece nejde…to ani ti důchodci by se chudáci už nikdy nesešli s rodinou..

Vždyť to tolikrát vysvětlovali :zed: :zed: :zed
Zjevně to nestačilo.

Problem je v zahlcení zdravotního systému. Jakmile se ti covid rozšíří, náplní ti spitaly lidmi, co potřebuji intenzivní péči. Ale zároveň furt budou infarkty a nehody. A brzo ti dojdou kapacity.

Takže ano, musíš mu zabránit v šíření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.20 17:29

@Liška2014 no ale já teda nevím ale mě by třeba s teplotou do práce nepustili a ženské by mě teda ukamenovali kdyby slyšeli jak mluvim ;) občas to chce přemýšlet v téhle době je to naprd prostě člověk si nemůže ani zakaslat ani psiknout aby na něj nekoukali jak má odpad :p

• Citovat
  • Upravit
22288
21.6.20 17:45
@Anonymní píše:
@Liška2014 no ale já teda nevím ale mě by třeba s teplotou do práce nepustili a ženské by mě teda ukamenovali kdyby slyšeli jak mluvim ;) občas to chce přemýšlet v téhle době je to naprd prostě člověk si nemůže ani zakaslat ani psiknout aby na něj nekoukali jak má odpad :p

Ale to nikdo netvrdí :D jen většina tu tvrdíme, že to bude angina..nebo něco jiného. Jde o to, že hned tu některé spustí covid lavinu, testy…z toho mi jde hrůza po zádech. Nikdo nepopírá, že jsi nemocná a tudíž do práce nejdeš.

Opakuju..je to v kontextu doby, kdy tu covid nebyl..a nebo byl a nikdo nevěděl. To nevíme. Prostě můj nazor je, že se nemůžem uzavřít do bubliny, hned se děsit..testovat. To bysme seděli u doktora asi obden..prehnaně řečeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
21.6.20 17:46
@Bábrdl píše:
Vždyť to tolikrát vysvětlovali :zed: :zed: :zed
Zjevně to nestačilo.

Problem je v zahlcení zdravotního systému. Jakmile se ti covid rozšíří, náplní ti spitaly lidmi, co potřebuji intenzivní péči. Ale zároveň furt budou infarkty a nehody. A brzo ti dojdou kapacity.

Takže ano, musíš mu zabránit v šíření.

Necvokni. Pokud je podezření na covid, jasné podezření..ok. Ale my se musíme prostě logicky a rozumem naučit rozlišovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65645
21.6.20 17:47

@Liška2014 jenomže ona musí pro neschopenku. A řekla bych, že ji tam ten doktor nenechá ani přijít, že jí nechá nejprve ty testy udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65645
21.6.20 17:48
@Liška2014 píše:
Necvokni. Pokud je podezření na covid, jasné podezření..ok. Ale my se musíme prostě logicky a rozumem naučit rozlišovat.

A ty to umíš rozlišit takhle od klávesnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
21.6.20 17:53
@vokishka píše:
@Liška2014 jenomže ona musí pro neschopenku. A řekla bych, že ji tam ten doktor nenechá ani přijít, že jí nechá nejprve ty testy udělat.

Ježísi ať nechá :mrgreen: otazka zněla: zda je to chřipka ci koronavir. Za mě to covid není. Nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40520
21.6.20 17:53
@Anonymní píše:
Ahoj prosim o anonim. Chci se zeptat jestli si taky někdo klade otázku co to asi chytil? V pátek jsem byla v práci a děsně mě bolela hlava (věčně vydýchaný vzduch ve fabrice) tak jsem to přikládala k tomu jenže jsem večer přijela domů a byla mi zima a horečka žádná v noci jsem se budila se zimnici. V sobotu vše ok až na únavu a pobolivani v krku večer trochu zvýšená teplota a bolest v krku celkem velká. Dnes bez horečky ale bolest v krku o dost větší. :? Teď si člověk opravdu nemůže být jisty co chytil :( PS: máme skolkove ditko. V praci jsem se raději omluvila že nedorazim :think:

Angína nebo viróza…

Zásadní i je, z jaké jsi oblasti, pokud je u vás ted aktuálně pár nemocných, tak bych to nehrotila, jinak se z toho všichni s podzimem zblázníme… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
21.6.20 17:54
@vokishka píše:
A ty to umíš rozlišit takhle od klávesnice?

Rozhodně nepoletím splašeně na testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40520
21.6.20 17:55
@Liška2014 píše:
Ale to nikdo netvrdí :D jen většina tu tvrdíme, že to bude angina..nebo něco jiného. Jde o to, že hned tu některé spustí covid lavinu, testy…z toho mi jde hrůza po zádech. Nikdo nepopírá, že jsi nemocná a tudíž do práce nejdeš.Opakuju..je to v kontextu doby, kdy tu covid nebyl..a nebo byl a nikdo nevěděl. To nevíme. Prostě můj nazor je, že se nemůžem uzavřít do bubliny, hned se děsit..testovat. To bysme seděli u doktora asi obden..prehnaně řečeno

Navíc ty testy prokážou protilátky až od určité doby, někdy i za týden, ted v začátku to je stejně k ničemu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65645
21.6.20 17:56
@Liška2014 píše:
Rozhodně nepoletím splašeně na testy.

Ne, ale zavolám lékaři a je dost pravděpodobné, že ji na ty testy pošle dřív, než si ji pozve do ordinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí