Chřipka nebo koronavirus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.8.20 17:03

A v krku nic nevidím.. mapovitý jazyk mám běžně
zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.20 17:06

@Liška2014 z ohniska nejsem, byla jsem teď poslední týden ve větší společnosti lidí, jako dozor u dětí. Byl tam velký teplotní rozdíl teplo/zima a klimatizace - plus klima v autě. Tak doufám, že je to tím a ATB teda adi budu muset začít brát, i když už to jsou letos třetí (močové cesty předtím)

• Citovat
  • Upravit
6499
3.8.20 17:08

Pokud jsi nesouhlasila s diagnózou, mola jsi požádat o streptest, pokud ho tvůj lékař má, případně o klasický výtěr z krku. Angínu snad u sebe poznáš, ne? Akorát ne vždy je streptokoková a tedy ne vždy vyžaduje léčbu atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.20 17:10

@Karleon nepoznám. Říkám, že jsem ji nikdy neměla, tak opravdu nepoznám. Doktor nemá ani rychlotest na CRP, natož streptest. Moje dr má dovolenou a toto je zástup

• Citovat
  • Upravit
6499
3.8.20 17:14

Ale výtěr do laborky poslat mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
3.8.20 17:14

A čeho se tak bojíš, i kdyby to byl Covid, co se tím změní? 8o upřímně pro Tvé děti je mnohem nebezpečnější nakazit se od Tebe anginou, než koronou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
3.8.20 17:15

Se zavri doma, ber leky, vitaminy. Kdyby se ti pritizilo, volej lekari. Covid se nijak neleci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.20 17:16

@katyna1984 no kdyby to byl Covid, jestli ATB neudělají víc škody než užitku. Covid se ATB neléčí, nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
lolink
3.8.20 17:21

U covid nebývá bolest v krku. Teda aspoň co říkali. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1486
3.8.20 17:23
@Anonymní píše:
@katyna1984 no kdyby to byl Covid, jestli ATB neudělají víc škody než užitku. Covid se ATB neléčí, nebo ne?

U některých hospitalizovanych pacientů se podávájí i atb, i když jiná. Ale určitě stav nezhorší. Ale psala jsi, že se bojíš hlavně kvůli dětem. Jinak já bych den dva počkala s jejich nasazením, pokud máš pocit, že to na ně není, zkus zalehnout a vypotit se, na krk buď Jox nebo solný roztok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
3.8.20 17:24
@Anonymní píše:
@katyna1984 no kdyby to byl Covid, jestli ATB neudělají víc škody než užitku. Covid se ATB neléčí, nebo ne?

dochtor diagnostikoval anginu zrakem, pohmatem, internet to nedokaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
3.8.20 17:45

A že chytnou angínu se nebojís? Covid fakt není nějak víc smrtelnejsi než angína.

• Citovat
  • Upravit
24002
3.8.20 17:45

Klima v autě dokáže nadělat paseky až až. Začni se léčit ať nenakazíš děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
3.8.20 17:50
@Anonymní píše:
Prosím o radu - od včera velká bolest v krku (nasazen Tamtum verde, Strepsils), suchy kašel (Stopkašel), teď lehce zvýšená teplota (do 37,5). Doktor diagnostikoval pohmatem zvětšené uzliny, hodně zarudlý krk a bez CRP řekl, že angína (nikdy jsem neměla), dal Amoksiklav. Poslech malinko slyšet je, ale jinak ok. A já nevím, hlodá to ve mě, jestli začít brát ATB, nebo zajet zítra ještě jako samoplátce na Covid… bojím se, mám 2 mamé děti, aby se nenakazily…

A co si koupit v lékárně domácí CRP test?

Nejsem lékař, ale angín jsem měla hromadu a divím se, že ti rovnou dal Amoksiklav (širokospektrální ATB), místo penicilinu…nebo jsi na něj alergická :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.20 17:54

@Floryanna nn nejsem..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat