Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Liška2014 z ohniska nejsem, byla jsem teď poslední týden ve větší společnosti lidí, jako dozor u dětí. Byl tam velký teplotní rozdíl teplo/zima a klimatizace - plus klima v autě. Tak doufám, že je to tím a ATB teda adi budu muset začít brát, i když už to jsou letos třetí (močové cesty předtím)
Pokud jsi nesouhlasila s diagnózou, mola jsi požádat o streptest, pokud ho tvůj lékař má, případně o klasický výtěr z krku. Angínu snad u sebe poznáš, ne? Akorát ne vždy je streptokoková a tedy ne vždy vyžaduje léčbu atb.
@Karleon nepoznám. Říkám, že jsem ji nikdy neměla, tak opravdu nepoznám. Doktor nemá ani rychlotest na CRP, natož streptest. Moje dr má dovolenou a toto je zástup
A čeho se tak bojíš, i kdyby to byl Covid, co se tím změní?
upřímně pro Tvé děti je mnohem nebezpečnější nakazit se od Tebe anginou, než koronou.
Se zavri doma, ber leky, vitaminy. Kdyby se ti pritizilo, volej lekari. Covid se nijak neleci.
@katyna1984 no kdyby to byl Covid, jestli ATB neudělají víc škody než užitku. Covid se ATB neléčí, nebo ne?
@Anonymní píše:
@katyna1984 no kdyby to byl Covid, jestli ATB neudělají víc škody než užitku. Covid se ATB neléčí, nebo ne?
U některých hospitalizovanych pacientů se podávájí i atb, i když jiná. Ale určitě stav nezhorší. Ale psala jsi, že se bojíš hlavně kvůli dětem. Jinak já bych den dva počkala s jejich nasazením, pokud máš pocit, že to na ně není, zkus zalehnout a vypotit se, na krk buď Jox nebo solný roztok.
@Anonymní píše:
dochtor diagnostikoval anginu zrakem, pohmatem, internet to nedokaze.
A že chytnou angínu se nebojís? Covid fakt není nějak víc smrtelnejsi než angína.
Klima v autě dokáže nadělat paseky až až. Začni se léčit ať nenakazíš děti.
@Anonymní píše:
Prosím o radu - od včera velká bolest v krku (nasazen Tamtum verde, Strepsils), suchy kašel (Stopkašel), teď lehce zvýšená teplota (do 37,5). Doktor diagnostikoval pohmatem zvětšené uzliny, hodně zarudlý krk a bez CRP řekl, že angína (nikdy jsem neměla), dal Amoksiklav. Poslech malinko slyšet je, ale jinak ok. A já nevím, hlodá to ve mě, jestli začít brát ATB, nebo zajet zítra ještě jako samoplátce na Covid… bojím se, mám 2 mamé děti, aby se nenakazily…
A co si koupit v lékárně domácí CRP test?
Nejsem lékař, ale angín jsem měla hromadu a divím se, že ti rovnou dal Amoksiklav (širokospektrální ATB), místo penicilinu…nebo jsi na něj alergická
?
A v krku nic nevidím.. mapovitý jazyk mám běžně
zakladatelka