Chtěla bych 3. dítě, manžel je rezolutně proti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1906
2.11.12 09:27

Ahoj, děti mám dvě a taky se občas zamyslím nad tím, že bych ještě jednou chtěla miminko, vozit kočárek, kojit a všechen ten krásný stres kolem. Ale na druhou stranu to zase zaháním s tím, jak málo času bych už měla na svoje dva kluky, když už ted kolikrát padám na ústa a nevím, komu se věnovat dřív. Mladší zlobí, když se starším píšeme úkoly, když chodíme na kroužky, kolikrát je mi staršího líto, jak by mi chtěl něco vyprávět a mladší má do toho hysterák a proto nemůže. A do toho další? Bohužel se nemůžu naklonovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
2.11.12 09:28

Ahoj, měla jsem to taky tak, nechtěl moc ani druhý. To nám bylo tenkrát oboum 25 let. A dneska je nám o 10 víc a čekáme třetí a najednou chce mít velkou rodinu. Dokonce se nechal slyšet, že by chtěl ještě jedno, aby to třetí nebylo jak jedináček. Holkám je 15 a 10 let. Je pravda, že už máme svoje bydlení a finančně jsme celkem zabezpečený. Dneska už jo. A na mojí otázku :proč ta změna? Odpověděl, že nejspíš dospěl a spoustu věcí vidí jinak.
Chlapi jsou občas i v tomhle nevyzpytatelný, takže neházej flintu do žita. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
2.11.12 09:29

Podle mě má tvůj muž rozum, ono takhle malý děti opravdu moc nepotřebují hračky i oblečení se dá dědit, ale děti rostou a s tím i jejich nároky, např. studium, navíc nikdo práci nikdy nemá jistou, jde o vaši budoucnost..

já mám jen jedno a nedokážu si představit mít dvě a víc, tohohle mám až nad hlavu, a ještě mě nenechá ani vyspat.. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.12 09:30

@Seizdra jo, s tímhle souhlasím, my jsme si udělali druhé dítě s tím, že půjdu do práce brzy, hned po mateřské, jinak bychom to finančně neutáhli jen z jeho platu po tři roky. Druhé jsme chtěli oba, ale budeme se starat napůl jak o děti, tak o finance.

• Citovat
  • Upravit
31292
2.11.12 09:37

Co na to říct, máte doma dva malý sviště, tak už asi fakt má těch posraných plín a nočního pláče plné zuby…
navíc tři děti je docela síla, tři autosedačky v autě se nevejdou do každého, pokud nemáte velký byt, kde by to třetí spalo, uživit tři děti např. na střední nebo vysoké škole taky není zrovna růžové…

možná bych to zkusila za pár let, až budou děti trochu odrostlý, třeba už ve škole, uvidíte, jak to budete dávat finančně a pak by na jedno malé „na stará kolena“ mohl přistoupit.

My teď hodně zvažujeme druhé - srdce nás obou říká ano (a chlap by asi chtěl i tři), ale rozum říká „neuživíme to“ :nevim: takže se vrátím po RD do práce a uvidíme, jak se urovnají finance a třeba až malýmu bude pět, tak se vrhnem na druhé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.12 09:40

Já bych tak chtěla 3 děti (ale teda s větším rodílem, druhý máme po 6letech), dokonce i manžel by třetí chtěl, ale nemáme na to a výhledově se to nezmění, třeba za 10let jo, kdo ví, ale to už manželovi bude zase tolik let, že bychom do třetího nejspíš nešli, tak se omalu smiřuju s tím, že prostě zůstane u dvou krásných zdravých dětí, i to je přeci skvělý :hug:

• Citovat
  • Upravit
9454
2.11.12 09:46

Chapu dobre ze mladsimu je rok? jak si za rok o tom stihla mluvit i nemluvit? :mrgreen: netlac na pilu…bud bude nebo nebude..vzdyt jsou deti malinky…navic chlap to bere i z jiny stranky…penize, pokazeny vzhled manzelky apod. a martanka ti vyjmenovala vsechny rozumny duvody ;)

Příspěvek upraven 02.11.12 v 09:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.12 09:47

Ahoj, tak já bych taky chtěla někdy třetí dítě, nejl=pe co nejdřív od těchto dvou, co už máme. Klukům je 27 a 9 měsíců. Jenže ještě musím dodělat školu, pak si najít nějakou práci..Z rodičáku se žije fakt těžko, zvlášť pak, když ten chlap platí jen nájem a toť vše. Mů má ještě z předchozího manželství 2 děti, takže on má 4 děti, já jen dvě. Říkal, že 5 dětí je na dnešní dobu opravdu moc, ale já bych měla jen 3 :lol: Asi si ještě pár let počkám, až něco naštřím a pak půjdu do toho třetího. A pokud by vážně moc nechtěl, tak se ho prostě nebudu ptát! V dnešní době si žena umí poradit ;)

• Citovat
  • Upravit
1850
2.11.12 09:48

Tak u nás to bylo stejně. Máme 2 dcery (7 let a 5,5 roku). Manžel třetí dítě nechtěl, ale shodou spousty okolností (byla jsem delší dobu nemocná, musela skončit s podnikáním, stavíme baráček který je hodně velký a vhodný pro větší rodinu, buduju si nové místo k podnikání, které přesně vyjde za 3 roky) jsem mu třetí miminko „vysvětlila“ a nakonec to všechno vzal a souhlasil. Tak uvidíš, pokud víš jak na manžela a je typ muže který se nechá přesvědčit a vysvětlit si co a jak, tak to také půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
2.11.12 09:50
@Anonymní píše:
Ahoj, tak já bych taky chtěla někdy třetí dítě, nejl=pe co nejdřív od těchto dvou, co už máme. Klukům je 27 a 9 měsíců. Jenže ještě musím dodělat školu, pak si najít nějakou práci..Z rodičáku se žije fakt těžko, zvlášť pak, když ten chlap platí jen nájem a toť vše. Mů má ještě z předchozího manželství 2 děti, takže on má 4 děti, já jen dvě. Říkal, že 5 dětí je na dnešní dobu opravdu moc, ale já bych měla jen 3 :lol: Asi si ještě pár let počkám, až něco naštřím a pak půjdu do toho třetího. A pokud by vážně moc nechtěl, tak se ho prostě nebudu ptát! V dnešní době si žena umí poradit ;)

Mně jedna známá, starší paní, kdysi řekla, že přeci „když ženská chce dítě, tak ho prostě mít bude“ ;) A znám spoustu lidí, kdy manžel třetí dítě nechtěl a pak byl nadšený. Tak uvidíš, třeba to přijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.12 10:01

Já zase znám případ, kdy se skoro rozvedli jen proto, že žena lhala ohledně antiko a záměrně přes jeho protesty otěhotněla :think: dost to jejich vztah poškodilo a ani teď po 5letech to ještě není úplně ok, on prostě manželce a vlastně i tomu třetímu dítěti vyčítá, že celý zbytek rodiny se teď musí dost uskrovňovat, museli koupit nové auto, předělat celý dětský pokoj, na dovolenou je to vyjde mnohem dráž (většina apartmánů vč. akcí je pro 2+2), on to prostě pořád dost řeší a bere to i po letech jako velký podraz od manželky (vím to přímo od něj, jsme kamarádi), navíc starší jsou holky, třetí kluk, jak to buou řešit s bydlením až budou v pubertě, těžko říct, prost+ě budou muset vydržet v jednom pokoji, jo a oblečení a hračky po sobě taky dědit nemůžou
omluva za anonym, jeho žena sem chodí taky

• Citovat
  • Upravit
1065
2.11.12 11:40

Upřímně se chlapovi nedivim. Dvě děti takhle brzy za sebou a ty už prudíš s dalším :zed: Myslim že 2 děti na dnešní dobu bohatě stačí a manžel by rád asi doma taky manželku, ne jenom matku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
2.11.12 13:37

Ahojky, ja kdyz na me prisel ten pocit, ze chci treti dite, manzel o tom nechtel ani slyset, zbytecne jsem tlacila na pilu a hadali jsme se, musela jsem si 2 roky pockat a pak to zkusila znovu, uz byl povolnejsi a samozrejme jsem si vyslechla, ze si to mam rozmyslet, ze 3 na me budou az az a budu z nich hotova, kdyz uz konecne souhlasil, tak 8 mesicu trvalo, nez se nam objevili 2 carky na testu, mesic pred tim samovolny potrat a ja se hroutila. Dneska nelituju, nejmladsi je opravdu strasne moc hodne ditko, nekdy je to na palici ale jsem za ne rada. Jen kdyz tak prebiram ty oblecky po malem a davam pryc, je mi lito, ze uz zadne brisko nikdy mit nebudu a je mi smutno, ale vim, ze 3 je az az…Rozhodne dneska manza nelituje, le jen tak na tajnacku bych prasky fakt nevysadila, to bych ho zklamala, vim, ze by mi to vycital, ze jsem za jeho zady, takze jsem si proste pockala a doufala, takze radim vydzet pockat, treba za rok se zeptat znovu, ted je jeste brzy…a pak se snad dockate :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym - chlap
2.11.12 21:03

Nebuď sobec.

• Citovat
  • Upravit
1140
2.11.12 21:55

Tak u nás je to podobný, akorát máme jedno dítě (21 měsíců) a chlap dlouho nechtěl druhý, má ještě jednu dospělou dceru. Strašně moc mě to mrzelo, chtěla jsem 2 děti krátce po sobě, my jsme s mojí sestrou o rok a jako malé jsme si úžasně vyhrály a vystačily, tak jsem to chtěla taky tak, ale manžel manžel nechtěl ani slyšet, až teď se začíná tvářit, že příští rok bychom se mohli začít snažit…důvod peníze, vystačíme tak tak, máme hypo, být na tom lépe, tak by určitě sekal děti jak Baťa cvičky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí