Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
mám dotaz ohledně mého vztahu s přítelem, je mi 22 a jemu 26, jsme spolu zhruba půl roku a já nemám dobré vztahy ve svojí rodině a tak jsme si chtěli najít společné bydlení. Jelikož já jsem bydlela od přítele zhruba 130 km dojíždění je pro mě nereálné, ráda s partnerem trávím čas a myslím si že na vodění z ručičku a randíčka na jedno odpoledne a večer už mám za sebou. S jedním partnerem jsem už žila, o domácnost se postarat také umím, myslím si že jsem více vyspěla než dnešní holky, nestojím o to chodit někde po klubech a balit chlapy, mám radši večer s přítelem doma při svíčkách a filmu, nebo společné výlety, prostě trávit čas spolu. No abych se dostala k věci, odešla jsem z domova a našla si práci v bydlišti partnera. Nyní přebývám všude možně, u jeho mamky, u jeho ségry v bytě. Má deseti letou neteř, tak pomáhám s hlídám a výchovou, protože její máma hodně chodí do práce, ráda bych se už usadila. s přítelem jsme byly domluvení že si spolu najdeme byt a půjdeme tam bydlet, nyní přítel trochu couvnul a řekl že když mám práci tady tak by jsme měli zůstat bydlet tady a že si tady mohu najít byt a můžeme se jen vídat, já jsem odešla víc než 100 km do jiného kraje, protože jsme byly domluvení že budeme žít spolu a najednou nic. Navrhla jsem mu že půjdeme bydlet úplně do jiného města že tam začneme úplně nový život oba dva, tak řekl Prahu, ale to se bojím, já pochozím z vesnice, která má 300 obyvatel a Praha milion a půl.
Kdyby přišla nouze souhlasila bych i s tou Prahou. U maminky má veškerý servis, vypráno, vyžehleno atd. Spoléhala jsem na nová začátek s ním, ale asi to budu muset zvládnout sama, ale zase nechci aby přišel po x měsících za mnou do zařízeného bytu a jen se svezl. Bojím se že to sama nezvládnu. Jak by jste na tohle reagovali a řešili vy? Stalo se to někdy někoho z Vás?
![]()
@janina04 píše:
Dobrý den,mám dotaz ohledně mého vztahu s přítelem, je mi 22 a jemu 26, jsme spolu zhruba půl roku a já nemám dobré vztahy ve svojí rodině a tak jsme si chtěli najít společné bydlení. Jelikož já jsem bydlela od přítele zhruba 130 km dojíždění je pro mě nereálné, ráda s partnerem trávím čas a myslím si že na vodění z ručičku a randíčka na jedno odpoledne a večer už mám za sebou. S jedním partnerem jsem už žila, o domácnost se postarat také umím, myslím si že jsem více vyspěla než dnešní holky, nestojím o to chodit někde po klubech a balit chlapy, mám radši večer s přítelem doma při svíčkách a filmu, nebo společné výlety, prostě trávit čas spolu. No abych se dostala k věci, odešla jsem z domova a našla si práci v bydlišti partnera. Nyní přebývám všude možně, u jeho mamky, u jeho ségry v bytě.Má deseti letou neteř, tak pomáhám s hlídám a výchovou, protože její máma hodně chodí do práce, ráda bych se už usadila. s přítelem jsme byly domluvení že si spolu najdeme byt a půjdeme tam bydlet, nyní přítel trochu couvnul a řekl že když mám práci tady tak by jsme měli zůstat bydlet tady a že si tady mohu najít byt a můžeme se jen vídat, já jsem odešla víc než 100 km do jiného kraje, protože jsme byly domluvení že budeme žít spolu a najednou nic. Navrhla jsem mu že půjdeme bydlet úplně do jiného města že tam začneme úplně nový život oba dva,tak řekl Prahu, ale to se bojím, já pochozím z vesnice, která má 300 obyvatel a Praha milion a půl.![]()
![]()
Kdyby přišla nouze souhlasila bych i s tou Prahou. U maminky má veškerý servis, vypráno, vyžehleno atd. Spoléhala jsem na nová začátek s ním, ale asi to budu muset zvládnout sama, ale zase nechci aby přišel po x měsících za mnou do zařízeného bytu a jen se svezl. Bojím se že to sama nezvládnu. Jak by jste na tohle reagovali a řešili vy? Stalo se to někdy někoho z Vás?
![]()
![]()
![]()
No super, takže sis našla práci někde, kde jsi neměla sehnaný bydlení? ![]()
První ti řekne, že si máš sehnat byt, a budete se jen vídat. Pak by šel tedy do jiného města, a navrhnul Prahu? Vždytˇho vůbec nezajímá, co chceš ty.
Když nechce nemůžeš ho nutit. Bydlet u někoho taky není řešení. Našla bych si něco pro sebe menšího. Vídat se tam můžete, ale vocaď pocaď. Jeho trecle se budou prát tam kde bydlí. A případné stěhování až se rozhoupe do většího.
@janina04 tohle nemá budoucnost.. ty ses „přestěhovala“ za ním, aby jste byli spolu a on ti řekne, že se budete jen vídat..
Chapu, že je to těžké si přiznat, očividně jsi do něj zamilovaná.. ale nech ho a raději si začni někde sama od nuly..
Jste spolu chvíli a nejeví o tebe zájem.. časem se to lepšit nebude.. nemá cenu s ním ztrácet čas
Ten tě má “tak trochu” na háku bych řekla
Prahu řekl pravděpodobně jen proto, aby ti nasadil brouka do hlavy a zbavil se tě rychle. Asi to bylo první město, co ho napadlo, a tak to řekl, aby měl klid. Na tohoto se raději vůbec nevaž a dělej si vše po svém. Vídat se ostatně můžete dal, ale to je asi tak vše, co lze od toho vztahu momentálně očekávat.
A promiň, jako on tě přiměje si u nich najít práci s příslibem, ze spolu budete bydlet, ale pak se na tebe vykašle a ty nemáš kde být?
Teď jsem to tam vyčetla. Jako co to je? To jsi ho ještě neposlala do hlubin nejtemnejsich a porad s nim planujes budoucnost? Holka vzpamatuj se, po světě běhá i dost normálních kluků. Ale nejdřív se musis dat dohromady ty, aby te takovy chtěl.
Že tak najednou změnil názor. Buď bylo stěhování jen tvá hurá akce, se kterou on zas tak nesouhlasil. Nakonec málokterý muž se žene po půl roce do společných závazků. Nebo zněla opravdu původní dohoda jinak a potom je divné, že najednou couvá. Že by v tom byla jiná žena? Nebo je to mamánek, kterému se nechce vyletět z hnízda a platit si výdaje na živobytí.
No tak či tak… zakladatelko ty na něj nespoléhej. Začni sama, klidně v té nejmenší garsonce ve městě ať tě nájem úplně nezrujnuje. Člověk když je sám toho opravdu moc nepotřebuje. Klidně vybavení pokup po bazarech a nijak to nehroť. No a pokud o to budeš stát, tak ať on dochází na společné večery. Ale jak tu už zaznělo. Rozhodně mu neper trenky a fusekle, nenech ho k tobě docházet s prázdnou. Když u tebe bude jíst, tak ať taky něco přinese. Když se u tebe bude každý den sprchovat přidá hezky na vodu atd.!!!
To ti jako řekl, ať přijedeš, že se sestěhujete, ty sis našla práci, a on z toho vycouval? Nebo sis prostě sbalila svých pět švestek, odjela jsi k němu a zjistila, že do toho zas až tak úplně žhavej neni? Nebo jak jste vlastně byli domluvení? Porušil něco nebo jste se předem nijak nedohodli a tohle byla nějaká tvoje sóloakce?
Jako jestli tě vypekl, tak se na něj vykašli a odstěhuj se tam, kde budeš mít práci, bydlení a nebudeš strádat (ne Praha, tu nezaplatíš), protože vztah s křivákem a slibotechnisem ti k ničemu nebude. No a jestli je to celý nějaká tvoje nepromyšlená akce, tak ses poučila, nějak se finálně dohodněte, ale už nic nepodnikej bez toho, že budete natvrdo domluvení na tom, kam půjdete, kdo to bude platit, co tam budete dělat… prostě mějte strategickej plán
No obávám se, že tvůj kluk se nechce vázat a usazovat.
Začala bych se zařizovat bez něj a buď se přidá a nebo ho holt pustíš do oběhu, no.
To jsi odvážná, že jsi do toho šla, aniž byste se šli spolu dívat na byty třeba… já bych ti radila - najdi si byt sama a užívej si svobody dokud to jde, co já bych dala za jeden den v prázdném bytě ![]()
Zakladatelko přestěhovat se tak daleko bez toho aniž byste tam měli zařízené společné bydlení byla blbost nejvyššího kalibru.
On se do toho patrně nehrnul a ty sis asi naivně představovala, že když už tam budeš, tak ho k tomu nějak dokopeš a on se prostě rozhoupe že ![]()
Moc teda nechápu ani tu jeho rodinu mně by se teda synova/bratrova půlroční známost domů jenom tak mimochodem rozhodně nenakvartýrovala.
Dost mě pobavilo taky „pomáhám s výchovou neteře“
Vy budete dost svérázní a svý všichni ![]()
No co s tím…máš několik možností.
Buď se v tom takto plácej dál, nebo se vrať zpět do svého rodiště, nebo si tam najdi bydlení, které dokážeš sama ufinancovat zůstaň s ním ve vztahu, ale drž si ho pěkně od těla. Žádný, že k Tobě poleze kdykoliv se mu zachce bude se tam chovat jako doma a Ty mu budeš ještě poskytovat servis. Dala bych mu jasně najevo, že není středobod mého vesmíru a pokud to výhledově nějak nepřehodnotí taky spolu nemusíme být.
Hele jsi mladá…chybama se člověk učí a každá zkušenost je dobrá ![]()
Mě to přijde, že na to společný bydlení tlačíš z toho důvodu, že sama nemáš pořádně kde bydlet. Upřímně se mu nedivím, po půl roce bych se nesestěhovávala, to napřed si zkusit bydlet sama/sám. Ale chápu, že ve dvou se to finančně lépe táhne.
Přidávám se k názorům výše + neztracej svuj drahocenny cas výchovou ciziho pubose, v krásných 22 se přeci ještě točí svět kolem tebe, na to je té fakt škoda, a utíká to děsně rychle ![]()