Chtěli byste genderově neutrální školky v Česku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7974
14.5.18 15:28

@alifie Z pohledu češtiny je to kravina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.5.18 15:29

Přijde mi to jako totální kravina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
14.5.18 15:32

@Svítící žárovka Tak nějak, prostě nám zůstala ta role východních divochů :mrgreen: I když jsou ještě děsivější jazyky, co rozlišují i další rody. Ale většina je na vyhynutí, takže nám to asi zůstane :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
14.5.18 15:44
@Svítící žárovka píše:
no jo, jsme vidláci. Vrátíme občanky, hupsnem zpátky na stromy a budem se nemoderně dělit na muže a ženy, zatímce svět bude plný Toho.

Jsou bohužel mezi námi i tací. Při přečtení článku jsem si vzpomněla na jeden příběh před cca 20 lety. Chodily jsme před barak se spolukolegyněmi na mateřské, tam vypustily děti na hřišti. Děti si hrály spolu. Jednomu chlapečkovi se moc líbil kočárek s panenkou mojí dcerky a dcerce se zase velmi zamlouvala tříkolka toho chlapečka. Takže pravidelně si to děti prohodily, kluk jezdil s kočárkem a moje holka drandila na tříkolce. Nám matkám to nikterak nevadilo. Ovšem jednou šel klukův tatínek dřív domů z práce a viděl to. A velmi se mu to nelíbilo. Nelíbilo se mu to až tak, že tam řval na manželku že je kus hověžího(doslova že je kráva) neboť jim dělá ze synka buze.anta.Takže od té doby měly děti s výměnou hraček utrum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
14.5.18 17:53
@niki V píše:
S timto naprosto souhlasím a napsala jsi to doslovně????

jojo jak jen to šlo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
14.5.18 18:02
@chaela píše:
Tak já jsem teda asi taky gender free. Mám dva kluky a doma máme už dvě sady na vaření, perou se o růžovej kartáček, kelímek taky růžovej. Přebalujeme panenku a vozíme ji v růžovým kočárku. Chvíli na to máme po celým bytě koleje a vlaky. Neustále nám tu líta vrtulník a jezdí popeláři. Ve školce to bude předpokládám to stejný, nikdo přece nevyrve holce z ruky auto nebo klukovi panenku. Někdy se hodí oslovit je kluci a holky, jindy zas děti. To není žádná novinka, jen je teď ten gender moderní…

Asi tak… syn mel kuchynku, vecne po nas chtel neco ruzoveho, co se narodila dcera, tak syn v kocaru vozi panenky a dcera obstarava vsechny auta :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
14.5.18 18:09
@Anna766 píše:
Jsou bohužel mezi námi i tací. Při přečtení článku jsem si vzpomněla na jeden příběh před cca 20 lety. Chodily jsme před barak se spolukolegyněmi na mateřské, tam vypustily děti na hřišti. Děti si hrály spolu. Jednomu chlapečkovi se moc líbil kočárek s panenkou mojí dcerky a dcerce se zase velmi zamlouvala tříkolka toho chlapečka. Takže pravidelně si to děti prohodily, kluk jezdil s kočárkem a moje holka drandila na tříkolce. Nám matkám to nikterak nevadilo. Ovšem jednou šel klukův tatínek dřív domů z práce a viděl to. A velmi se mu to nelíbilo. Nelíbilo se mu to až tak, že tam řval na manželku že je kus hověžího(doslova že je kráva) neboť jim dělá ze synka buze.anta.Takže od té doby měly děti s výměnou hraček utrum.

Tohle je naprosto přesné. K čemu by takovému chlapeckovi byla genderově neutrální školka, když má za otce tohle. A že jich je mezi námi ještě celkem dost.
Základ je, jak se k různým odchylkám staví rodiče a jak se před dítětem o nich vyjadřují. Z toho si pak dítě může odvodit, jak případně zareagují, až jednou budou mít jasno, že nezapadají do většiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
14.5.18 18:16
@PaniBovaryovaaa píše:
Moje dítě nejspíš do jedné takové chodí - hračky podle pohlaví rozdělené nemají a učitelky je nerozdělují na holky a kluky, veškeré aktivity dělají společně jako „děti“, tak úplně nechápu, co na tom je inovativního. Vlastně už za komančů si nepamatuju, že by mi učitelka brala z ruky bagr a při cvičení nebo spaní nás rozdělovala dle pohlaví.

To je dobře. Já teda měla smůlu, nás ještě v první třídě striktně rozdělovali a například dívky povinně musely při zpívání chovat a pohupovat imaginární miminka. Já tehdy jako prvnák odmítla, učitelka mě tehdy seřvala, že jsem vadná, že až budu rodit, tak pak s dítětem budu máchat jak s hadrem (rozumějte, nenaučím se to v těch pěti letech) :lol: jo a na základní škole holky měly povinně vaření a kluci dílny. Kdyby kdokoliv stál o opačnou aktivitu, měl smůlu. Kluk nesměl na vaření a holka nesměla do dílen. A to to prosím byla výběrová jazykovka :poblion:

• Citovat
  • Upravit
10461
14.5.18 20:34
@Helileli píše:
Tohle je naprosto přesné. K čemu by takovému chlapeckovi byla genderově neutrální školka, když má za otce tohle. A že jich je mezi námi ještě celkem dost.
Základ je, jak se k různým odchylkám staví rodiče a jak se před dítětem o nich vyjadřují. Z toho si pak dítě může odvodit, jak případně zareagují, až jednou budou mít jasno, že nezapadají do většiny.

A proto je ale hlavně na nás matkách, abychom svým synům nevybrali za otce kus hovězího a abychom z těch synů vychovaly respektující a slušné muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
14.5.18 20:35

@Svetlana87
Právě z tohoto článku mi zase samotná myšlenka, že děti si mohou hrát s čím chtějí, nijak revoluční nepřijde. Co takhle vím, tak si děti, holky, kluci, běžné vybírají ve skolce, s čím si budou hrát. Kluci stoji bezne u kuchyňky a holky staví stavebnici. Celková myšlenka gender mi ale přijde, mirne řečeno, strelena, smesna, absurdni a to jsou ty jemnější výrazy, co mě k tomu napadají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
14.5.18 20:48

@Alladina Mě osobně studium o pohlavní identitě zase tak střelené, směšné a absurdní nepřipadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
14.5.18 21:53

To neni sklokou, oni se rozgenderuji sami. Kluk mi teprve ze skolky prinesl info, ze ruzova je pro holky, ale pochybuji, ze mu to rekla ucitelka. Genderove neutralne lze vychovavat pouze deti oddelene od zbytku sveta.
Tyhle nesmysly, s tou ruzovou nebo s nekamaradenim se s holkama, mi take vadi. Ale hracky podle pohlavi detem snad nenuti nikde nikdo. Prestoze vetsina mych kamaradu ma same holky a travime s nimi opravdu hodne casu, zadny z mych chlapcu nezacal jevit zajem o Elsu ci jednorozce. Naopak spis bych rekla, ze obcas nektera holka zacne neco budovat. Jsou to teda casto inzenyrske dcerky, ono asi staci, aby se jim take koupilo lego a merkur a on se talent rozvine, ikdyz si stavi domy a kocary pro ty panny.
Pochybuji, ze by se dneska holce nekdo smal, ze si hraje s Merkurem, spis asi aby rodice vubec napadlo neco takoveho jim poridit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.5.18 21:57
@kotyk píše:
@Alladina Mě osobně studium o pohlavní identitě zase tak střelené, směšné a absurdní nepřipadá.

A co obsahuje tohle studium?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.5.18 21:59
@Alladina píše:
@Svetlana87
Právě z tohoto článku mi zase samotná myšlenka, že děti si mohou hrát s čím chtějí, nijak revoluční nepřijde. Co takhle vím, tak si děti, holky, kluci, běžné vybírají ve skolce, s čím si budou hrát. Kluci stoji bezne u kuchyňky a holky staví stavebnici. Celková myšlenka gender mi ale přijde, mirne řečeno, strelena, smesna, absurdni a to jsou ty jemnější výrazy, co mě k tomu napadají.

Největší „bitka“ v herničce mezi kluky byla hlavně o kočárky ;-) Holčičky si zas sedaly k vláčkodráze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
14.5.18 22:26
@Russet píše:
Největší „bitka“ v herničce mezi kluky byla hlavně o kočárky ;-) Holčičky si zas sedaly k vláčkodráze.

Však každý podle svého gusta. Ale myslím, že o pohlavní identitě to nevypovídá v podstatě nic. To, že si kluk hraje s kuchynkou? A co, vzdyt nejlepsi kucharsti mistři bývají muži :lol:. Proto mi ta myslenka přijde, že někdo vytahl běžnou věc a udělal z ní „halo“. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí