Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
7000 je krásny najem. Jak jsem psala, nezapomen na dan z nemovitosti, pojistky, atd.
Jo takhle bydlet jenom za energie. A veškeré opravy a další náklady vycházející z toho, že je dům obýván půjdou z vaší kapsy. Ani náhodou už takhle nabízíte symbolickou cenu. A telefonát tchyně! S tou bych byla rychle hotová. Jednak ta se do toho nemá co plést. A druhak když si má rodina pomáhat. Jak moc vám pomáhá švagrová.
No na vašem místě bych z nabídky vycouvala úplně a dům pronajala někomu jinému za tržní cenu. Protože tady to vypadá, že to nebude dělat dobrotu. Pokud ale i tak chcete dům pronajímat v rodinně trvejte si na vámi stanovené částce. A jestli se to švagrové nelíbí může jít minimálně za dvojnásobek někam jinam.
Příspěvek upraven 01.02.25 v 12:07
@ka2ka píše: Více
o švagrových nepíšu že by měli bydlet zadarmo
nepronajala bych jim to, vy i oni jste dostali peníze do základu, takže pokud si pořídili malý byt a ted mají problém se tam vejít není to důvod proč by jsi měla tratit ty
@Anna766 píše: Více
vím jen ti píšu, jak to sosání u nich má lavinový efekt
tchýně evidentně jede na pocit vděku, že vám pomohli.. aha, no, ale v rámci toho nebyla domluva, že ty se vzdáš užívání/financí za vlastní majetek
jestliže jste od nich dostali hodně, navrhla bych nájem kolem desítky
s tím, že je to pořád o třetinu méně, než je tržní nájem
ale mám silné obavy a životní zkušenosti, že toto dělat dlouhodobě dobrotu opravdu nebude, fakt ne švagrové bych vysvětlila, že nechci v rodině ekonomické závazky a fakt bych to tržně pronajala někomu cizímu, protože tímhle si vytvoříte v rodině tak akorát extrémní problém…
Pecka no! Takže švárovci by bydleli zadarmo ve vašem domě. A ještě pronajímali do své kapsy svou nemovitost. No mají to bezvadně vymyšlené.
@Lucy75 taky myslím, že tchýně těží z toho že jim dali peníze a ted má pocit, že jí to musí splatit a oplatit a musí jí být vděčný a vyhovět protože přeci dostali peníze ![]()
@Lucy75 píše: Více
Hlavne pokud budou platit byt i minimální
nájem, tak se vsadim, ze tam bude zakladatelka furt behat a resit kazdy prd. I takove veci, co ma resit najemnik napr výměnu zarovek a podobne.
@ka2ka my měli velkou kliku. Bydlíme v domě po jedné straně mé rodiny a teď mám druhý dům po své rodině. Kdybych neměla svou rodinu, byli bychom taky ve 3+1 v paneláku.
Taky bych řekla. Jenomže tcháni zabezpečili obě své děti stejně. Tak nemají co chtít nyní po jednom dítěti aby dělalo charitu druhému ze svého majetku.
Takže prostě smůla.
@Karinkas už jsem psala, že oni nic pronajímat nebudou, nechají u sebe bydlet nejstarší dceru.
dobře, ale i tak nemáš žádnou povinnost ani morální, zajistit švagrové bydlení zadarmo, mysli na to že jak tu někdo spočítal uteče ti kolem dvou mega, za ty peníze máš slušný základ ke koupi bytu pro svoje dítě ![]()
@arinecka oni pomohli do začátku nám i jim. Teď vidí, že se pomoc dostala mně, proto chtějí i něco pro ně.
@ka2ka neteř zatím studuje, bydlí sama v podnájmu, protože mají 3+kk a tři děti.