Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chybí mi opravdová kamarádka ![]()
nevím jak to popsat, ale prostě takovou tu, se kterou bych byla denně v kontaktu, trávily bychom společně (i s dětmi samozřejmě)volný čas, jezdily na výlety, večer si spolu někam zašly atd. Kamarádky mám, to jo, ale vídáme se 1× do měsíce, když se vidíme častěji, už je to pro mě svátek. Nevím kde se stala chyba, snad chybí čas u těch, co mají děti a ty bezdětné mají zase úplně jiné starosti. Když nějakou zvu na návštěvu, připadám si jako vtěrka, mám pocit, že se vnucuju. Každá z nich má samozřejmě svůj další okruh kamarádek a jsem tak nějak mimo. Dokud jsem neměla děti a chodila do práce, bylo to jiné. Jsem ráda, že mám rodinu, ale kamarádka prostě chybí. Není tu nějaká maminka z Prahy, která je na tom stejně? ![]()
Ahoj, já jsem na tom úplně stejně
Celou mateřskou jsem se snažila o nějakou kamarádku, ale nepodařilo. Pocit vtěrky znám moc dobře. Myslela jsem, že s dětmi bude jednodušší navázat přátelství, ale spíše naopak. A bezdětné kamarádky mají čas v době, kdy já nemám hlídání. Našla jsem si dvě „maminky“ přes internet, ale vídáme se opravdu svátečně.
Ahojky, tak asponmže nejsem sama. Přesně jak píšeš myslela jsem, že na mateřské si najdu kamarádku a ono nějak prd. Maminky jsou popárované a nebo se tváří tak nepřístupně, že člověk se bojí je vůbec oslovit. A ty jsi odkud? ![]()
Jo, tak to máme stejné pocity, z těch maminek
Jsem z Prahy 10 Vršovic, ty jsi z Černého Mostu, viď? Už jsme se spolu potkaly v jedné diskuzi na téma kamarádky. A jak staré máš děti/dítě? Já mám syna, 3,5 roku, v únoru začal chodit do dopolední školky.
A co děláš, když nejsi máma ![]()
a jak moc jsi ochotná eventuálně dojet kousek metrem na jiné hřiště a jak máš staré dítě-děti?
JOjo jsem z Černého Mostu. Děti mám dvě jedno 5let skoro a druhé 3 roky:-).Ono je to těžké, každý píše jak se chce sejít a pak, když k tomu má dojít tak pořád nemá čas a nakonec z toho sejde. Starší už do školky chodí a maldší by měl jít od září:-)
Ahoj, tyhle pocity znam az moc dobre ![]()
Bydlela sem nejaky cas v olomouci, kde jsem nikoho neznala… myslela sem, ze na hristi to pujde samo, ale seredne sem se spletla. Kamosku, takovou tu blizsi, jsem nasla az po roce a pres emimino
, vidaly sme se tak jednou tydne, protoze zas mela i okruh svych kamosek, ale i to byla pro me spasa po tom rocnim „pustu“, byla sem zvykla mit kolem sebe porad spoustu lidi a najednou jak kdyz utne…
Sem si planovala, jak si to budu uzivat, spolecne s nejakou holcinou, co to bude mit podobne, se budem schazet u na nebo u ni, nebo dopoledne na hristi, pak spolu varit treba obed, uspat deti, dat si kafco a pokecat… no nevyslo to podle predstav ![]()
Ted sem uz pres rok v praze, puvodni pratelstvi se navazala bez problemu, jen vetsina holek je bezdetnych a ty, co deti maj, bydlej za prahou, takze vidat se jednou za mesic dva je pro ne dostacujici. Takze bych takovyhle kamaradstvi brala taky, jsem teda z centra, bydlime kousicek od narodni, ale rada bych se taky pridala.
Deti mm pet a pul dcerka a necele tri roky syn…
Ahoj, moje nej kamarádka se odstěhovala a má rodinu v Itálii, vídáme se jen sporadicky, takže moc ráda někoho poznám
Jsem z Jižního města, mám 2,5 letou holčičku, je mi 36
Ahoj, tak já to mám taky tak.. A už jsem z toho spíš znechucená a naštvaná, mám spoustu známých, ale pořádnou kamarádku, s kterou bych si mohla denně volat a často se scházet nemám. Holky okolo mě, s kterýma jdu jednou za měsíc na kafe děti nemají, to by snad ani tolik nevadilo, spíš mi vadí, že jim vždycky volám já. Já jsem ta, kdo organizuje ty kafíčka a srazíky, nikdo se mě neozve. Takže jsem v poslední době taková rezignovaná..Žiju v Praze celej život, opravdových kamarádek jsem měla za život hodně málo, většinou to bylo na škole, jedna se mi vdala do USA, ostatní jsou moc zaměstnaný a když mají čas, tak já nemám hlídání nebo peníze atd. Jsem ráda, že jsem narazila na tuhle diskuzi a že nejsem sama. Jinak já bydlím na Praze 6 a mám ročního chlapečka
Bysme se třeba mohly sejít všechny v nějakém koutku někdy co říkáte holky? ![]()
Sešla bych se moc ráda, jen ještě vědět o nějakém koutku, kde by jsme se všechny vešly. Ale už začíná být krásně, tak můžeme i někam vyrazit ven ![]()
Pokud by se konal srazík, také se ráda přidám. Venku začne být tepleji, tak by to bylo fajn na venkovním hřišti. V našem případě tedy preferuji víkendy, ale to jste asi většina jako rodina s tatínkama - náš tatínek pracuje převážně zahraničně.
To my si zase užíváme tatínka ob víkend, má krátký, dlouhý týden ![]()
Holky tak jsem ráda, že je nás více. Ono právě každý nemá čas většinou jsem to já kdo musí ostatní nahánět a tak jsem se chtěla vypovídat. Děti by taky rádi kámoše a pohráli si s dětma, ale jak jsou už větší tak si maminky ty malinké hlídají a koukají jak furie. Já je chápu, že mají strach o děti, ale ti moji jim nic nedělají. ![]()