Chybí mi kamarádka Praha

69
10.4.13 13:30

Chybí mi kamarádka Praha

Chybí mi opravdová kamarádka :,(
nevím jak to popsat, ale prostě takovou tu, se kterou bych byla denně v kontaktu, trávily bychom společně (i s dětmi samozřejmě)volný čas, jezdily na výlety, večer si spolu někam zašly atd. Kamarádky mám, to jo, ale vídáme se 1× do měsíce, když se vidíme častěji, už je to pro mě svátek. Nevím kde se stala chyba, snad chybí čas u těch, co mají děti a ty bezdětné mají zase úplně jiné starosti. Když nějakou zvu na návštěvu, připadám si jako vtěrka, mám pocit, že se vnucuju. Každá z nich má samozřejmě svůj další okruh kamarádek a jsem tak nějak mimo. Dokud jsem neměla děti a chodila do práce, bylo to jiné. Jsem ráda, že mám rodinu, ale kamarádka prostě chybí. Není tu nějaká maminka z Prahy, která je na tom stejně? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10.4.13 13:34

Ahoj, já jsem na tom úplně stejně :hug: Celou mateřskou jsem se snažila o nějakou kamarádku, ale nepodařilo. Pocit vtěrky znám moc dobře. Myslela jsem, že s dětmi bude jednodušší navázat přátelství, ale spíše naopak. A bezdětné kamarádky mají čas v době, kdy já nemám hlídání. Našla jsem si dvě „maminky“ přes internet, ale vídáme se opravdu svátečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
10.4.13 13:36

Ahojky, tak asponmže nejsem sama. Přesně jak píšeš myslela jsem, že na mateřské si najdu kamarádku a ono nějak prd. Maminky jsou popárované a nebo se tváří tak nepřístupně, že člověk se bojí je vůbec oslovit. A ty jsi odkud? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.13 13:38

Jo, tak to máme stejné pocity, z těch maminek :) Jsem z Prahy 10 Vršovic, ty jsi z Černého Mostu, viď? Už jsme se spolu potkaly v jedné diskuzi na téma kamarádky. A jak staré máš děti/dítě? Já mám syna, 3,5 roku, v únoru začal chodit do dopolední školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
10.4.13 13:46

A co děláš, když nejsi máma :)
a jak moc jsi ochotná eventuálně dojet kousek metrem na jiné hřiště a jak máš staré dítě-děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
10.4.13 13:55

JOjo jsem z Černého Mostu. Děti mám dvě jedno 5let skoro a druhé 3 roky:-).Ono je to těžké, každý píše jak se chce sejít a pak, když k tomu má dojít tak pořád nemá čas a nakonec z toho sejde. Starší už do školky chodí a maldší by měl jít od září:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
10.4.13 14:05

Jooo jsme na tom stejne :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
10.4.13 14:08

Ahoj, tyhle pocity znam az moc dobre :hug:
Bydlela sem nejaky cas v olomouci, kde jsem nikoho neznala… myslela sem, ze na hristi to pujde samo, ale seredne sem se spletla. Kamosku, takovou tu blizsi, jsem nasla az po roce a pres emimino :mrgreen:, vidaly sme se tak jednou tydne, protoze zas mela i okruh svych kamosek, ale i to byla pro me spasa po tom rocnim „pustu“, byla sem zvykla mit kolem sebe porad spoustu lidi a najednou jak kdyz utne…
Sem si planovala, jak si to budu uzivat, spolecne s nejakou holcinou, co to bude mit podobne, se budem schazet u na nebo u ni, nebo dopoledne na hristi, pak spolu varit treba obed, uspat deti, dat si kafco a pokecat… no nevyslo to podle predstav ;)
Ted sem uz pres rok v praze, puvodni pratelstvi se navazala bez problemu, jen vetsina holek je bezdetnych a ty, co deti maj, bydlej za prahou, takze vidat se jednou za mesic dva je pro ne dostacujici. Takze bych takovyhle kamaradstvi brala taky, jsem teda z centra, bydlime kousicek od narodni, ale rada bych se taky pridala.
Deti mm pet a pul dcerka a necele tri roky syn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
10.4.13 14:09

Ahoj, moje nej kamarádka se odstěhovala a má rodinu v Itálii, vídáme se jen sporadicky, takže moc ráda někoho poznám ;) Jsem z Jižního města, mám 2,5 letou holčičku, je mi 36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
10.4.13 14:16

Ahoj, tak já to mám taky tak.. A už jsem z toho spíš znechucená a naštvaná, mám spoustu známých, ale pořádnou kamarádku, s kterou bych si mohla denně volat a často se scházet nemám. Holky okolo mě, s kterýma jdu jednou za měsíc na kafe děti nemají, to by snad ani tolik nevadilo, spíš mi vadí, že jim vždycky volám já. Já jsem ta, kdo organizuje ty kafíčka a srazíky, nikdo se mě neozve. Takže jsem v poslední době taková rezignovaná..Žiju v Praze celej život, opravdových kamarádek jsem měla za život hodně málo, většinou to bylo na škole, jedna se mi vdala do USA, ostatní jsou moc zaměstnaný a když mají čas, tak já nemám hlídání nebo peníze atd. Jsem ráda, že jsem narazila na tuhle diskuzi a že nejsem sama. Jinak já bydlím na Praze 6 a mám ročního chlapečka :) Bysme se třeba mohly sejít všechny v nějakém koutku někdy co říkáte holky? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
10.4.13 14:20

Sešla bych se moc ráda, jen ještě vědět o nějakém koutku, kde by jsme se všechny vešly. Ale už začíná být krásně, tak můžeme i někam vyrazit ven :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.13 14:22

Pokud by se konal srazík, také se ráda přidám. Venku začne být tepleji, tak by to bylo fajn na venkovním hřišti. V našem případě tedy preferuji víkendy, ale to jste asi většina jako rodina s tatínkama - náš tatínek pracuje převážně zahraničně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
10.4.13 14:24

To my si zase užíváme tatínka ob víkend, má krátký, dlouhý týden ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
10.4.13 14:26

Holky tak jsem ráda, že je nás více. Ono právě každý nemá čas většinou jsem to já kdo musí ostatní nahánět a tak jsem se chtěla vypovídat. Děti by taky rádi kámoše a pohráli si s dětma, ale jak jsou už větší tak si maminky ty malinké hlídají a koukají jak furie. Já je chápu, že mají strach o děti, ale ti moji jim nic nedělají. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
10.4.13 14:27

Ano o víkendu jsme většinou s tatínkem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová