Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, doufám, že nejsem jediná, kterou v tomhle vánočním období popadla hrozná depka. Studuji, chodím do práce, a kvůli škole bydlím s přítelem dost daleko od své rodiny. Na svátky jsem se těšila domů za rodinou. Ovšem jediné co se přes svátky u nás doma řešilo, byl možný rozvod našich a nepěkné nemoci. Proto, jsme si svátky ani moc neužili. Včera jsem po pěti dnech doma odjížděla s brekem, protože mi dochází, že se zase dlouho neuvidíme, vzhledem k tomu, že i moji sourozenci bydlí daleko, a vídáme se pomalu jen na narozeniny. K tomu všemu se cítím hrozně špatně, ze tam takhle nechávám svou mamku. Ale budu mít zkoušky, a musela jsem se jet chystat a učit. Těšila jsem se na klid, který nikdo z nás doma rozhodně nedostal. A teď se vracíme zpátky do našeho stereotypu, z čehož mám tak trošku depku. Chtěla jsem si tu jen pobrečet a zjistit jestli jsem jediná, kterou svátky tak stresují? 😁 Děkuji za odpovědi, a takové ty typu, že jsem cíťa nepotřebuji, to už vím.
Ahoj, ne nejsi sama. U nás to vyšlo tak, že se s přítelem přes celé svatky nevidíme, až do Silvestra. Plánovali jsme to tak (chtěla jsem být s babi, žije na druhé straně republiky), ale nevěděla jsem, z mi to bude tak líto. No chvíli jsem si pobrečela a už jdu dopisovat diplomku ![]()
Taky jsem si plákla
nekdy to proste nevyjde tak, jak si človek vysnil a toto obdobi je emocionalne nesmirne naročne, takze jakykoliv vykyv cloveka sejme ![]()
Nebul, bude líp ![]()
Mrzí mě, že Ti blízcí naložili na záda svoje problémy.
Maminka je dospělá a jistě to zvládne. Existuje telefon, dá se volat i přes video, aby jste se viděli.
Netrap se problémy, které nemůžeš řešit. Prostě je potřeba to přijmout jako fakt.
Utři slzičky a běž se projít na čerstvý vzduch, koukni na hezký film a až se trošku úklidníš a získáš maličko odstup, bude Ti líp na duši.
Chválim, že nezanedbáváš přípravu na zkoušky.
Držím palce🙋♀️
My byli celé svátky zavření jen doma, syn na začátku prosince dostal covid, po týdnu další syn, pak já a izolaci máme zatím ještě dalších 14 dní. Člověk se na to chystá, těší se a pak jsem se ani neviděla s mojí maminkou, která na svátky byla letos první rok sam bez taťky, který umřel. Taky to těžce nesu, ale nedá se nic dělat…