Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdyby babicka „musela“ casto hlidat, pak bych chapala, ze je to naznak, ze ji hlidani vadi a chce to necim zakamuflovat, aby to nevyznelo blbe.
@Ondrášovka.N píše:
Ja myslim ze @micha.bello to mysli tak ze kdyz nehlida babicka tak co do toho keca
@vodolejka píše:
@kozisek souhlasimtchyně to určité vidí z pohledu manzela a při plném úvazku chlapa se ji ani nedivim
pokud navíc hlídá třeba i ona, tak to se nedivim už vůbec…
Jasně. A když hlídá víc mamka, tak je to OK. Tchýně ať si zaleze do nory a nestará se. Syn je dospělý a má své děti a svou manželku natolik rád, že mu to není zatěžko. Třeba to jednou zažiješ. ![]()
Tak to je zas hustý. Tchyně si myslí…a od jiné pisatelky, si zas tchyně myslí, že se švagrovka nepřerhne…a myslí si to celá rodina. A já si myslím… že je absolutní drzost se motat do jiné rodiny, pokud nejsem žádána o radu, či pomoc. Navíc hlídá manžel, otec dětí, žádná anonymní drahá chůva, která by mohla například spořivou, nebo cituplnou tchyni dráždit. Já si myslím, že jí je do toho kulový.
Tak jestli to dobře chápu, tak jeden den a jeden půlden v týdnu plus dvakrát do měsíce odpoledne je mimo, notabene vzděláváním, jinak doma.
To mi nepřijde tak děsné.
Já jsem v práci pět dní v týdnu, z toho dvakrát do půl šesté…
Ale teda je pravda, že když jsem si prosazovala jednou do týdne volejbal (po té šichtě do půl šestý), tak to babička (tchýně) taky nesla nelibě ![]()
a to ani neví, že bych ráda zařadila i další trénink, ale to už fakt není kam… ![]()
No já v tom případe nechapu, na co se dotazujes? Chodis do školy, na doucovani i do společnosti a přijde ti, ze tchyně asi nemá pravdu, tak si klidné přidej další aktivity
taky pravděpodobné mas deti na hlídání u nekoho, když se ucis, ze? Já jsem napsala, ze mi přijde, ze aktivit mas tedy dost. Vyjádřila jsem názor ve víře, ze nechce s jen pritakavat ![]()
@vodolejka píše:
No já v tom případe nechapu, na co se dotazujes? Chodis do školy, na doucovani i do společnosti a přijde ti, ze tchyně asi nemá pravdu, tak si klidné přidej další aktivitytaky pravděpodobné mas deti na hlídání u nekoho, když se ucis, ze? Já jsem napsala, ze mi přijde, ze aktivit mas tedy dost. Vyjádřila jsem názor ve víře, ze nechce s jen pritakavat
To víš, někdo je aktivní a druhej zase línej. A jeden druhého těžko pochopí. ![]()
Já nejsem lina, to je fakt drsný!
rozhodne ale nebudu v případe tolika možnosti hlídání a několika aktivit polemizovat o tom, ze tchyně si něco dovolila, to sorry
zakladatelka by mela byt spokojena a prijde mi, ze není…
NA BABKU SE VYKAŠLI. HLÍDÁ MANŽEL A NE ONA A JEMU TO NEVADÍ, NÉ? TO JE VAŠE VĚC, JAK SI TO DĚLÁTE. KLIDNĚ SI JEŠTĚ NECO PŘIDEJ, KDYŽ S TÍM MUŽ SOUHLASÍ. JÍ DO TOHO NIC NENÍ. ACH JO, NĚKTERÝ TCHYNĚ SE POŘÁD SNAŽÍ OPEČOVÁVAT TY SVÝ TŘEBA UŽ TŘICETILETÝ KLOUČKY. JÁ SPÍŠ ŘÍKÁM SVÝM KLUKŮM–A KOUKEJ TÝ MÁMĚ/ROZUMĚJ SVÉ ŽENĚ/POMOCT–.NENÍ TO JEDNODUCHÉ STARAT SE O DÍTĚ DEN CO DEN 24HODIN. MUŽ PŘIJDE Z PRÁCE A SMĚNU MÁ ZA SEBOU, ALE KTERÁ MÁMA MŮŽE TOHLE ŘÍCT? CHLAPI SI TY DĚTI TAKY UDĚLALI, NEJEN ŽENA SAMOTNÁ, TAK SE O NĚ MUSÍ NĚKDY I POSTARAT. NEŘÍKÁM KAŽDÝ DEN, KDYŽ CHODÍ DO PRÁCE, TO BY JSME PO TĚCH MUZKÝCH CHTĚLI MOC, ALE 2×V TÝDNU, TO SE DÁ ZVLÁDNOUT. MÁMA POTŘEBUJE OBČAS OD DĚTÍ, JINAK JE TO FAKT NA BEDNU. Z BABKY SI NIC NEDĚLEJ A SLUŠNĚ, ALE TVRDĚ JÍ ODPÁLKUJ.
![]()