Jak probíhá císařský řez?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
121
7.3.14 12:41

@Markétakytka já myslím, že na tom moc pravdy není, jestli to někdo řekl, že kvůli jizvě, tak je to blbost. při kontrakcích stejně nevíš, jestli jde bolest od jizvy, proto dnes mají lékaři ultrazvuk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
7.3.14 17:44

AHoj maminky,

mám dotaz, mám prvního císaře pro nepostupující porod (voda praskla 10.3., TP 28.3. a malá se narodila císařem 13.3.). Prvně tablety na uzrání porodních cest, pak vyvolávačka a po skoro 3 dnech otevřená jen na 2cm. Císař trval jen 20 min, přítel byl u toho, malou sem měla u sebe hned, po 8 hod cesta do sprchy a další den jsem už fungovala, žádné komplikace. Doktor nám doporučil druhé miminko až za dva roky od porodu. Když je to taková doba, je možné že pokud se zadaří druhé že to půjde přirozeně??

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
20.3.14 23:43

Ahoj dnes mi doktor rekl ze by maljnkej sel prdelkou napred a ze se mam dohodnout v porodnici ( rodim. V krci) o cisaraku. Takze jsem objednana na pondeli a vubec nevim co me ceka, na co se mam pripravit, co jak bude probihat ani z ceho mam na vybranou. Neporadila by jste nektera co me od pondelka az do porodu ceka ( jsem 35+2)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
20.3.14 23:54

@dvanavi
ja te chci jen uklidnit, ze ma se mala otocila snad az 36 + neco, vsichni tvrdili, ze uz se nemuze otocit, pre sem mela malo plodovky a mlada jim to ukazala;-) ja teda sla stejne cisarem, ale kvuli necemu jinymu… hodne stesti a hlavne zdravy mimco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
20.3.14 23:57

Dekuju stejne jen nevim co me ted ceka a na co se pripravit. Mam z toho docela strach me doktor rikal ze je 1% ze sta ze se otoci ze tam ted ma tak malo mista ze ma pomalu co delat aby se pretocil jen na bok natoz uplne. Hrozne me z toho bolej zebra protoze malinkej ma hlavicku pod mima zebrama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
21.3.14 08:15

Ahojky, byt tebou, tak to neprodluzuji a naplanuji cisare..je to jistota, ze se mimonko odrodi v poradku a neriskujes pak akutnihoncisare, na kt bys ty ani male nebyla pripravena.Ja cele tehotenstvi myslela, ze budu rodit prirozene, chodila jsem na ruzne kurzy a cvicila dychani atd, a par dni pred terminem sem se dostala ke svemu porodnikovi u Apolinare a on mi nechal namerit panev..a zjistil, ze je uzka..Byla nadeje, ze by maly prosel, ale radil mi, at naplanujeme cisare, ze keyby pak byl problem u porodu-nesel by mu vzduch(trpim na kolapsy),plus mam trombofilii-a pichala sem v tehotenstvi injekce na srazlivost, stale sem bojovala za prirozeny a doktor mi rekl, ze ok, ze zkusime ultrazvuk jak je maly velky cca..a mel pres 3 kg..Nechal na me, jak se rozhodnu, ale pak kdyz se mi to rozlezelo-nevahala sem a hned za dva dny sem sla na cisare.Vse ma sve pro a proti, musela sem brat pozitiva, az u vyndavani maleho v epiduralu(tzn.ze tam se mnou byl i manzel q maleho si hned vzal a prinesl mi ldyz mi vyndavali placentu)1zjistili, ze ma zamotanou snuru kolem krku!!Takze sem vdecna, ze sem zvolila spravne.Pri cisari je jozva, prvni dny bolestive, ale zase nemas nastroh a ten je komplikaci pak do budoucna(unik moci, povolena panev)..Ja jsem ted 7 tydnu po porodu, plnne kojim, maly se chytl hned-co mi ho prinesli na Jipku po operaci..Tak hodne stesticka a mysli na mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
21.3.14 08:18

Pokud si mela CS pro nepostupujici porod-tak nadeje prirozeneho porodu je vysoka!!Vubec se toho neboj, ja bohuzel kuki uzke panvi i druhe bych musela CS..tak nezoufej-;))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
28.3.14 16:35

Ahoj maminky. Mě udělali cisare po třinácti hodinach bolesti odvezli mě na sál píchly něco do zad takže jsem od prsou dolů nic necítila a řeknu vám po těch hodinach bolesti jsem byla vděčná. Maleho vyndali a hned jak začal ječet mi ho ukázali. Když mě vezli na pokoj na chodbě byl přítel už s prckem a čekají na mě. Maleho jsem si pochovala byl u mě tak půl hodiny a pak si ho sestřička odnesla. Takže v každé nemocnici je to asi individuálni. V noci mi ho ještě přinesli k prsu a ráno znova. Rodila jsem v Jindřichově hradci a můžu jedině doporučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
28.3.14 17:26

@andy.ruki

AHoj můžu mít dotaz? já zase četla že když je císař pro nepostupující porod tak druhý je většinou taky císař. O druhé se chceme snažit tak za pul roku, dr mi doporučil po císaři 2 roky počkat. Císaře jsem měla po 59 hod čekání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
5.11.15 13:21

Vana nebo sprcha

Jsem 14 dní po císařském řezu, jizva mě nebolí ani o ni prakticky nevím. Nyní si nejsem jistá zda už si můžu dát klasickou vanu a pěkně relaxovat nebo stále jen sprchu aby se jizva moc dlouho nemáčela ve vodě. Děkuju za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
5.11.15 13:23

@Cicuskaa vanu bych vynechala především kvůli očistkům :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
5.11.15 13:24

@Cicuskaa vana jizvě nevadí, ale změklý čípek a očistky vadí, riskovala by jste infekci. Jinak u Apolináře mi právě máčení jizvy ve vodě přímo doporučovali a potom vždycky důkladně promazat mastí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
5.11.15 13:30

Jizvě je to celkem asi jedno, ale ty už nemáš očistky? Já jsem šla do vany určitě až někdy po šestinedělí :think:

• Citovat
  • Upravit
75
5.11.15 13:51

Očistky mám už jen slabé, ale děkuju za rady určitě ještě počkám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.11.15 13:57

Taky mi bylo receno, ze do konce sestinedeli se v nicem „nemacet“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí