Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Cicuskaa koupala jsem se až po šestinedělí. Ikdyž jsem měla očistky slabé-bylo mě to stejně proti srsti…a tampon by se používat neměl (koupu se jedině s tamponem i při menstruaci…to sńad ani jinak nejde) a myslím, že by jsi tu jizvu neměla moc máčet…ikdyž nepamatuji si, že by nám něco v nemocnici o tom říkali ![]()
Ahoj holky, ctu o podepsani revers po cisari. Jak dlouho myslite, ze je nutne zustat na gyn po planovanem rezu? U nas to je tak, ze v den, co fiknou, tak pak par hodin na jip, pote prevoz na normalni pokoj a do rana druheho dne nechavaji omotane nohy. Dojde pracovnice, odmota, vynda cevku a prvni vstavani z luzka. Nevim, zda jeste ten den odlepuji od jizvy ten pruh a nebo az ten dalsi jeste…,ale kdy se tak da i treba na revers odejit? Nemyslim ted vubec kolem propusteni ditete jeste, ale ciste rodicka po planovanem rezu. Diky za nazory
@Xiraxinek tak asi hodně záleží jak se bedes citit
já jsem po obou SC byla druhy den v pohodě a užse starala o děti(a ptala se kdy budu moc domu),ale znám případný dny ještě po dvouch dnech měli co dělat sami se sebou
jinak u na odlepují náplasthned jak vstanes, pprotože hned zenou do sprchy ![]()
@Xiraxinek To bude hodně individuální. Já byla po obou císařích fit celkem rychle, ale dřív, než třetí den (den operace+2 dny) bych si odejít netroufla.
Ja prave mela posledni porod jako akutni, ale ackoliv jsem si u prvniho zvednuti rikala, ze budu radsi LDN, tak je fakt, ze po tydnu jsem uz litala do skolky atd a musela vse kolem starsich obstarat sama… A prave jsem cetla jednu diskuzi, kde se resilo, ze mamina chtela na reverz po cisari domu, tak jsem tak uvazovala, kdy je to vlastne vhodne ![]()
Stalo se vám některé, že jste se při spinalni anestezii dusily? Známe se do 10 min anestezie začaly stahovat průdušky a dusila se tak až ji uspali celou.
Ja se dusila, ale neprikladam to tedy anestezii spinalni ale tomu jak jsem si lehla na stul tak se mala posunula nahoru a tlacila me jakoby zespodu na plice. Kdyz me trochu prizvedli hlavu tak lepsi a jak ji vyndali tak uz uplne dobry.