Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, čeká mě plánovaný císařský řez. Termín porodu mám 15. května(stanoveno, pokud bych rodila klasicky, což u mě nepřichází v úvahu) Dr. mi říkala, že mě 14 dní před termínem pošle do porodnice, kde se domluvím s doktorama, kolikátého přesně budu rodit. Co vím, tak některý holky ví termín plánovaného císaře už dávno dopředu, tak mám trošku obavy, jestli to dr. nenechala na poslední chvíli. Co vy na to? Máte s plánovaným císařem zkušenosti?A ještě mám jednu otázečku : stahovací kalhotky a stahovací pás po císaři. Je to vůbec vhodný? Co z toho je lepší? Mám si to pořídit s sebou už do porodnice? Díky Kačka ![]()
bandynko jizva musí se zahojit a nejlepší z mé zkušenosti jsou ty sítové kalhotky alespon do doby než tě pustí.
14 dní dopředu bohatě stačí.
Já měla kalhotky a potom už nic, ale jizva dobrý, mě teda bolela, ale to záleží jak kdo má práh bolesti.
momi33 píše:MR píše:Ahoj,jizva mě tedy nikdy moc nebolela,možná trochu svědila.Samotné břicho jsem cítila tak max. týden.S těmi těžkými věcmi počkej,já jsem tedy nic těžkého nenosila,max. prcka.Uvidíš,jak na tom budeš po zákroku.A císař opravdu není žádná hrůza-pokud je plánovaný.U mě to bylo v klidu a pohodě,i když jsem byla vyděšená.
ahoj holky, mě čeká nejspíš také císař a jsem ráda, že tady čtu, že to není žádná hrůza…
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak dlouho vás bolela jizva a jak dlouho trvalo, než jste mohly tahat i těžší věci? já budu muset nosit kočár do 2.patra, tak abych věděla, ale první dva až tři týdny budu s malým u rodičů…
díky za odpověd, taky mi přijde dle vyprávění rozhodně lepší plánovaný CS než akutní, prý se z toho i lépe dostává…
No tahat těžké věci, jde mi jen o ten kočár, manža se mnou bude dva až 3 týdny doma, ale pak pokud budu chtít chodit ven musím nosit děcko v korbičce do 2.patra a spodek kočáru do kočárkárny v suterénu, máme sice Concord jeden z nejlehčích kočárů, ale i tak to bude záhul, snad to zvládnu…
tak ja vedela datum jen tyden dopredu. mela sem tez planovany CR. den pred nastup - monitory, vysetreni atd. druhy den jsem v půl 10 sla na pripravu, nejprve klystyr, pak kapacka, a cevka. nachvili ke me pustili manzela a pak jsme po půl 11 sli na sal. tam me dali anestezii do patere je to lepsi , vidis hned miminko. taky sem se bala, ale fakt sem nic necitila ani neslysela. zadnej tlak nebo tah, proste jakoby se nic nedelo. na siti me pak priuspali. na jip za mnou pustili manzla na 10 minut, dyl ne. mimi mi chodili prikladat. no a druhy den ranocca asi v 5, cevka ven a sup do sprchy, ten den sem se pak sprchovala jeste jednou a myla si i vlasy, nebylo to tak desn to vstavani. ![]()
Iwi píše:
tak ja vedela datum jen tyden dopredu. mela sem tez planovany CR. den pred nastup - monitory, vysetreni atd. druhy den jsem v půl 10 sla na pripravu, nejprve klystyr, pak kapacka, a cevka. nachvili ke me pustili manzela a pak jsme po půl 11 sli na sal. tam me dali anestezii do patere je to lepsi , vidis hned miminko. taky sem se bala, ale fakt sem nic necitila ani neslysela. zadnej tlak nebo tah, proste jakoby se nic nedelo. na siti me pak priuspali. na jip za mnou pustili manzla na 10 minut, dyl ne. mimi mi chodili prikladat. no a druhy den ranocca asi v 5, cevka ven a sup do sprchy, ten den sem se pak sprchovala jeste jednou a myla si i vlasy, nebylo to tak desn to vstavani.
mne rekli termin dnes a rodit budu v utery
jinak pro me byl minuly cisar peklo, tak jsem zvedava, jestli to muze byt jeste horsi ![]()
Ahojky mohla bych taky napsat o císaři…no i když nebyl moc krásný teda
mněla jsem rodit 16 prosince 2010 tedy termín..a byla jsem taky přijata.. no doktor mi řekl že pokud do 3 dnů neporodím tak mi to vyvolají…samozřejmně se tak nestalo a museli mi ho v pondělí vyvolat..2 teblety za den .. nic. v uterý znova to samé nic.Tak ve středu se na mně byli podívat nějací dokotoři..jiní.. a řekli že mi udělají císaře..ve čtvrtek ráno 23.prosince jsem šla v 6h napokoj.. kde mně nachystali atd…no v 9h jsme šli na sál..a v 9:32 se narodil Davídek 2700g a 48 cm ( ale řeknu vám že při té operaci jsem normálně slyšela jak malý strašně plakal..někde vedle mně, pak jsem nemohla dýchat a pak si zas nic nepamatuji) jen jak mně vezli už po chodbě tak mi dal přítel pusu a mamka na mně mluvila že je malý krásný… no probudila jsem se večer kolem 8h.. a mněla jsem strašnou žízen samozřejmně mi nic nemohli dát…
no řekli mi že až ráno..tak já se snažila usnout..no ráno v 6h vyzita a mpje první otázka byla jestli mi dají vodu.. řekli že NE
tak jsem čekala a ptala se kdy mi donesou malého..že na oběd..tak kolem 1h ho donesli přiložili mléko jsem mněla ale blbě tvarované bradavky takže malí se špatně chytal
tak mi dali takovou gumovou… no a řekla že mi ho donesou cca za 4 h…no ve 3h jsem mněla vztát s postele a umít se atd.. tak jsem si po obědě zdrřímla.. a obudila jsem se a cítila jsem strašné mokro pod peřinou ..samozřejmně jsem jí odkryla a uviděla celou postel od krve.. volala jsem asik půl hodiny na sestřičky marně..ten pípák jsem mněla od postele moc daleko abych na ně zazvonila.. pak se tedy někdo uráčil dojít ..a zavolal doktora. a ten mi vytáhlu jeden dren který jsem mněly vysunutý už..no tak mi na břicho dali led písek a ručníky..a něco od bolesti..a stále mně chodili kontrolovat po půl hodině..no ale ve 4 h za mnou došel primář že jedu na sál.. že krvácím ve vnitř..takže mi udělali revizi.. to jsem se obudila v 10 h večer samorřejmně bolesti jak svině a žízenn…
chodili mně furt kontrolovat..Ráno mně řekli že už je to lepší že pokud se nic nestane tak odpoledne mohu vztát…tak ok odpoledne mně tedy řekli at vztanu …no řeknu vám ..vztávat z vysoké postele a kor když jsem malá hruza… ted jsem si musela držet 3 dreny a tu banku do které jsem čurala..a ted ještě do toho se držet abych nespadla dezz no jaksi jsem se tam dobelhala..a umyla pak jsem si sedla na postel a řekli mi že se musím hýbat kvůli větrům ..k věčeru mně odvezli na šestinedělí a tam mi dali malého na půl hodky.. ´pak už jsem ho viděla pravidelně 2 dny dokud mi ho nedali na pokoj..ale nastali problémi s kojením..malého mi tam naučili na flašku s UM takže nechcel pít ode mně..tak jsem musela krmit Nutrilonem…:-( ..dezz…
Ahoj ja mela akuniho cisare v Nymburce.byla jsem na normalnim pokoji a kdyz jsem se vzbudila sedel u me pritel i s nasim mrnouskem
takze ja byla spokojena.Jinak uz bych si vzivote nenechala davat epidural.Jelikoz se mi po v pichu udelala mala dirka a vytikalo mi neco z michy(tak mi to vysvetlili doktori)neni to sice nic vaznyho ale mesic jsem trpela silenymi bolestmi hlavy.Sice mi po 4 dnu udelali v porodnici krevni zatku(TZN.ze ti odeberou krev a znovu te pichnou do patere a pokusej se ji tou krvi ucpat)ale jelikoz to pani doktorce neslo a rejdila mi v pateri snad 45 min.tak jsem radsi zalhala ze uz je to v pohode.Ono to neni nic prijemnyho kdyz slysis jak ti jehla jezdi po kostech a divne to krupe.
brrrr jeste ted kdyz si na to vzpomenu tak mi beha mraz po zadech.
Ahoj, já jsem po akutním císaři, takže co je před ti nepovím, ale mala se narodila vpondělí v 8:30 a hned, jak jsem se probrala z narkozy mi ji přinesli ukázat a pak nosili na kojení a nechali mi jí tam, jak jsem dlouho chtěla,jak jsem se cítila. Z JIP jsem šla na normální pokoj ve středu ráno. Návštěvy za mnou na Jip mohli v úterý, v pondělí bych se na ně stejně necítila,jak mě vše bolelo.
Ahoj holky chtěla jsem se jen zeptat je tady někdo kdo bude rodit nebo spíše už rodil ve Fakultní nemocnici v POrubě? předem děkuji
Ahoj já nastupují do porodnice zítra ráno a mám na výběr jestli spí nebo úplné uspaní jsem prvorodicka tak Nevím
@monulka22 píše:
Ahoj já nastupují do porodnice zítra ráno a mám na výběr jestli spí nebo úplné uspaní jsem prvorodicka tak Nevím
ja bych chtela urcite epidural
Pokud máš na výběr, jak píší ostatní zvaž narkozu, já na JIP byla 3 dny, malého jsem po celou dobu neviděla, ale nebyl to dúvod té narkozy, jen komplikace, ale je fakt ýe asi za čtvrt hodiny byl malej venku, a to mě museli připravit se vším všudy, ale klystýr mi nedělaly
@MarkyM Ano… Opravdu to na tom záleží, každá porodnice to má v dnešní době jinak. ![]()