Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky, pročítám to tu tak trošku pro jistotu, protože se mi malá ještě nepřetočila do polohy hlavičkou dolů, jsem ve 33.týdnu..tak koukám jak to probíhá, kdyby se malá neotočila, tak mám z toho docela bobky a nejvíc mě mrzí, že malou potom neuvidím, chtěla jsem hned kojit
Vím, že se to může ještě změnit, ale at vím do čeho jdu..nevím jestli bych případně zvládla ten spinál, nejsem až takový hrdina a když vidím krev, tak omdlím.. ![]()
@Petule 1 Pro mě byl spinál náročnej, ale krev neuvidíš - dají ti mezi bříško a hlavu nějakou clonu
A malou bys viděla, i když jen na chvilku a kojení až později no
Ale každopádně držím palce, aby se otočila
![]()
Jsem 10 tydnu po cisari, cely zakrok trval asi 45 minut, prcka ze me vymackli
@nunik píše:
Jsem 10 tydnu po cisari, cely zakrok trval asi 45 minut, prcka ze me vymackli
A jak se cítíš fyzicky?
Teď už se cítím skvěle, jizva občas zasvědí, ale jinak nic…ale bříško nad jizvou jsem cítila celé šestinedělí, pocit jako bych to přehnala s cvičením
z porodnice mě pustili po 8 dnech a doktorka mi řekla, že už můžu pomalu začít cvičit
blááázen
![]()
Každopádně se neboj, trvalo 36 hodin, než jsem se dostala na sál, neotvírala jsem se, napíchali mě asi milionem povzbuzováků a prdlajs
a ikdyž mi v porodnici hrabalo z toho, že jsem tam s malym sama, šla bych rodit hned znova
![]()
@nunik tak to je super, škoda že je porod tak nepřenosná zkušenost, každý ho má jiný, já pořád nevím zdali je lepší vaginální nebo císařský řez, ten řez se mi zdá bezpečnější pro miminko, vaginální porod je přirozený a dítě jde ven tou správnou cestou, pokud se ale něco nestane…
Ja hrozně chtěla rodit přirozeně, ale teď jsem ráda za císaře
sice musiš být dýl v porodnici, ale já asi bych neměnila. a byla jsen i víc v klidu, protože mi císař přišel pro prťouska bezpečnější
veliká nevýhoda je v tom, že taťka s nemohl na sál. Každopádně porod není to nejhorší, ať je jakoukoliv cestou
V čem byl pro tebe spinal náročný? Já měla prvního cíaře v celkový narkoze a teď doufám budu mit zase císaře a uvažuju o spinálu, ale četla jsem, že se u něj i zvrací, no tak to si vůbec nedokážu představit…
@Petule 1 píše:
Ahojky holky, pročítám to tu tak trošku pro jistotu, protože se mi malá ještě nepřetočila do polohy hlavičkou dolů, jsem ve 33.týdnu..tak koukám jak to probíhá, kdyby se malá neotočila, tak mám z toho docela bobky a nejvíc mě mrzí, že malou potom neuvidím, chtěla jsem hned kojitVím, že se to může ještě změnit, ale at vím do čeho jdu..nevím jestli bych případně zvládla ten spinál, nejsem až takový hrdina a když vidím krev, tak omdlím..
mysli na miminko, pro něj je spinál lepší a myslím, že pro tebe taky, nepopsatelný zážitek když miminko vidíš hned, slyšíš jak se poprvé nadechne. hned ti ho ukážou, někde v porodnici i přiloží než tě „zaštupujou“..u nás ne ![]()
Krev neuvidíš
, před tebou je plenta, jen se nesmíš koukat nahoru do zářivek, tam se to odráží a je ten zákrok vidět, aspoň já jsem to postřehla ![]()
@MarkyM Pro mě to bylo náročný v tom, že jakmile jsem přestala cítit půlku těla, popadla mě panika a dělalo se mi hrozně špatně - měla jsem pocit, že to nepřežiju, ale já jsem takovej stresař, teď už se tomu směju ![]()
Každopádně tam byla super sestřička nebo anestezioložka, která mě uklidňovala a dávala mi kyslík… Nevím, jestli jsem to postřehla správně, ale myslím, že říkala, že kdybych začala zvracet, tak mě budou muset uspat úplně ![]()
@Boudice23 Jejda, no, ještě že mě bylo tak špatně, že mě nenapadlo se do těch zářivek dívat
To nevím, co by se mnou udělalo
Ale jinak chci říct, že i když to pro mě nebyl nic moc zážitek, kdybych musela rodit znovu (císařem), asi bych do toho šla zase ![]()
Ale moooc moooc doufám, že si příště zkusím přirozený porod!!! ![]()
Jizva pořád bolí, ale doufám, že to odezní… spíš je víc nepříjemný, jak mě na zádech bolí to místo po vpichu ![]()
@elaurra tak mě bylo taky blbě, od žaludku, před odjezdem na sál mi dali nějaký roztok proti zvracení a stejně sem jim tam plivala do toho flusátka-zvracet nebylo co jen šťávy, jak mi bylo šoufl, třáslala jsem se jak při zimnici, ale pak se moje tělo trošku uklidnilo, taky mi dávali kyslík a nevolnost přešla..ono člověk neví kam porád koukat než to dodělají, do jedneho místa mi to moc nešlo no ![]()
Ahojky, tak já rodila první dítko akutním císařem (nepostupující porod)ale s epiduralem a vše bylo v pohodě. Jak prcka ze mě vyndali, sestra mi ho jen v rychlosti ukázala a odnesla pryč, měl zakalenou plodovku tak ho asi museli odsát a nevím co ještě. Když mě zašili a vyvezli ze sálu, tak mě tam na chodbě čekal přítel, dětské sestry a miminko mi hned přinesly, syn se hezky přisál a já si užila aspoň těch cca 5 minut, to bylo super:-)Pak mi ho nosili každé 3-4 hoďky ke kojení na JIP, takže celkově s kojením problém nebyl. Druhý porod byl mnohem lepší a docela rychlý a rodila jsem přirozeně. Po porodu mi dcerku nechali u sebe asi hoďku, tak jsem si to opravdu užila:-)
@Petule 1 neboj, miminko se možná ještě otočí, ještě máte čas. Držím palečky ![]()