Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ms. Blueberry - tak jak vidíš, nemusí. A moc nechápu, proč by se MUSELO ležet 24 h
. Nohy mi přišly k sobě už na sále, než jsem odjela na jipku. Já myslím, že se nemusí vůbec nic ![]()
Holky, díky moc, no jsem zvědavá jak to v tu středu dopadne a zda mi vůbec CS dovolí, i když v papírech mám napsáno, že se eventualně domluvím na vedení porodu, tak pořád se raději přiklánějí k přirozenému porodu, protože jsem druhorodička a první taky měl přes 4kg ![]()
@smilestrawberry píše:
@Lus taky jsme behala po celkove rychlenemela jsem zadne komplikace a uz 6h po cisari jsme sla do sprchy za pomoci porodni asistentky, rano už sama (18h po cisari)
Ja jsem zase naopak byka rada, ze jsem mohla ten den lezet
za 6 hodin po bych to asi nedala
jinak ahoj ![]()
Ja mela taky obe verze, poprve narkozu, podruhe spinal a jedine spinal. To bylo tak krasne, dojemne a dvojcatka jsem videla hned. To zmateni po narkoze bylo na houby, prvniho syna jsem ani nemohla zaostrit a vnimat, jak jsem byla mimo. A u obou porodu jsem lezela 24 hodin.
@admenL Já jsem si vybrala spinál - kvůli tomu, že je šetrnější k miminku a taky kvůli tomu, že jsem ho mohla hned vidět… ![]()
Komplikace žádný nebyly, ale nevzpomínám na to moc ráda - na sále mě přepadla panika, když jsem přestala cítit půlku těla, ale je to hodně individuální asi…
Já jsem totiž byla hrozně zklamaná, že musím na císaře a taky docela vyděšená..
Ale kdybych musela znovu rodit císařem - asi bych si zas vybrala ten spinál ![]()
Taky jsem pak musela celý den ležet a skoro se nehnout, ale to se dá přežít…
Je fakt, že rekonvalescence je nepříjemná, ale kvůli miminku se to dá zvládnout…
Přeju, ať to proběhne, co nejvíc pohodově
![]()
@rejpalka39 píše:
Ms. Blueberry - tak jak vidíš, nemusí. A moc nechápu, proč by se MUSELO ležet 24 h. Nohy mi přišly k sobě už na sále, než jsem odjela na jipku. Já myslím, že se nemusí vůbec nic
Tak jsi nejaka vyjimka
ma se lezet pro, aby pak nebyly problemy s bolesti hlavy po napichnuti toho patrniho kanalu…a co se tyce nohou, tak ty jsem necitila cca 5 hodin.
Měla jsem spinal, holčičky jsem aspon zahlídla hned a věděla že jsou v pořádku a po 10 hod jsem vstala a musela jít z jip na pokoj (to byl mazec)
Ms. Blueberry - vyjímka určitě ne, viz. zlobikbobik. Tu dokonce vyhnali z postele po 10 hodinách, mě nechali ležet 13 h
A kromě toho nás tam bylo víc a všechny jsme museli vstávat. Takže určitě se 24 h ležet nemusí, ale řekněme, že je to vhodné. Nevím, kde jsi rodila ty, ale u nás je to jak na běžícím páse, takže povalovat se na jipu 24 h je zbytečně drahý luxus, pokud samozřejmě nejsou nějaké komplikace.
@rejpalka39 píše:
Ms. Blueberry - vyjímka určitě ne, viz. zlobikbobik. Tu dokonce vyhnali z postele po 10 hodinách, mě nechali ležet 13 hA kromě toho nás tam bylo víc a všechny jsme museli vstávat. Takže určitě se 24 h ležet nemusí, ale řekněme, že je to vhodné. Nevím, kde jsi rodila ty, ale u nás je to jak na běžícím páse, takže povalovat se na jipu 24 h je zbytečně drahý luxus, pokud samozřejmě nejsou nějaké komplikace.
Dobra, tak ze je to vhodne
ono taky co porodnice, to jiny postupe a neplati to jen u tohoto. Ja jsem na JIPu nebyla vubec, jela jsem rovnou na normalni pokoj, protoze ve Slanem JIP nevedou ![]()
@Ms.Blueberry
by me zajimalo, kdyby byla nejaka komplikace kam by nas souply
@smilestrawberry píše:
@Ms.Blueberryby me zajimalo, kdyby byla nejaka komplikace kam by nas souply
To jsem si taky rikala
Moje kamaradka tam lezela po cisari dole na gynde…ale zadne komplikace snad nebyly, tak netusim proc tam. A nedavaji treba na nejakou jineou JIP, kdyby se neco delo (jako na jine oddeleni)
@Ms.Blueberry netusim
, me privezli vsechny pristroje na pokoj
@smilestrawberry píše:
@Ms.Blueberry netusim, me privezli vsechny pristroje na pokoj
Ja jsem ani zadne pristroje nemela…mela jsem jen kapacku a to bylo cele. A chodili mi merit tlak kazdou hodinu, jinak nic ![]()
Spinalu se urcite neboj, ja jsem mela desny vitr z napichnuti a pritom to nic nebylo
Doktor ti take urcite doporuci spinal, protoze neovlivnuje miminko a doktori maji vice casu dostat se k nemu, takze,,si davaji zalezet,, na tom rezu, protoze maji dostatek casu. Kdyz je celkovka, tak tam neni na nic moc cas a musi se rychle, protoze dite musi byt do 5 minut vybaveno z delohy ven. A zmatkovat urcite nebude
a kdyby se neco delo, tak by te proste uspali uplne…