Jak probíhá císařský řez?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
JellyBean
25.11.13 10:45
@admenL píše:
Holky, dík za info. Další věc je, jak se mám rozhodnout pro narkozu - na spinal mám strach z píchání do zad a že budu vlastně vnímat co se děje abych pak nezazmatkovala, ale po celkové mám zase strach že to ovlivnuje mimčo a že se třeba neproberu :think:

Spinalu se urcite neboj, ja jsem mela desny vitr z napichnuti a pritom to nic nebylo ;) Doktor ti take urcite doporuci spinal, protoze neovlivnuje miminko a doktori maji vice casu dostat se k nemu, takze,,si davaji zalezet,, na tom rezu, protoze maji dostatek casu. Kdyz je celkovka, tak tam neni na nic moc cas a musi se rychle, protoze dite musi byt do 5 minut vybaveno z delohy ven. A zmatkovat urcite nebude ;) a kdyby se neco delo, tak by te proste uspali uplne…

• Citovat
  • Upravit
rejpalka39
25.11.13 10:45

Ms. Blueberry - tak jak vidíš, nemusí. A moc nechápu, proč by se MUSELO ležet 24 h :think:. Nohy mi přišly k sobě už na sále, než jsem odjela na jipku. Já myslím, že se nemusí vůbec nic ;)

• Citovat
  • Upravit
1168
25.11.13 10:46

Holky, díky moc, no jsem zvědavá jak to v tu středu dopadne a zda mi vůbec CS dovolí, i když v papírech mám napsáno, že se eventualně domluvím na vedení porodu, tak pořád se raději přiklánějí k přirozenému porodu, protože jsem druhorodička a první taky měl přes 4kg 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JellyBean
25.11.13 10:47
@smilestrawberry píše:
@Lus taky jsme behala po celkove rychle :lol: nemela jsem zadne komplikace a uz 6h po cisari jsme sla do sprchy za pomoci porodni asistentky, rano už sama (18h po cisari) :)

Ja jsem zase naopak byka rada, ze jsem mohla ten den lezet :lol: za 6 hodin po bych to asi nedala :lol: jinak ahoj :mavam:

• Citovat
  • Upravit
25.11.13 10:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
25.11.13 10:50

Ja mela taky obe verze, poprve narkozu, podruhe spinal a jedine spinal. To bylo tak krasne, dojemne a dvojcatka jsem videla hned. To zmateni po narkoze bylo na houby, prvniho syna jsem ani nemohla zaostrit a vnimat, jak jsem byla mimo. A u obou porodu jsem lezela 24 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
25.11.13 10:51

@admenL Já jsem si vybrala spinál - kvůli tomu, že je šetrnější k miminku a taky kvůli tomu, že jsem ho mohla hned vidět… :srdce:
Komplikace žádný nebyly, ale nevzpomínám na to moc ráda - na sále mě přepadla panika, když jsem přestala cítit půlku těla, ale je to hodně individuální asi…
Já jsem totiž byla hrozně zklamaná, že musím na císaře a taky docela vyděšená..
Ale kdybych musela znovu rodit císařem - asi bych si zas vybrala ten spinál :palec:
Taky jsem pak musela celý den ležet a skoro se nehnout, ale to se dá přežít…
Je fakt, že rekonvalescence je nepříjemná, ale kvůli miminku se to dá zvládnout…
Přeju, ať to proběhne, co nejvíc pohodově :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JellyBean
25.11.13 10:53
@rejpalka39 píše:
Ms. Blueberry - tak jak vidíš, nemusí. A moc nechápu, proč by se MUSELO ležet 24 h :think:. Nohy mi přišly k sobě už na sále, než jsem odjela na jipku. Já myslím, že se nemusí vůbec nic ;)

Tak jsi nejaka vyjimka ;) ma se lezet pro, aby pak nebyly problemy s bolesti hlavy po napichnuti toho patrniho kanalu…a co se tyce nohou, tak ty jsem necitila cca 5 hodin.

• Citovat
  • Upravit
4774
25.11.13 10:58

Měla jsem spinal, holčičky jsem aspon zahlídla hned a věděla že jsou v pořádku a po 10 hod jsem vstala a musela jít z jip na pokoj (to byl mazec)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rejpalka39
25.11.13 11:35

Ms. Blueberry - vyjímka určitě ne, viz. zlobikbobik. Tu dokonce vyhnali z postele po 10 hodinách, mě nechali ležet 13 h ;) A kromě toho nás tam bylo víc a všechny jsme museli vstávat. Takže určitě se 24 h ležet nemusí, ale řekněme, že je to vhodné. Nevím, kde jsi rodila ty, ale u nás je to jak na běžícím páse, takže povalovat se na jipu 24 h je zbytečně drahý luxus, pokud samozřejmě nejsou nějaké komplikace.

• Citovat
  • Upravit
JellyBean
25.11.13 12:03
@rejpalka39 píše:
Ms. Blueberry - vyjímka určitě ne, viz. zlobikbobik. Tu dokonce vyhnali z postele po 10 hodinách, mě nechali ležet 13 h ;) A kromě toho nás tam bylo víc a všechny jsme museli vstávat. Takže určitě se 24 h ležet nemusí, ale řekněme, že je to vhodné. Nevím, kde jsi rodila ty, ale u nás je to jak na běžícím páse, takže povalovat se na jipu 24 h je zbytečně drahý luxus, pokud samozřejmě nejsou nějaké komplikace.

Dobra, tak ze je to vhodne ;) ono taky co porodnice, to jiny postupe a neplati to jen u tohoto. Ja jsem na JIPu nebyla vubec, jela jsem rovnou na normalni pokoj, protoze ve Slanem JIP nevedou :D

• Citovat
  • Upravit
25.11.13 12:12

@Ms.Blueberry :mrgreen: by me zajimalo, kdyby byla nejaka komplikace kam by nas souply

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JellyBean
25.11.13 12:32
@smilestrawberry píše:
@Ms.Blueberry :mrgreen: by me zajimalo, kdyby byla nejaka komplikace kam by nas souply

To jsem si taky rikala :D Moje kamaradka tam lezela po cisari dole na gynde…ale zadne komplikace snad nebyly, tak netusim proc tam. A nedavaji treba na nejakou jineou JIP, kdyby se neco delo (jako na jine oddeleni)

• Citovat
  • Upravit
25.11.13 13:27

@Ms.Blueberry netusim :nevim:, me privezli vsechny pristroje na pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JellyBean
25.11.13 14:20
@smilestrawberry píše:
@Ms.Blueberry netusim :nevim:, me privezli vsechny pristroje na pokoj

Ja jsem ani zadne pristroje nemela…mela jsem jen kapacku a to bylo cele. A chodili mi merit tlak kazdou hodinu, jinak nic :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100