Jak probíhá císařský řez?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
444
31.12.13 12:58

Holky děkuju moc..kočičí hřbet jsem sice moc necvičila, jenom občas a pořád jsem doufala, že to výjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
3.1.14 22:45

Tak ja rodila vecer, ve 22:15 byl malej venku. Na JIpce jsem nelezela ani hodinu ;) rano, kolem 7-8 hodiny ranni jsem musela jit do koupelny osprchovat se. Rodina prisla ten den. V noci ke me manzela nechteli pustit a pry jsem byla pri vedomi ( nepamatuju se, rikal mi to manzel ) Navsteva na pokoj nesmela, my museli za navstevou na chodbu :roll: Porodnice ve Slanem. Priste bych sla do Zatce. Navsteva muze na pokoj, par hodin po SC nemuseji do sprchy, maji vypadavaci stehy, otec si mimco muze omyt, podepsat atd. atd. Ne, ze bych nebyla ve Slanem spokojena ale priste bych volila jinak :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
29.1.14 22:52

Mamči, zdravim dnes jsem se dovedela, ze musim kuli uzke panvi na cisare..termin mam ted v nedeli.ale asi to do te doby nebude..tak v pondeli dle velikosti mimi mi renou, zda musim nebo ne..stale se nejak peru o prirozeny porod, otazka, jestli to nenechat byt a proste toho cisare podstoupit..a neriskovat, ze se neco stane..(mam i probemy s kolapsy a to by mimcu nesel kyslik)..Jen se bojim toho doleceni, ale jak pisete, jevidet, ze vse ok tak nejak..Kdyz mate cisare v epiduralu, tak na sale muze byt doprovod??Děkuji a drzte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
30.1.14 08:34

Neboj se ničeho, císař je v tomhle případě pro mimčo lepší…císař je prostě jizva jako každá jiná, občas zasvědí, občas mě v ní loupne, když pšíknu :mrgreen: ale musím říct, že hojení šlo hodně rychle…já měla epidural (za 32 hodin jsem se otevřela na necelý dva cm, to byla sranda :mrgreen: ) a přítel musel čekat venku. Malej byl na světě asi za 10 minut a pak s nim šel přítel na vážení a tak a já mezitím spala na sále, když mě čistili a zašívali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
30.1.14 10:00

Určitě neriskuj přirozený porod, vyčítala by jsi si to. Bolí to někoho méně, někoho více, ale to prostě přejde. při klasickém se můžeš natrhnout až za roh, takže pak bolí defakto oboje a tohle je méně riskantní. U mě chlap na sále nebyl, to záleží na porodnici, ale byl hned vedle, jak dvojčátka vyndali i u prvního ho hned zavolali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maskot.v
20.2.14 12:40

Ahoj maminky, čekáme holčičku a bohužel je poloha KP, týden 36tt, dr řekl, že už se neotočí, takže asi konzultace v Písecké nemocnici a porod císařem. Štve to o to více, že máme už synka a ten šel normálně, trochu se toho císaře bojím, nejlíp asi o něm nic nečíst, protože je to pak jak k zbláznění :) :zed:

• Citovat
  • Upravit
15404
20.2.14 12:44

@maskot.v neboj ;) já měla akutního císaře, fakt rychlovka, předtím jsem si užila na normoš porodním pokoji svoje…úplná narkóza, pak 24 hodin na jipce a pak už dobrý ;) jasně, jizva trochu bolí, ale nic co by se nedalo vydržet. Co si tak pamatuju, tak slepák byl horší :D
Takže ničeho se neboj, a pokud tě to rozrušuje, tak nic nečti ;) Ono totiž na netu jsou většinou jen ty špatné zkušenosti a zážitky, ze kterých se lidi potřebují vypovídat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maskot.v
20.2.14 12:51

Což o to, nebojím se hodně, spousty mamin kolem mě mělo císaře, ale pokud bych měla volit mezi normálním porodem a císařem, tak radši normálka. Tak aspoň nebudu ošizená ani o jeden porod, tedy doufám, že mě nenechjí rodit normálně napřed zadečkem, prej to je masakt, ale to se snad už v dnešní době ani nedělá, a zaplať pánbůh za to :D Každopádně už se těším až mi toho drobka vyndaj, to druhé těhot. je hrozný :)

• Citovat
  • Upravit
2529
20.2.14 16:41

@maskot.v neriskovat normoš porod ani náhodou. V písku jsou děsně fajn a jipka na gyndě taky super, to bude v pohodě a poznáš i hold druhou verzi porodu.
Někdo po císaři lítá v pohodě, někdo nic moc, já byla druhý případ, ale nejhorší je pár dní a pak je to už jen lepší a lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.14 21:59

No, mám 2 spolužačky, které měly obě ve stejnou dobu 1. dítě a obě KP a tak moc stály o normální porod a na Obilňáku nebyli doktoři proti a obě porodily normálně mimi KP. Detaily samozřejmě nevím, ale obě mají druhé dítě - druhé porody nevím, jak u nich proběhly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maskot.v
21.2.14 08:02
@vendikknapik píše:
@maskot.v neriskovat normoš porod ani náhodou. V písku jsou děsně fajn a jipka na gyndě taky super, to bude v pohodě a poznáš i hold druhou verzi porodu.
Někdo po císaři lítá v pohodě, někdo nic moc, já byla druhý případ, ale nejhorší je pár dní a pak je to už jen lepší a lepší.

Já ho ani riskovat nebudu, nejsem blázen, prej snad i ty mimísky vyndavají kleštěma a je to všechno takové zdlouhavé. Písek je prej úžasná porodnice, jsem tam rozená také, ale budu tam rodit poprvé i když už máme 3letého klučíka:) Toho jsem rodila v Praze Motol a už bych se tam na 6nedělí nevrátila ani náhodou :zed:
Jen se bojím toho abych nezačla rodit dřív, než pojedem na konzultaci zkrz císaře. Ke svému gynek. jdu příští týdejn a tam nám poví co a jak, tak doufám, že do té konzultace malá v bříšku vydrží. Nevíš náhodou jak se chodí v Písku na císaře, když je plod KP? Jako myslím v kolikátém týdnu to dělají

• Citovat
  • Upravit
2529
21.2.14 09:22

To nevím, protože já měla dvojčátka a ty se draly na svět o 6 týdnů dříve a nešlo to zastavit, takže se pak šlo hned za pár dní na císař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
4.3.14 20:42

Ahojky holky. nebudete tomu věřit, ale my jsme nakonec opravdu rodili císařem, i když malá byla otočená hlavičkou dolů.. :nevim: Nejprve asi tři hodky normálně, ale potom měla malá špatné ozvy a museli jsme na akutního císaře a to jsme byli jinak uplně v pořádku..byla to teda rychlovka, no hlavně, že už je to za námi, ta jizva bolela první dny hodně, ale první přitulení s maličkou všechno spravilo..byli jsme spolu ještě ten den asi po čtyřech hodinách od operace :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.14 23:07

Holky, co je pravdy na tom, ze po 1. cisari, pokud se rodi 2.dite normalne, se nesmi davat epidural od bolesti? Je topravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
6.3.14 19:08

@Petule 1 gratuluji, hlavně, že jste obě v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí