Jak probíhá císařský řez?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1168
28.12.13 18:30

Holky, tak už to mám taky za sebou. Jsem po plánovaném císaři 3 týdny. Měla jsem nakonec spinál a za mě už nikdy více. Píchnutý byl na 3× než se trefila kam měla, bolelo to teda dost a pak ten dojezd byl taky děs. Asi 4 hodky jsem se třepala jako ratlík. Naštestí jsem teda nezvracela. Jinak operace ok, šoufl mi nebylo, kyslík taky nebyl třeba, mimuško v pořádku. Měla jsem u hlavy kamarádku, se kterou jsem si povídala a držela mě za ruku a taky mi kontrolovala miminko a pak mi hned dala zprávu. Za mě císař ok, ale raději příště rodit normálně i bych si možná troufla na ten KP, a to jen skrz toho spinálu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
28.12.13 18:33

Jo a jen pro info, rodila jsem u nás ve fakultce (ostrava) v uterý a v pátek nás pustili domu :-) Takže si nás tam nechali pouhé tři dny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
28.12.13 18:43

@admenL tak když ti napichují spinál tak ti dají umrtvující injekci okolí, pak už nejsou vpichy cítit, mě to dala taky až na poněkolikátý, ale neberu to jako její chybu, u těhotných mají horší podmínky, nemůžou se jim stočit do klubíčka při napichování jako normální pacient…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
28.12.13 18:47

@Boudice23
S tou injekcí nevím, mě dali jen kapák ale o žadne umrtvujici nic nemluvili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
28.12.13 18:55

@admenL tak to mě jí teda dali, než mi spinál napíchli, takže i když to napíchla asi až na pátý pokus, tak jsme to necítila-teda nee žádnou bolest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
28.12.13 21:35

@Boudice23 No právě - já bych se do jednoho místa nemohla dívat ani náhodou… pořád jsem cukala hlavou, jak jsem byla v té panice :mrgreen:

@admenL Já mám po spinálu skoro tři měsíce… a už jsem trochu na to nejhorší zapomněla… 3 týdny po jsem byla taky rozhodnutá, že už bych do toho nešla!!!
Teď už se na to dívám trochu jinak…
Je super, že mohla být kamarádka přímo s tebou… přítel byl jen v té předoperační místnosti…
Ale taky fakt doufám, že příště to bude přirozenej porod :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
29.12.13 12:16

Holky moc děkuju za povzbuzení..věřím tomu, že se malá otočí, zkouším nějaké cviky od doktorky a prý se může otočit klidně pár hodin před porodem :) Jinak moje kámoška taky rodila císařem a měla spinál, byla štastná, že malou hned viděla a manžel tam byl taky s ní, myslím, že zvracela, ale tak zase necítila bolest..to mi řeklo už více lidí, že by si zopákli císař, ve srovnání s normálním porodem je to prý v pohodě..asi mě nechtěli strašit :) Mám občas problémy s krevním oběhem, tak nevím jestli bych vydržela neomdlít..jenom mě tak zajímá, jestli by si nějaký zkušený doktor troufl rodit miminko zadečkem napřed? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
29.12.13 12:27

@Petule 1 doktor si to určitě troufne, pokud má miminko dobrou odhadní váhu a rodička širokou pánev.
Jde o to jestli si to troufne nějaká matka? pro mě je to hazard se zdravím dítěte, to miminko ví proč je tak otočené, často krátký pupečník apod a normální cestou by to byl hazard s jeho zdravím..přidušení apod. takhle to vidím já, mně když řekli že je malá KP, neváhala jsme a rozhodla se pro císaře.
Pro mě byl nejhorší jen ten den kdy jsme musel vstát poprvé po operaci z postele s dreny v břiše..to jsme myslela že snad umřu, ale jinak vše pohoda jak se člověk rozchodí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
29.12.13 12:49

@Boudice23 Ju,máš uplnou pravdu..málokdo by si to troufl, hlavní je zdraví miminka a aby bylo v pořádku, já bych se moc bála, že se mu něco stane, takže kdyby na to přišlo tak jedině císařem :) Mě to jenom zajímalo co na to říkají maminky, protože doktorka o tom moc nemluví, jenom naznačuje, že to není dobré, asi nechce nikoho nutit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
29.12.13 12:54

@Petule 1 no tady jde o to, že záleží proč je tak otočené a to ti nikdo dopředu nepoví, pokud je prostě jen tak, že se mu nechtělo otočit tak by mělo jít porodit normálně..ale nikdo nemá věštěckou kouli..to samé u císaře, nikdo nezaručí, že ti něco nepokazí, můžou proříznout močák, blbě zašít apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
29.12.13 13:02

Ahoj „císařky“, to se mám na co těšit pokud vůbec k tomu dojde, jsem na začátku, ale když bude vše dobré, tak bude císař. A teda Bohunice vs. Obilňák, tak bojovat za Bohunice jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
29.12.13 15:50
@Petule 1 píše:
Holky moc děkuju za povzbuzení..věřím tomu, že se malá otočí, zkouším nějaké cviky od doktorky a prý se může otočit klidně pár hodin před porodem :) Jinak moje kámoška taky rodila císařem a měla spinál, byla štastná, že malou hned viděla a manžel tam byl taky s ní, myslím, že zvracela, ale tak zase necítila bolest..to mi řeklo už více lidí, že by si zopákli císař, ve srovnání s normálním porodem je to prý v pohodě..asi mě nechtěli strašit :) Mám občas problémy s krevním oběhem, tak nevím jestli bych vydržela neomdlít..jenom mě tak zajímá, jestli by si nějaký zkušený doktor troufl rodit miminko zadečkem napřed? :oops:

Ahoj, určitě troufnul. Mě to v porodnici doslova doporučovali, jakožto druhorodičce, navíc první mimčo bylo dost velké/4320) a šlo přirozeně. Jinak jsem podstoupila obrat zevními hmaty (viz můj deníček).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
31.12.13 11:00

Ahojky, malá se mi nedávno otočila hlavičkou dolů..jsem moc ráda, tak doufám, že už tak vydrží do termínu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
31.12.13 11:03

@Petule 1 no to je super :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
31.12.13 12:15

@Petule 1 :palec: super ;)