Jak probíhá císařský řez?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
2.7.13 22:15

@Michelle777 Ano, to má :| :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.7.13 21:43

3-tí císařský řez

Ahoj holky, chci se zeptat jaký máte názor a jestli byste šly do třetího císařského řezu. Mám již dva za sebou, tak jaksi nebudu mít na výběr. Mám chlapečka a holčičku dva roky od sebe -oba císařem, bez problémů, fakt je, že venkovní jizvu v podbřišku mám trochu vystouplou, ale nepne, nic, jen to moc nevypadá. Třetí miminko bychom naplánovali cca rok a tři měsíce po druhém císaři, otěhotnět se mi daří většinou hned. Takže by se narodilo opět dva roky od posledního císaře. Jsem ráda, že je vše v pořádku s dětma i se mnou a fakt je, že po druhém císaři jsem byla pak dost unavená, nebo spíš po těhotenství. Když ty děti za to stojí. A vím, že do čtvrtého bych už nešla. člověk si to chce ještě jednou zažít. Přítel není nadšen, ale spíš proto, že má obavy o zdraví moje i dítěte. 3li byste do toho? Máte nějaké zkušenosti s tímto? Děkuji za každou radu, reakci, i povzbuzení. Gity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
16.7.13 16:08

Ahojky. ja rodila taky cisarem a navstevy mohli ihned co me dovezli na pokoj. mela jsem jen castecnou anestezii a pak davaj neco na bolest do zili. druhy den brzi rano uz jsem musela vstat a jit se umyt atd. malou mi dali na pokoj na trvalo az 3 den rano po porodu ale mpohla jsem ji mit kdykoli prisel manzel nebo nekdo na navstevu jak dlouho jsem chtela. tak hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
25.11.13 09:45

jak je to s očistky?

Ahoj holky, jsem 38tt a ve středu se snad domluvím na CS (poloha KP, mimčo kolem 4kg - nechci riskovat poškození miminka přirozeným porodem). Už jsem si četla jak to asi probíhá a co mě čeká, ale zajímalo by mě, jak je to na jipce s očistky a třeba stolicí? To mi jako po operaci dají kalhotky a vložku a pak ji budou měnit, když se nebudu moc těch 24hod hýbat, nebo pode mě dají bažanta? A to samé, co když se mi bude chtít na velkou? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
25.11.13 09:52

Ahojky před výkonem Ti dají klystýr takže budeš vyprázdněná a i katetr, cévku na močení takže budeš čůrat do pytlíku :) na velkou jsem šla s obtížema cca za 3 dny…jinak se o mě postarali omývání na podložní míse i výměna vložek…druhý den pokus o chůzi a třetí den hygiena sama…v pátek byl výkon a v neděli jsme byli s miminkem sami. všechno bylo v pohodě a bylo skvěle postaráno…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.13 09:53

@admenL na JIP jsme nebyla, mela jsem celkou narkozu a dali mi vlozky a pode me operacni rousky, a kdyz je potreba tak je meni, urcite bude mit cevku takze na malou nekam nepobezis :lol: a na velkou tedko rict ale asi se ti chvit nebude, bud dostanes klistyr a reba jí ho nemala a predtim jsem jedla normalne a na velkou jsem sla az za 2dny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rejpalka39
25.11.13 09:55

Kalhotky ti nedají, jen ti vloží mezi nohy vložky a dají pod tebe podložku. Na stolici se ti chtít nebude, mě normálně před plánovaným císařem dělali klystýr, takže jsem pak nešla další 3 dny. A co se týče močení, na sále ti zavedou cévku, kterou ti pak po přeložení na šestinedělí vyndají, protože pak už musíš normálně chodit a postarat se o sebe. Pokud jde o pohyb, tak tedy nevím, ale 24 h tě nikde ležet nenechají :think: Já nebyla na jipu ani 24 hodin. Porodila jsem v 15.04 h, na jipku jsem dorazila v 17 h, ráno v 6 h jsem si musela dojít do koupelny, v 11 h překlad na šestinedělí a tam už samostatně sprcha, převlečení, přebalení atd… Hodně štěstí a třeba se ti miminko ještě otočí, mě se malá otočila ve 40. týdnu ;)

• Citovat
  • Upravit
Lus
7350
25.11.13 10:06

Ahojky,
ja rodila 2.10.v Brne a mela jsem celkovou anestezii kvuli placente praevia centralis.
Bohuzel jsem neskoncila na JIP, ale ARO kvuli velke ztrate krve a tam je umyvaly sestry.
Druhy den jsem sla na JIP a uz jsem mela normalne ty poporodni kalhotky a v ni tu jejich mega vlozku a uz jsem se byla i umyt.
Jinak mi klistyr mi teda nedelali, ale cevku jsem mela.
A po te celkove jsem se citila paradne( a to me uspavali 2× kvuli tomu krvaceni)- vubec mi nebylo spatne a zatimco holky po epiduralu byly polomrtve, ja uz „behala“ jak camrda az sestry valily oci :mrgreen:
Co me moc mrzelo bylo, ze jsem malou videla az za 2,5 dne :roll:
Ale kazda porodnice ma samo trochu jiny zpusob :pankac:

Hodne stesticka!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
25.11.13 10:11

Pridavam v podstate stejnou zkusenost - na jipu „jen“ do dalsiho dne rano, v 5 vstanuti do sprchy (to byl brutal), ocistky se spustily az po tom vstanuti, do te doby taky cevka. pak uz samostatna pece o sebe. na velkou az po par dnech (a to jsem byla bez klystyru).
PS: na jip me dovezli nekdy mezi 4-5 odpoledne, takze jsem tam byla cca pul dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.13 10:14

@Lus taky jsme behala po celkove rychle :lol: nemela jsem zadne komplikace a uz 6h po cisari jsme sla do sprchy za pomoci porodni asistentky, rano už sama (18h po cisari) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
25.11.13 10:35

Holky, dík za info. Další věc je, jak se mám rozhodnout pro narkozu - na spinal mám strach z píchání do zad a že budu vlastně vnímat co se děje abych pak nezazmatkovala, ale po celkové mám zase strach že to ovlivnuje mimčo a že se třeba neproberu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
25.11.13 10:37

Já jsem si nechala celkovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.13 10:39

@admenL hele ja mela ukatni takze se me nikdo neptal, ale já bych sla podruhe znovu do celkove :nevim: jediná nevýhoda, ze vidis miminko az po probuzeni :( ale zase muzes driv vstat. Kamaradka mela epidural je vic nez rok po porodu a do dneska pri zmene pocasi citi na zadech misto vpichu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JellyBean
25.11.13 10:41
@rejpalka39 píše:
Kalhotky ti nedají, jen ti vloží mezi nohy vložky a dají pod tebe podložku. Na stolici se ti chtít nebude, mě normálně před plánovaným císařem dělali klystýr, takže jsem pak nešla další 3 dny. A co se týče močení, na sále ti zavedou cévku, kterou ti pak po přeložení na šestinedělí vyndají, protože pak už musíš normálně chodit a postarat se o sebe. Pokud jde o pohyb, tak tedy nevím, ale 24 h tě nikde ležet nenechají :think: Já nebyla na jipu ani 24 hodin. Porodila jsem v 15.04 h, na jipku jsem dorazila v 17 h, ráno v 6 h jsem si musela dojít do koupelny, v 11 h překlad na šestinedělí a tam už samostatně sprcha, převlečení, přebalení atd… Hodně štěstí a třeba se ti miminko ještě otočí, mě se malá otočila ve 40. týdnu ;)

Po spinalni anestezii se musi lezet tech 24 hodin…sla jsem na sal v pul 10 rano a vstavala jsem druhy den v 10 hodin. Nesmela jsem ani o hodinu drive :nevim:

• Citovat
  • Upravit
rejpalka39
25.11.13 10:42

Mám za sebou obě narkozy, celkovou i spinál a už nikdy bych nerodila jinak než ve spinálu! Píchání do zad se dá přežít, miminko vidíš hned po porodu, můžeš normálně s lékaři při zákroku komunikovat a hlavně nehrozí skoro žádné komplikace jako u celkové narkozy. Takže za mě jedině spinál ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100