Jak probíhá císařský řez?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20656
2.3.11 21:55

Já rodila na Motole, byla na JIPce po akutním CS pod celkovou narkózou (ráno v 8,22), spinal se nedařilo napíchnout
Hned po probuzení (kolem 12,30) ke mě na chvilku mohla návštěva, současně mi i přinesli ukázat dcerku :hug:
Z JIP jsem odcházela ještě ten den odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
2.3.11 21:56
jizvíková píše:
oni jsou rychly, mimi vyndavaji brzo, celkova neublizi, ja chci taky celkovou, do patere mi nikdo vrtat nebude

ono to neni do páteře, je to těsně vedle a mě to vůbec nebolelo, horší bylo vydržet nehnutě při kontrakci, ale zvládnout se to dalo a po několika hodinách jsem si musela říct pro něco na tlumení bolesti, protože mě na to na sále upozornili. Mimču celková sice asi neublíží, ale uspí ho společně s matkou a já se operací, kde bych měla jít pod narkózu bojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
2.3.11 22:06
Pettulle píše:
jizvíková píše:
oni jsou rychly, mimi vyndavaji brzo, celkova neublizi, ja chci taky celkovou, do patere mi nikdo vrtat nebude
ono to neni do páteře, je to těsně vedle a mě to vůbec nebolelo, horší bylo vydržet nehnutě při kontrakci, ale zvládnout se to dalo a po několika hodinách jsem si musela říct pro něco na tlumení bolesti, protože mě na to na sále upozornili. Mimču celková sice asi neublíží, ale uspí ho společně s matkou a já se operací, kde bych měla jít pod narkózu bojim.

nemyslim si že dítko se uspí při celé narkoze.Manžel byl hned u okénka jak se ošetřuje mrně a malej hnedle plakal co ho vytáhli.U mě se ani nic jiného nedalo dělat.Malej se škrtil,já nebyla otevřená,plodovku mi píchli,byl to hotovej brčálník a k tomu malýmu vylítla 3× hypoxie.Takže jsem z porodního pokoje byla do 2 min na sále a počítala andělíčky.Nebyl čas. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
2.3.11 22:08
Pettulle píše:
jizvíková píše:
ono to neni do páteře, je to těsně vedle a mě to vůbec nebolelo, horší bylo vydržet nehnutě při kontrakci, ale zvládnout se to dalo a po několika hodinách jsem si musela říct pro něco na tlumení bolesti, protože mě na to na sále upozornili. Mimču celková sice asi neublíží, ale uspí ho společně s matkou a já se operací, kde bych měla jít pod narkózu bojim.

Ano,není to do páteře,anesteziolog mi to vše vysvětloval pře CS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
2.3.11 22:18

záleží na každé porodnici, to by ti v té porodce kde budeš rodit měli říct. Já rodila v Neratovicích a měla jsem akutního císaře, hned po zašití mě převezli na normální pokoj kde jsem byla původně, probrali mě, přiložili mimi k prsu a návštěvy ke mě normálně mohly. a byla jsem po celkové narkóze. Přítel říkal že to byla fakt rychlovka, já teda vůbec neměla pojem o čase ale on říká že od chvíle co mě vzali na sál až do probuzení to bylo asi tak 15 - 20 minut. hned jak jsem se dostala k telefonu tak jsem telefonovala ale fakt je že si z toho nic nepamatuju :mrgreen: jako s kým jsem mluvila a co jsem říkala :mrgreen: a ještě ten den, pár hodin po, přišla moje nejlepší kamarádka mě navštívit. co mě štvalo a mrzelo že nemohlo být mimi pak u mě protože jsem nemohla vstát z postele, no nemohla jsem se vůbec hnout. ale večer, asi sedm až osm hodin po, přišli sestřičky postavit mě na nohy a pomoct do sprchy a vysprchovat. druhý den ráno mi vyndali cévku a pár hodin na to (asi za 3 h) jsem šla sama na záchod. byl to hukot vstát z tý postele, ale donutilo mě to, že jsem chtěla mít Kubíčka u sebe :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
2.3.11 22:35

ještě abych doplnila,od pátku jsem byla v porodce na vyvolání a teprve v pondělí v poledne mi začali první kontrakce a v úterý v poledne těsně před císařem jsem rezignovala a nechala si na doporučení Dr. píchnout epidurál, ale hned po tom byl špatný monitor a brali mě teda na sál na akutního císaře ale ten epi už nestihl zabrat a čekat nemohli tak mě proto museli uspat úplně. malý měl 3× šňůru kolem krku… a přes ten epi mi pak dál dávkovali léky aby mi tlumili bolesti, vytáhli mi ho ve čtvrtek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
2.3.11 22:42

teda a když to tady tak čtu tak jsem fakt ráda že jsem byla v těch neratovicích 8-o malý se mnou byl ten den až do večera s malýma přestávkama, přes noc byl na dětským a pak od pěti ráno byl se mnou už nonstop, no ještě druhý večer byl jen pár hodin na dětským protože strašně brečel jak jsem ještě neměla pořádně mlíko a byla jsem úplně ko a potřebovala jsem se vyspat ale ono mi to stejně moc nešlo jak jsem věděla že brečí a že je hladovej takže jsem si ho zase vzala po pár hodinách zpět a už jsem ho nikomu nedala :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
3.3.11 09:47

s tím souhlasím.Malá byla od podání narkózy za 5 minut venku a uspalá nebyla.Prej řvala jako blázen :lol: .Ale kdybych si mohla vybrat při druhym, kdyby teda nešel normal porod, tak bych celkouvou už nechtěla.Nechtěla bych znovu přijít o to toho drobečka vidět.Takhle jsem malou viděla až několika hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.11 14:31

Ahojky,budu rodit v Litomericich a bude to kluk,jsem z toho už nervozni.Dekuju za přispěvky :-D

• Citovat
  • Upravit
10937
3.3.11 14:33
Lucik.Kop píše:
s tím souhlasím.Malá byla od podání narkózy za 5 minut venku a uspalá nebyla.Prej řvala jako blázen :lol: .Ale kdybych si mohla vybrat při druhym, kdyby teda nešel normal porod, tak bych celkouvou už nechtěla.Nechtěla bych znovu přijít o to toho drobečka vidět.Takhle jsem malou viděla až několika hodinách.

jsem na tom stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
3.3.11 19:11

ahoj holky, mě čeká nejspíš také císař a jsem ráda, že tady čtu, že to není žádná hrůza…
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak dlouho vás bolela jizva a jak dlouho trvalo, než jste mohly tahat i těžší věci? já budu muset nosit kočár do 2.patra, tak abych věděla, ale první dva až tři týdny budu s malým u rodičů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
3.3.11 19:25

Ahoj já rodila první před 3rokama v Thomayerce byla jsem na JIPU,manžel za mnou nesměl ani tel jsem mít nemohla.Malou mi přinesli ukázat jen jednou.Kluka jsem rodila před necelýma 6měs.v Náchodě se spinálem a super.Hned jsem viděla malýho apk už byl u všeho muž.Když mě vezli na pokoj na JIP už mě tam čekal manžel a mohla tam být semnou :mrgreen: Mrnouse mi nosili často a když přišla návštěva mohli vyzvednout mrnouse a jít zamnou na JIP.Bylo to super.Druhý den vytáhli dren,cévku a šup do sprchy a pak na šestinedělí tam záleželo na mě jestli chci mít malýho u sebe.Nechala jsem si ho a když jsem byla moc unavená nechala jsem ho u sestřiček.A tu narkozu si rozmysli myslím,že spinál určo lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iva1981
3.3.11 19:55

Já rodila víc jak před sedmi lety akutním císařským řezem v Uh. Hradišti. Takže předtím vše probíhalo normálně jako u běžného porodu, kontrakce, yal gel na vyčištění, ale nakonec stejně císař v celkové narkóze (neotvírala jsem se, navíc konec pánevní). Na JIP - 24hod. Návštěvy jen krátce a převezli mě tak na 15min. na chodbu.Po probuzení mi pravidelně malou nosili cca po 3hodinách, aby ji přikládali. Spousta injekcí, na ty co byly od bolesti sem se vyloženě už těšila, aby se ulevilo. Vím, že mi dali snad až po 12ti hodinách aspoň napít a jídlo až večer, tak to sem teda trpěla. :roll: Večer mě sestřičky umyly na lůžku a ráno mě čekalo poprvé vstát z postele (tak to je teda fakt síla) a pak pomalu do sprchy a odpo už na normální pokoj, jak se trochu člověk rozchodí. Malá na pokoji jen přes den, na noc nechávají ještě cca 2 až 3 noci maminky vyspat a zbytek dnů už pořád spolu. Nevím, jestli bych šla do lokální anestezie (pro mě ta představa, že jsem při smyslech a někdo se ve mně vrtá…brrr). :wink:

• Citovat
  • Upravit
14046
3.3.11 21:30
MR píše:
ahoj holky, mě čeká nejspíš také císař a jsem ráda, že tady čtu, že to není žádná hrůza…
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak dlouho vás bolela jizva a jak dlouho trvalo, než jste mohly tahat i těžší věci? já budu muset nosit kočár do 2.patra, tak abych věděla, ale první dva až tři týdny budu s malým u rodičů…

no tahat veci tak po 4 mesicich, bolest dlouhooooo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
3.3.11 21:43
MR píše:

Ahoj,jizva mě tedy nikdy moc nebolela,možná trochu svědila.Samotné břicho jsem cítila tak max. týden.S těmi těžkými věcmi počkej,já jsem tedy nic těžkého nenosila,max. prcka.Uvidíš,jak na tom budeš po zákroku.A císař opravdu není žádná hrůza-pokud je plánovaný.U mě to bylo v klidu a pohodě,i když jsem byla vyděšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí