Cítím se nedostatečná bez VŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
383
16.8.21 14:25
@Kfětoslava píše:
Julca bude mít vyšší titul a potřebuje to dat dostatečně najevo

Už jsem doplnila svůj příspěvek, bo jsem mezitím dočetla komentáře. :-)

Opakuji, VŠ není záruka inteligence. Je mi jedno, jaké má kdo vzdělání, pokud je slušný a umí se chovat. Někteří ani s VŠ vzděláním toto bohužel prostě nemají, nebylo jim dáno a ani další studium to nenapravilo.

:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
16.8.21 14:27
@Yorkmut píše:
Hezky, ze chcete povzbudit zakladatelku, ale tim vysmivanim humanitnim oborum, zemedelce, vs na tri „rocky“ se chovate uplne stejne jak jeji kamardky, ktere tak odsuzujete.
Úpadek vysokého školství v ČR je známá věc ;) To, že někdo napíše, že pro něj nebylo snadné VŠ vystudovat může a nemusí vypovídat o náročnosti toho kterého oboru. Je to především věc disciplíny (a ta děvčatům, které studovaly při práci určitě nechybí a je třeba to ocenit).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.8.21 14:31

To nejsou kamarádky. Zkus se porozhlédnout po jiných.

• Citovat
  • Upravit
Yorkmut
16.8.21 14:33
@Julča001 píše: Úpadek vysokého školství v ČR je známá věc ;) To, že někdo napíše, že pro něj nebylo snadné VŠ vystudovat může a nemusí vypovídat o náročnosti toho kterého oboru. Je to především věc disciplíny (a ta děvčatům, které studovaly při práci určitě nechybí a je třeba to ocenit).

Tento jakysi rozbor ma omluvit vysmivajici se chovani, ktere se tady u kamosek zakladatelky kritizuje?

• Citovat
  • Upravit
4998
16.8.21 14:34
@Advise píše:
Proč rýpnutí a ne obyčejný dotaz? ;-) Mám dokončené Bc. vzdělání. Což je už VŠ vzdělání. Nebo se mýlím? :-) Nyní dokončuji navazující studium, což je Ing. A nerozumím, proč tě zrovna toto zaujalo?

Aha, už to jsem dočetla ostatní příspěvky a rozumím. Pro Tebe Bc. není prostě rovnocený vysokoškolský titul… Narovinu, vystudovat státní VŠ, s rodinou a prací, fakt není jednoduché. A upřímně nezpozorovala jsem rozdíl mezi náročností Bc. a Ing. studií…obě studia mi přišly stejně náročně, takže už jen proto odmítám shazovat Bc. tituly, jakože jsou něco méně. Nejsou.

Příspěvek upraven 16.08.21 v 14:23

Vystudovat jakoukoli školu (třeba i dodělat si maturitu) s rodinou a prací není jednoduché a vyžaduje to spoustu disciplíny. A psala jsem, že s obtížností Bc. je to škola od školy a obor od oboru, což jste s @Kfětoslava obě velkoryse přehlédly ;) Jde mi spíš o to, že zvyšující se počet akreditací bakalářských oborů snižuje celkovou úroveň vysokoškolského vzdělávání u nás. Zejména proto, že se jedná často o pseudoobory, ze kterých prostě není konkrétní uplatnění (a 5 let studia by bylo zbytečně moc, nebylo by co studovat). Může za to systém financování VŠ a stát celkově. Jinak kdyby Bc. a Ing. bylo rovnocenné, tak by sis toho Ing. nemusela dodělávat…ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
16.8.21 14:34
@Yorkmut píše:
Tento jakysi rozbor ma omluvit vysmivajici se chovani, ktere se tady u kamosek zakladatelky kritizuje?

Pointa je, že nemají být na co pyšné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
16.8.21 14:35
@Kfětoslava píše:
Julca bude mít vyšší titul a potřebuje to dat dostatečně najevo

Teď jsi na to kápla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
16.8.21 14:37
@Julča001 píše:
Pointa je, že nemají být na co pyšné.

Ale to nic nemeni na tom, ze se tady spousta chova stejne. Vysmech je porad vysmech. Je to trapny.

• Citovat
  • Upravit
4998
16.8.21 14:40
@Yorkmut píše:
Ale to nic nemeni na tom, ze se tady spousta chova stejne. Vysmech je porad vysmech. Je to trapny.

Možná lepší se vysmívačům také vysmát než se kvůli nim trápit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
16.8.21 14:45
@Julča001 píše:
Možná lepší se vysmívačům také vysmát než se kvůli nim trápit ;)

A cemu se ma vysmivat? Ze nekdo investoval preci jen nejaky cas a usili, aby ziskal titul na vs? Treba na zemedelce. Kdyz je to takova sranda skola, proc ji nema i zakladatelka. Kamaradky se chovaji jako slepice. Shazovat nekoho je ubohy. At se jedna o to, ze nekdo nema vs, nebo o to, ze nekdo ma titul ze „sranda“ skoly. A abych predesla dohadum, zemedelku jsem neabsolvovala.

Příspěvek upraven 16.08.21 v 14:48

• Citovat
  • Upravit
4998
16.8.21 14:47
@Yorkmut píše:
A cemu se ma vysmivat? Ze nekdo investoval preci jen nejaky cas a usili, aby ziskal titul na vs? Treba na zemedelce. Kdyz je to takova sranda skola, proc ji nema i zakladatelka. Kamardky se chovaji jako slepice. Shazovat nekoho je ubohy. At se jedna o to, ze nekdo nema vs, nebo o to, ze nekdo ma titul ze „sranda“ skoly. A abych predesla dohadum, zemedelku jsem neabsolvovala.

No však jo, je to forma snobismu, tomu se vysmívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
16.8.21 14:48
@Julča001 píše:
No však jo, je to forma snobismu, tomu se vysmívám.

Ale sama se tak chovas, kdyz o zemedelce pises jako o sranda skole.

• Citovat
  • Upravit
4998
16.8.21 14:51
@Yorkmut píše:
Ale sama se tak chovas, kdyz o zemedelce pises jako o sranda skole.
Řekněme, že mezi Ing. z ČVUT a Ing. ze zemědělky je rozdíl. Jestli je to snobismus, pak se k němu hlásím ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
16.8.21 14:51

Tak VŠ se hlavně studuje kvůli práci, pokud má někdo práci, která mu vyhovuje a kde je spokojen i bez VŠ tak jedině dobře. Naopak jsou tito lidé kolikrát více ctižádostiví, když se dokáží vypracovat svou prací na dobrej flek. Někdo má tři školy a stejně si práci neudrží. To neříká nic. Spíše je to o tom, kdo se rozhodne pro jaké povolání, když chce být někdo doktor, musí mít VŠ. Kadernici nebo truhláři by to bylo k ničemu a vůbec to neznamená, že to jsou horší profese nebo nedej bože horší lidi. To by ani nešlo, aby všichni měli VŠ, stejně tak by nešlo, aby se všichni živili rukama, protože někdo je na ruce levej, jiný má zlatý ruce. A o tom to je. Když si vyberu povolání, kde potřebuju VŠ, tak je jasný, že na ní musím jít, ale určitě ne, kvůli nějakým kámoškám, které ani kámošky nejsou. Než řešit nějakou vejsku, tak by bylo vhodný vyměnit ty parodie na kamarádky. Přijde mi fakt vtipný, jestli někdo studuje VŠ jen proto, že si myslí, že pak bude něco víc, to podle mě není normální.

Příspěvek upraven 16.08.21 v 14:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.8.21 14:52
@Anonymní píše:
@topazio skolu zvladly vystudovat pri zamestnani. Rypou do me, ze ja jen chodila do prace a nic nedelala.

A proč se jim prostě nepostavíš a neřekneš: „ano, kromě práce jsem nic nedělala, a co jako? Nechci a nikdy jsem nechtěla studovat vysokou školu, nemám na to. Každopádně to není váš problém.“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová