Cizinec hledá (nejen) češtinářku

4
3.11.23 13:59

Cizinec hledá (nejen) češtinářku

Ahoj, dobrý den všem!

Možná bych se měl na začátku představit, ale řekl jsem si, že zatím napíšu jen ty nejzákladnější informace :)

Jsem docela mladý muž, nepocházím z České republiky, ale mám s touto zemí různé jak pracovni, tak soukromé vztahy. V poslední době je toho méně, trochu se mi stýská po zajímavých rozhovorech s Čechy. Tak jo, hlavně s Češkami, proto hledám tady :)

Doufám, že bych byl milou společností a taky rád tě něco naučím o své zemi (taky slovanská země), kdybys chtěla, takový obchod :D

Pokud to tady jde, klidně mi napiš zprávu nebo komentář ;)

V případě, že jsem něco popletl a napsal jsem na špatné podstránce, moc se omlouvám. Stejně jako za veškeré stylistické a ostatní chyby :D

Zdravím… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12719
3.11.23 14:18
@Cizinec píše:
Ahoj, dobrý den všem!

Možná bych se měl na začátku představit, ale řekl jsem si, že zatím napíšu jen ty nejzákladnější informace :)

Jsem docela mladý muž, nepocházím z České republiky, ale mám s touto zemí různé jak pracovni, tak soukromé vztahy. V poslední době je toho méně, trochu se mi stýská po zajímavých rozhovorech s Čechy. Tak jo, hlavně s Češkami, proto hledám tady :)

Doufám, že bych byl milou společností a taky rád tě něco naučím o své zemi (taky slovanská země), kdybys chtěla, takový obchod :D

V případě, že jsem něco popletl a napsal jsem na špatné podstránce, moc se omlouvám. Stejně jako za veškeré stylistické a ostatní chyby :D

Kde se ti exoti o eminu dozvedi..normalni diskuzi, aby clovek pohledal fakt. Zakladateli, milou spolecnost na obchod si fakt hledej jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
3.11.23 14:23

Na to, že jsi cizinec, tak Tvůj písemný projev je na jedničku. Interpunkce v pořádku :think: :think:, tak jako pokus dobrý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
3.11.23 15:16
@lilith1 píše:
Kde se ti exoti o eminu dozvedi..normalni diskuzi, aby clovek pohledal fakt. Zakladateli, milou spolecnost na obchod si fakt hledej jinde.

Vždyť to má ve správné sekci - on hledá ji. Co tě žere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
3.11.23 16:07
@Kfětoslava píše:
Vždyť to má ve správné sekci - on hledá ji. Co tě žere?

Nojo dobra asi mne tam drazdi ten obchod :) tech loudilu uz je tu hodne, ale pravda je ve spravne sekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.11.23 16:11

Pardon, nemyslel jsem to špatně, to je právě ten jazykový cit, díky za zpětnou vazbu lilith1 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
4.11.23 07:39

Buď zdráv, Cizinče!

Čeština fakt výborná, řada Čechů by se mohla přiučit! Je pravda, že stylisticky občas nepřirozeně, ale srozumitelně, to praxe to spraví. Navíc napsáno hezky, zdvořile, a tak to má být! Dokonce i to slovo „obchod“ je použito z mého pohledu vhodně. Vždyť on to obchod je, takový výměnný obchod…

Smím se zeptat, Češky ti připadají zajímavější než dámy z tvé rodné země? Jaké jsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.11.23 09:21
@D. C. píše:
Buď zdráv, Cizinče!

Čeština fakt výborná, řada Čechů by se mohla přiučit! Je pravda, že stylisticky občas nepřirozeně, ale srozumitelně, to praxe to spraví. Navíc napsáno hezky, zdvořile, a tak to má být! Dokonce i to slovo „obchod“ je použito z mého pohledu vhodně. Vždyť on to obchod je, takový výměnný obchod…

Smím se zeptat, Češky ti připadají zajímavější než dámy z tvé rodné země? Jaké jsou?

Děkuji za moc hezký komentář, je to od tebe opravdu milé D. C.!

To je dobrá otázka, určitě mi připadají otevřenější v mnoha ohledech. Zajímavé, jaký je ten důvod, možná je to vliv výchovy, možná kultury.

V mé zemi stále platí konzervativní přístup k životu, i když se to začíná rychle měnit, někdy je to překážka, aby si člověk pokecal bez nepříjemného pocitu, že může být nezdvořilý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
5.11.23 11:20
@Cizinec píše:
Děkuji za moc hezký komentář, je to od tebe opravdu milé D. C.!

To je dobrá otázka, určitě mi připadají otevřenější v mnoha ohledech. Zajímavé, jaký je ten důvod, možná je to vliv výchovy, možná kultury.

V mé zemi stále platí konzervativní přístup k životu, i když se to začíná rychle měnit, někdy je to překážka, aby si člověk pokecal bez nepříjemného pocitu, že může být nezdvořilý ;)
@Cizinec píše:
Ahoj, dobrý den všem!

Udělej si nový nick a znovu. Udělej tam víc chyb. Cizinec nenapíše tak dobře interpunkce a ještě čárky ve větách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
5.11.23 11:25

Však už to za ně píše AI, proto i podvodů přibývá. Dřív člověk kouknul, viděl deset chyb v jedné větě a věděl, že má utéct. Teď to bude ještě složitější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
5.11.23 13:04

Je hezké přečíst takové komentáře, je to asi největší ocenění pro cizince, který se několik let češtinu učil :D

Nepíše to AI, píše to opravdový člověk, podobná interpunkce je rovněž v dalších slovanských zemích. Můžete si myslet co chcete, chtěl jsem jen zkusit, jestli se někdo bude chtít seznámit.

Nikoho nenutím. Pokud nemáte zájem, nemusíte tady psát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová