Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Platí dnes že lidé preferují se více seznamovat online nebo ofline?
Co je podle vás více efektivní se seznámit z očí do očí někde v úzhem kruhu lidí mimo domov nebo s pohodlí domava si napsat na sociálních sítích?
Já všude, i na ulici, v baru, v práci, dal jsem práci, ale obecně platí to všecko ![]()
Tak jak to má prostě vyjít. But se s daným člověkem setkat máš nebo ne. ![]()
@Atisia píše:
Tak jak to má prostě vyjít. But se s daným člověkem setkat máš nebo ne.
No čím víc mezi ně chodíš, tím je vyšší pravděpodobnost. ![]()
@Zvonimírek píše:
Já všude, i na ulici, v baru, v práci, dal jsem práci, ale obecně platí to všecko
Na ulici? Není to velký adrenalin? Na ulici si myslím nemáš to prostředí pro seznamování a pro většinu žen a celkově lidí jen tak jít po ulici a dát se do řeči s cizím člověkem, který nemusí mít náladu je fakt podezdřelí. Kdyby ke mě přišla holka na ulici a začala mě balit, tak bych se jí bál a honilo by se mi hlavou že mě chce okrást.
@z861 píše:
Na ulici? Není to velký adrenalin? Na ulici si myslím nemáš to prostředí pro seznamování a pro většinu žen a celkově lidí jen tak jít po ulici a dát se do řeči s cizím člověkem, který nemusí mít náladu je fakt podezdřelí. Kdyby ke mě přišla holka na ulici a začala mě balit, tak bych se jí bál a honilo by se mi hlavou že mě chce okrást.
@z861 píše:
Musíš na to takhle: "Ahoj, neznáme se z kroužku akvabel? " - Ona se zasměje, třeba na zastávce když čekáte…něco odpoví a ty jedeš dál… až si řekneš o číslo. A tak za den dva napíšeš, kde bude setkání… nebo si párkrát vyměníte vtípky a pak… ne hned. Musíš jí nechat čekat trochu ![]()
@sirikit píše:
@z861 Seznamku zahrnuješ pod sociální sítě?
Samozřejmě vše co zahrnuje komunikaci přes internet.
@Zvonimírek píše:
Musíš na to takhle: "Ahoj, neznáme se z kroužku akvabel? " - Ona se zasměje, třeba na zastávce když čekáte…něco odpoví a ty jedeš dál… až si řekneš o číslo. A tak za den dva napíšeš, kde bude setkání… nebo si párkrát vyměníte vtípky a pak… ne hned. Musíš jí nechat čekat trochu
Za dva dny už bych se nechytla, otrávilo by mě, že panáček hraje hry jak puboška. ![]()
Když jsem si takhle párkrát vyměnila číslo v reálu, začali jsme si psát hned - což mě bavilo a protějšek evidentně taky, znáš to: železo, dokud je žhavý, a studený je fajn možná tak uzený (a tchýně).
Při mé seznamkové misi jsem se jednou sešla s pánem… No hele, žádná bomba, ale ještě dejme tomu přijatelný. Randíčko super, kdyby se po něm ozval hned, šanci tomu dám.
Viděli jsme se v pátek, já mu po návratu domů píšu na WA, že jsem dobře dojela, že schůzka byla fajn a ještě něco ostrovtipného… a hele, on si to zobrazil až v pondělí! ![]()
Tududum_tum_tum, když se ještě o pár hodin později konverzačně ozval ve stylu, jaký bych čekala v ten pátek, už byl propadlej sítem a já si od soboty zvesela rozepisovala někoho jinýho.
Rychlá doba, naše generace je odkojena budovatelskými slogany „kdo chvíli stál, už stojí opodál“. Na tydle rádoby akcie zvedající vopičky není nikdo zvědavej. ![]()
@sirikit píše:
Za dva dny už bych se nechytla, otrávilo by mě, že panáček hraje hry jak puboška.
Když jsem si takhle párkrát vyměnila číslo v reálu, začali jsme si psát hned - což mě bavilo a protějšek evidentně taky, znáš to: železo, dokud je žhavý, a studený je fajn možná tak uzený (a tchýně).
Při mé seznamkové misi jsem se jednou sešla s pánem… No hele, žádná bomba, ale ještě dejme tomu přijatelný. Randíčko super, kdyby se po něm ozval hned, šanci tomu dám.
Viděli jsme se v pátek, já mu po návratu domů píšu na WA, že jsem dobře dojela, že schůzka byla fajn a ještě něco ostrovtipného… a hele, on si to zobrazil až v pondělí!
Tududum_tum_tum, když se ještě o pár hodin později konverzačně ozval ve stylu, jaký bych čekala v ten pátek, už byl propadlej sítem a já si od soboty zvesela rozepisovala někoho jinýho.
Rychlá doba, naše generace je odkojena budovatelskými slogany „kdo chvíli stál, už stojí opodál“. Na tydle rádoby akcie zvedající vopičky není nikdo zvědavej.
U tebe bych taky postupoval jinak. Jenže už tě znám ![]()
Ale kdybych tě neznal, tak nevim. Pokud bys mi napsala, tak bych nehrál a psal taky.
Ale ty hry zabírají, hlavně na mladší holky. Prostě jo ![]()
Jak u koho, extrovert jako já se offline neseznámí s nikým, neumím s lidmi navazovat konverzaci
musím si člověka nejdřív proklepnout a zjistit jestli mame něco společného ![]()
@z861 píše:
Ale zas zaimponuješ, že máš koule.
Já svého času seděla se známou tady z eMimina, shodou okolností, v zahrádce cukrárny na náměstí okresního města, které jsme měly zhruba na půl cesty mezi našimi trvalými bydlišti, nikoho si nevšímáme povídáme si - když tu nám zabrzdil u stolku v rozběhu úplně cizí pán zhruba v mém věku, moc se omluvil, že ruší, ale že na mě furt kouká, jestli náhodou nejsem jeho spolužačka Eva ze základky, že mu ji strašně připomínám.
A i když jsem rozhodně popřela jak Evu, tak absolvování základky v Havlbrodě, bylo celkem těžké ho odehnat. ![]()
Ale byl milej a nebýt tam s tou kámoškou, která se naším konverzačním prohozem silně nebavila, asi bysme poklábosili víc ![]()
@Zvonimírek píše:
U tebe bych taky postupoval jinak. Jenže už tě znám![]()
Ale kdybych tě neznal, tak nevim. Pokud bys mi napsala, tak bych nehrál a psal taky.
Ale ty hry zabírají, hlavně na mladší holky. Prostě jo
Hlavně na BLBĚJŠÍ holky
![]()
@Zvonimírek píše:
Musíš na to takhle: "Ahoj, neznáme se z kroužku akvabel? " - Ona se zasměje, třeba na zastávce když čekáte…něco odpoví a ty jedeš dál… až si řekneš o číslo. A tak za den dva napíšeš, kde bude setkání… nebo si párkrát vyměníte vtípky a pak… ne hned. Musíš jí nechat čekat trochu
Číslo neznámemu člověku? Tak maximálně faceebok nebo instagram ti da a šance že s tebou půjde někam potom je minimální. Je lepší už se dat do řeči třeba v obchodním centru o víkendu kde máš větší výběr ale prostě mě to příjde trapný strašně. Statistika ukazuje že takovým to způsobem se seznámí velmi málo lidí a je to neefektivní. Je to prostě trapas když se dozvíš že je zadaná nebo se jí nelíbíš. Já bych nikdy se neseznámil tímto způsobem.
Internet podle mě je zlatá žíla pro seznámování protože máš velký výběr partnerů kde v reálu nenajdeš a hlavně víš stoprocentně že daný člověk je svobodný.
@sirikit píše:
Ale zas zaimponuješ, že máš koule.
Já svého času seděla se známou tady z eMimina, shodou okolností, v zahrádce cukrárny na náměstí okresního města, které jsme měly zhruba na půl cesty mezi našimi trvalými bydlišti, nikoho si nevšímáme povídáme si - když tu nám zabrzdil u stolku v rozběhu úplně cizí pán zhruba v mém věku, moc se omluvil, že ruší, ale že na mě furt kouká, jestli náhodou nejsem jeho spolužačka Eva ze základky, že mu ji strašně připomínám.
A i když jsem rozhodně popřela jak Evu, tak absolvování základky v Havlbrodě, bylo celkem těžké ho odehnat.
Ale byl milej a nebýt tam s tou kámoškou, která se naším konverzačním prohozem silně nebavila, asi bysme poklábosili víc
Promiňte, milostivá, neviděli už jsme se někdy? Já Vám mám takový hlad, že bych u Vás přespal
![]()