Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@petruska131 ja te zdravim a dekuji…taky mi je lito ze ti to nevyslo a furt takhle cekas na tu tvou ms
…taky mi jeste dr. nabidla ped poslednim ivf zkusit stimulaci injekcema vystimulovat to na co nejvic to jde abych mela hodne vajicek a pak iui a planovany sex…ale na to si musim pockat..mam ted dve moznosti bud v zari ivf a nebo jeste tohle iui..tak uvidim
@Andys5. Ahoj Andy, no vidíš, tak to takhle zkusíš?
Já sem teďka momentálně naštvaná na celej CAR, protože za prvé jsem tam už tři měsíce a to, mám to 120 km, a zatím mi dávají to samé, co můj gynekolog, kterýho mám 18 km od baráku. A za druhé nikdo není ani schopnej mi poradit, když mám teď problém s tím, že mi řekli, ať přijdu těsně před MS, která měla být 31.5., ale já to nedostala…těhotná nejsem, ale nevim teda, co dál…dovolám se tam jen na recepci, kde neporadí a na e-mail nereaguje nikdo
Asi přejdu jinam
Ahoj holky, tak hlásím, že po prvním měsíci clostilu mám cysty na obou vaječnících. A to mi to oznámila a hned že příští měsíc ho zase budu brát. Tak jsem se pochybovačně zeptala, jestli se to může, s cystami, tak prý jak chci.
![]()
@klody ty jo fakt? a trpěla jsi na ně i předtím? já byla na utz dneska a čisté, naopak jen krásné folíky tam jsou
@petruska131 Ahojky hm tak to máš teda pěkně na prd jako!!! Mají divnej přístup, tak já mam dokonce dva CARY tak 10 min od baráku, ale kdykoliv tam zavolám tak mi řeknou co a jak mam delat…a co změnit CAR??? Já uvidím ted jsem v hubnoucí fázi ještě mam dva měsíce a půl před sebou a chci zhubnout co nejvíc a pak se rozhodnu co dál..taky potřebuju dovču někde u moře aby si tělo trochu odpočalo a nabralo síly tak, že se připřravuju na další postup asi srpen nebo září ![]()
@martulkasloník píše:
@klody ty jo fakt? a trpěla jsi na ně i předtím? já byla na utz dneska a čisté, naopak jen krásné folíky tam jsou
V životě jsem je neměla. Jenže mi clostil jen tak napsala a na žádnou kontrolu nepozvala, žádný utz, nic. Až včera jsem tam valila s bolestmi. Je to z clostilu a MĚLY BY s ms odejít. Jo a chtěla, abych s clostilem pokračovala…
![]()
Měním doktorku.
@klody píše:
V životě jsem je neměla. Jenže mi clostil jen tak napsala a na žádnou kontrolu nepozvala, žádný utz, nic. Až včera jsem tam valila s bolestmi. Je to z clostilu a MĚLY BY s ms odejít. Jo a chtěla, abych s clostilem pokračovala…![]()
![]()
Měním doktorku.
tak to je divný, no snad já z clostíku budu mít jen mimi a ne cysty, taky se toho bojím. doktora fakt změň nebo aspoň někam zavolej ať ti řeknou i druhý názor doktora
Holky chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho vám po dobrání poslední tabletky clostíku proběhne ovulace? Minulý cyklus jsem brala 1-0-0, 3-7DC, ovulace, ale byla asi cca 35DC (mám hrozně dlouhé cykly). A nebo se na ni tělo chystalo dvakrát (bolesti na vaječníku a hlen běžně zaznamenávám 2× během cyklu. Je možný, že by proběhla až takhle dlouho i navzdory tomu clostylu, nebo moje tělo na clostik nereagovalo? Tento cyklus beru 1-1-0 a příští týden jdu na KO, tak snad budu chytřejší. Už asi dr. požádám ať mi nasadí něco na zkrácení cyklu.
@veru82 netuším clostík beru teď poprvé, brala jsem ho od 3. dne a ovulka proběhla dneska nebo zítra tj. 15-16 dc (včera jsem byla na utz říkala každým dnem a dneska mám super silný ovulák i bolesti tak počítám spíš zítra)
@veru82 já brala clostík 5-9 DC 1-0-1 a ovulku jsem měla 12DC
@veru82 brala jsem stejně jako @Bezinkaa a ovu, pokud to byla ovu a ne zvýšení teploty utrošem, byla 17DC. Ale vlastně nevím, jestli jsem mohla ovulovat, protože teď mám z clostilu cysty. Moc jsem ti nepomohla, co?
Ahoooj holkýýý.. kde jste???Jak postupujete dál??
tak já to konečně dostala ve středu začínám brát Clostík a v pondělí 24.6. jdu na UTZ. doufám že bude ovulka a pujdu do druhýho kola IUI.
Holky chtěla bych znát váš názor. Snažíme se o druhé mimi od porodu jsem nebrala žádnou antikoncepci. Cykly mám hrozně dlouhé běžně víc jak 50dní. Byla jsem u své dr. ta nasadila clostík, 2 cykly jsme brala 1-0-0, včera jsem byla na kontrole, udělala mi vnitřní utz, ani mi neřekla, zda se tam něco roste nebo ne (jen jsem si všimla, že tam měřila cosi co mělo 10mm, ale nic mi k tomu neřekla). A výsledek-řekla mi, že mám brát clostík 1-1-0 a že dál by to zatim neřešila, že ať prý nepočítám, že ovulace je v půlce cyklu a ať se snažíme ob den. A když jsem se jí ptala jestli něco na úpravu cyklu, tak řekla, že zatim nic. Podotýkám, že první těhotenství se zadařilo až 4. cyklus s clostíkem při dávce 1-1-1 a brala jsem utrogestan a ještě mi píchli pregnyl. Tak proč se do prčic není shopná podívat do té karty, aby věděla, že jsem to měla takhle. Vždyť přeci jestli mám takhle dlouhé cykly, tak mohou být anovulační a nebo mě mohla pozvat ještě později, aby se podívala jestli tam nějaké folikuly rostou. Jako uvažuji, že půjdu jinam, tenhle přístup se mi moc nelíbí.
Ahojda holky,
tak jsem po roce snažení s duphastonem byla odkázana do Sanusu. Tam mi doktor dal Clostík. Muzu vám říct že to byl pekelný týden. Byla jsem úplně mimo, celý týden jsem nejedla a bylo mi na zvracení. 12 den jsem byla na ultrazvuku jestli mi vyrostla Folikula. K mému překvapení fakt vyrostla má 17,1 mm takže super. Doktor mi hned píchl injekci na to aby folík prasknul. To vše jsem absolvovala 07.08,2013 a dnes 08.08.2013 jsem si dělala ovu test a vyšel mi pozitivní. Škoda že už dnes není přítel doma přijede až o víkendu. Tak se snad zadaří jsem na to moc zvědavá.
Má někdo taky takové věci na řešení?? ráda bych si o tom povídala ![]()
Hezký den Vám všem. Jíta.
Iťo, to ale není moc fajn, že přítel dorazí až o víkendu, pokud jste nezkoušeli spolu včera či dnes, tak vajíčko, které se Ti při ovulaci uvolnilo do vejcovodu po 12až17 hod., u někoho až po 24 hodinách zaniká, respektive už není oplodněníschopné a uhnízděníschopné v děloze. Vychytat všechny okolnosti je nadlidský výkon i u mě. Vždycky je lepší než začneš v daném cyklu Clostilbegyt užívat ověřit si, že budeš mít přítele v dosahu, že nebude tvůj gynekolog mít dovolenou 12 až 14 den cyklu, aby ti mohl změřit folikul a event. píchnout Pregnyl na vyvolání ovulace, která by se měla dostavit za 24 až 36 h. Ono totiž Clostilb. se nedá užívat do nekonečna, má svá rizika, bezpečných udávají tak 6 cyklů. Tak se drž a hodně štěstí. Ela