Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@renulix1995 píše:
Ahoj holky chci se zeptat otehotnili jste nekdo po brani clostilbegyt jednoukrat denne a k tomu pichnuty ovitrelle? Děkuji za informaci od října 2016 se snažíme o miminko az ted v srpnu mi prisli na to ze nedocházelo u me k ovulaci. Abych dostavala menstruaci beru duphaston jinak sem nemela ani menstruaci. Děkuji za informace
Ahoj. Mam klucinu a tedka hsem těhotná po 1 denně ale inekci me nikdo nedaval. Mozna to mas jeste pojistene tim ![]()
@STEVIANKA ja brala tenhle mesic clostilbegyt 2× denne po dobu 5dnu a pak sem.si mela pichnout injekci ovitrelle aby se mi uvolnilo vajicko bohuzel tehotna nejsem. nepodsrilo se a udelala se mi z toho cysta velka 5×4cm ted budu mit jednou denne clostilbegyt a pak zase injekci touzim po miminku
@renulix1995 píše:
@STEVIANKA ja brala tenhle mesic clostilbegyt 2× denne po dobu 5dnu a pak sem.si mela pichnout injekci ovitrelle aby se mi uvolnilo vajicko bohuzel tehotna nejsem. nepodsrilo se a udelala se mi z toho cysta velka 5×4cm ted budu mit jednou denne clostilbegyt a pak zase injekci touzim po miminku
Ja jeste pila malinovou smes a chmelovou smes od dedka korenare. Kazdy vecer malinkou sklenku piva ( nejprirozenejsi zdroj vit B) a merila bazalku
@STEVIANKA aha ja pivo nepiju vubec nechutna mi to ale dekuji za informace
Podařilo se napotřetí? Já měla po 2 cyklech vždycky cystu z folíku, který neprasknul. Teď přemýšlím, jestli mám na 3. cyklus znovu užívat Clostilbegyt (1-1-1), nebo třeba snížit jen na (1-0-0) nebo nebrat vůbec.
@rewqa me po prvni cyklu co sem brala clostilbegyt a pichla ovitrelle take udelala cystu proto snizili davku clostilbegytu na 1-0-0 tak sem. zvedava co to udela jdu 4.10. Na ultrazvuk do ivf
Chci se zeptat byla jsem v utery na ultrazvuku a podle toho mam jedno vajíčko ktere bylo videt ze dozrava ve zprave mam napsano vpravo DF 19mm je to malo? Hned v utery jsem si mela pichnout ovitrelle a hned ten den jeste pohlavni styk a druhy den taky ode dneska mam brat duphaston 1-0-1 po dobu 10dnu a endometrium je 7,8mm co to znamena? Je sance otehotnet? Injekci sem.si pichala po druhe v prvnim cyklu se mi udelala cysta a nevyslo to. Dekuji za rady
19 mm je fajn, folikul praská cca 20 - 22mm. Já byla na ultrazvuku v pondělí a měla jsem folikul 24 mm a zaskakující doktorka rovnou řekla, že tam mám cystu (byl to 9.DC), takže mám tento cyklus smůlu. Bylo to potřetí, co jsem brala Clostilbegyt a teď prostě vysadím. Začala jsem brát Gynex 7-7-7 a uvidíme, co to bude za zázrak.
Jinak ještě k té vytvořené cystě z folikulu místo prasknutí a vyplavení vajíčka… řekli mi, že jí mám až ve 2. cyklu. Jsem přesvědčená o tom, že v prvním cyklu to bylo stejné (podle průběhu, týden opožděná menstruace…). No a teď 3. cyklus zase stejné. Tudíž mi Clostilbegyt prostě vytváří cysty a nemá smysl, abych ho brala. Uvidím, jestli teď po 3. cyklu, když vysadím, se nějak ještě projeví - prý přetrvává po vysazení ještě 3 měsíce. Ale to už budu brát Gynex.
Aha takze clostilbegyt muže vytvaret cysty? Ja mela v prvnim cyklu taky cystu se mi udelala brala sem 1-1-1 a ted po druhe uz jen 1-0-0 tak uvidim co z toho bude a jak ji mas velkou tu cystu? Ja ji mela 5,3×4cm a bolelo me to hrozne. @rewqa
První cyklus na ní doktor vůbec nepřišel - došlo mi to zpětně, kdy jsem měla opožděnou o týden menstruaci a byla jiná, než mívám. To stejné se opakovalo druhý cyklus, pořád menstruace nepřicházela, těhu test negativní, tak jsem šla k doktoru a řekl cysta cca 33mm. Píchl mi injekci na spuštění menstruace, ta byla pak po 6 dnech. Nebolelo mi to. No a teď 3. cyklus 9.DC mi na ultrazvuku řekli, že je tam cysta hned. Folikul měl 24mm, ale už ho rovnou nazvali cystou, že už takto velký nepraskne. A to jsem si původně chtěla říct o injekci na spuštění ovulace, myslela jsem si, že 9.DC to bude stačit a už bylo pozdě. Kdoví, jestli by mi vůbec po té injekci folikul praskl. Ano, Clostilbegyt vytváří cysty, ale nic jiného prý na stimulaci folikulů není. Tak teď až za 2 týdny odmenstruluju, už dám od Clostilbegytu pauzu a budu doufat, že se tělo nějak nastartovalo a bude nějaká šance i bez braní Clostíku, který mi způsobuje cysty místo toho, aby mi pomohl.
Jak už jsem výše psala, 9.DC mi byla oznámena na ultrazvuku cysta 24mm místo připraveného folikulu na prasknutí. Dnes 19.DC jsem šla na ultrazvuk z mé žádosti - chtěla jsem vědět, jestli cysta roste nebo… což se potvrdilo. Žádná cysta nenalezena, jen žluté tělísko, které vzniká po prasknutí folikulu (nebo cysty). Otázka je, kdy k prasknutí došlo - jestli hned po první kontrole 9.DC nebo cysta praskla až později na základě braní kapiček Gynex, které raději přestávám brát, co kdybych náhodou přece jen byla těhotná…
Holky prosím mam dotaz.. Mudr mi předepsal clostilbegyt na 3 měsíce 1-0-1 teď po prvním měsíci doslatalaenzes po 24dnech a v pátek mám začít brát další dávku..jenže ten problém je že prostě nemuzu najít to další balení..
mám hrůzu že jsme ho vyhodila omylem místo toho prazdeno.. takže místo clostiku má 2dalsi cykli mám jen na jeden.. takže má otázka mám snížit dávku na 1-0-0 a brát 2 cykli nebo brát dávku napsanou 1-0-1 ale zase brát jen ten jeden cyklus.. vůbec nevím co teď dělat.. sanzime se už dlouho..
Předem děkuji za odpovědi.. popřípadě kdyby náhodou doma někdo měl jedno balení koupila bych ????
Ahoj holky, je Váš tu celkem hodně a určitě mi poradíte… Brala jsem teď 2 měsíce Clostil, mam PCO.15den jsem si píchala ovitrelle… Tenhle cyklus Clostil neberu. Objednávám se na laparoskopii, ale neví na kdy mě objednat, protože nemám MS… Jen teď po ovitrelle vždy 16den přišla… Mám počkat na MS a když nepřijde, přijít na vyvolávačku, aby mě pak mohli objednat… Ale… Myslíte, že Clostil funguje i další měsíc, co ho neberu? Že by byla naděje, že OVU proběhne? Díky za reakce. ![]()