Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@renina86
Zřejmě budeš ovulovat z obou vaječníků…Aspoň máš větší šanci, že se to podaří ![]()
Kéž by
Jen mě to zaskočilo, nevěděla jsem že to jde na obou stranách zároveň? Nevím právě jestli je to vůbec možné…
@renina86
Možný to určitě je. Právě proto chodíš na kontroly. Jsou to léky na stimulaci vaječníků, takže si z toho nemusí vyrůst pouze jeden folikul, může se klidně stát, že někdo zareaguje hodně a vyroste mu jich třeba 10. Tím, že máš 2 folíky, můžeš mít ovulku z obou…Můžou se oplodnit klidně i obě dvě. ![]()
To by byla ta lepší varianta
Právě jsem měla vždy tak 2-3 folikuly, ale vždy jen na jedné straně, na té co jsem právě ovulovala, tak mě to velmi překvapilo. A nevíš náhodou jak to je s těmi folikuly, vždy praskne jen jeden - ten dominantní a ostatní zaniknou, nebo prasknou všechny?
Ahoj holky. Prosim o radu. Omylem jsem si vzala clostik hned od 1dc misto 5dc.
Dnes jsem 3dc. A az dnes jsem si to uvedomila ja hlava dubova.
Nevim jestli to neni prusvih ![]()
@renina86
Většinou praskne jen jeden ale může se stát, že dorostou a prasnou dva či třeba 4
A pak budeš mít v bříšku čtyřčátka.
Na kontrolách to ale lékař vždycky kontroluje a koriguje, může se i stát, že to přežene s dávkou a tobě „dokvete“ třeba i 7 folikul a to ti rovnou zakáže nějaký styk.
Od toho se chodí na kontroly v půlce před prasknutím folikul jestli je tam opravdu jen jedna, max dvě na prasknutí a po všem jestli ti nevyrostla z těch hormonu cysta atd.
Bohužel asi prasknul ten největší na levé straně, protože k ovulaci sice došlo, problém je ale ten, že mám právě na levé straně neprůchodný vejcovod takže nic… Stále jsem doufala, že když by snad prasknul i ten vpravo tak by to mohlo vyjít
tak nic, zase od znova. Jen mi je divné, že od té doby co zobu Clostik tak mám dominantní folikuly jen na levé straně, pravá má taky folikuly, ale ne ty dominantní… Máte to někdo taky tak?
@renina86
Správně by se to asi mělo střídat, ale to už bysme asi chtěli moc. Buď ráda, že na Clostík reaguješ, já nereagovala ani na vysoký dávky, takže nakonec jsem si musela píchat injekce do břicha. Taky docela vysoký dávky a vyrostl jenom jeden folík, ale teď mi tady brebentí..:) Tak přeju hodně štěstí.
Jinak i ve stimulovaným cyklu těma injekcema, jsem měla ovulku až cca. 24.DC…Takže klidně ti ty folíky mohly prasknout až později. Jen se prostě třeba nezadařilo, nebo jste to prošvihli. ![]()
Jejda, tak to ti nezávidím, ale je hlavní že se to povedlo. Holt si my ženy musíme trochu protrpět. No jsem zvědavá co bude tento měsíc, ale doufám, že se už brzy dočkám // ![]()
@renina86
A to podotýkám, že mi v tu dobu bylo 21 let…Takže jsem ráda, že jsem to všechno začala řešit zavčas.
Holky nezbyl někomu clostik sem na dovolené a zapomněla sem ho
Ahoj. Ráda bych tuto debatu obnovila. Snažíme se s Manželem o prcka. Je me 39. Po clostiku mám 2 děti.
Ahoj taky se snažíme o druhého prcka. Prvního mám diky clostilbegytu teď ho beru znova a čeká mě poslední 3 cyklus tak snad už se podaří.