Clostilbegyt bez folikulometrie a Pregnylu

Anonymní
18.3.12 19:50

Clostilbegyt bez folikulometrie a pregnylu

Zdravím všechny maminky a snažilky…
Snažíme se s manželem o druhé miminko již 7 měsíců (vím, že to není nějak extra dlouho). Měla jsem problémy s cyklem- brala jsem norethisteron (tzv- hormonální kyretáž) atd… Pořád cyklus rozházený a navíc nemám pořádně vysledovanou OVU. Doktor mi napsal clostilbegyt pouze na jeden měsíc s tím, že trošičku polechtáme vaječníky.
Chci se zeptat, jestli někomu zabral clostík hned první měsíc a to tak, že nebyl sledovaný UTZ a nebyl mu píchnutý pregnyl? Kdy zhruba po dobrání (beru 3-7 den) proběhne OVU??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
18.3.12 20:05

pri clostile je priamo v pribalovom letaku napisane, ze Ta ma doktor sledovat na utz, takze to by som si urcite vydupala.
a kedy a ci vobec prebehne ovulacia to Ti nedokaze teraz zodpovedat ani Tvoj doktor s pouzitim sona, takze my na nete uz tym duplom nie :D

zalezi na tom ako dlhe mas cykly, ako vajecniky budu reagovat na stimulaciu, aku davku Ti doktor predpisal, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.12 20:08
soldi píše:
pri clostile je priamo v pribalovom letaku napisane, ze Ta ma doktor sledovat na utz, takze to by som si urcite vydupala.
a kedy a ci vobec prebehne ovulacia to Ti nedokaze teraz zodpovedat ani Tvoj doktor s pouzitim sona, takze my na nete uz tym duplom nie :D

zalezi na tom ako dlhe mas cykly, ako vajecniky budu reagovat na stimulaciu, aku davku Ti doktor predpisal, atd…

Já vím, že je to tam psané. Každý tu píše, jak je sledovaný :-( Ale mě doktor nic neřekl :-( Nechci se vnucovat, snad ví, co dělá??
  • Citovat
  • Upravit
17359
18.3.12 20:19

akoze sa nechces vnucovat? vsak to je jeho povinnost :! ide predsa o Tvoje zdravie.
bez utz nebude vediet ako si na clostil reagovala, ci vobec prebehla ovulacia, nebude vediet vobec nic. ako keby ho ani nepredpisal :zed:
akurat, ze Ty budes uplne zbytocne jest karcinogennu sra.ku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
18.3.12 20:53

Ono nemusíš reagovat vůbec a nikdo to nepozná (pokud neotěhotníš) nebo můžeš naopak reagovat moc a nikdo to taky nepozná (pokud neotěhotníš naráz s trojčatama). Právě na základě sledování mají šanci poznat, jestli je dávka v pořádku a co to s tebou dělá… Doktor ví, co dělá - šetří svůj čas a předpokládá, že riziko nějaké neobvyklé reakce není zas tak veliké, aby mu stálo za to se obtěžovat a věnovat ti pitomých deset minut svého času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
18.3.12 21:22

Co se týče clostíku tak se může asi 6× za život,mám ten pocit.Holky mě kdyžtak opraví.Takže tohle bych si taky vydupala,protože jde o tebe a tvoje tělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.12 21:39
mari1912 píše:
Co se týče clostíku tak se může asi 6× za život,mám ten pocit.Holky mě kdyžtak opraví.Takže tohle bych si taky vydupala,protože jde o tebe a tvoje tělo

Když jsem ho před léty žádala o pitomé jaterní testy, dal mi jasně najevo, kdo z nás dvou je lékař :-( Jinak je skvělej…ale do tohohle mu nesmí nikdo kecat :-(

• Citovat
  • Upravit
31744
18.3.12 21:42
Anonymní píše:
mari1912 píše:
Co se týče clostíku tak se může asi 6× za život,mám ten pocit.Holky mě kdyžtak opraví.Takže tohle bych si taky vydupala,protože jde o tebe a tvoje tělo
Když jsem ho před léty žádala o pitomé jaterní testy, dal mi jasně najevo, kdo z nás dvou je lékař :-( Jinak je skvělej…ale do tohohle mu nesmí nikdo kecat :-(

Hm,pan dokonalej a ješitnej.Tak já bych asi měnila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
19.3.12 00:04

Ahojky, mě clostík zabral hned na poprvé, ale skončilo to spontanním potratem, pak se to zas podařilo po šesté a to už dopadlo dobře :dance: , prvních pár měsícu mi dělal dr utz, ale pak když jsem mu řekla, že si měřím bazalku a dělám ovu testy tak mi řekl, že už není třeba utz, že si to dokážu ohlídat sama :roll: taky trochu divný, ale tak naštěstí se zadařilo a nic se nepo…lo

Teď se snažíme o druhé mimi a nějak věřím, že se nám zadaří i bez hormonů :andel: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
19.3.12 06:40

Taky jsem brala Clostil 3-7DC, ovulace došla až 17DC, takže jestli bereš Utrogestan nebo Duphaston, tak vyčkej až po vysledované ovulaci podle BT. Doktorka mi řekla, ať si ten první cyklus s Clostilem vysleduji sama, kdy bude ovulace a další ať se objednám na utz těsně před ovulkou, protože 5 dní po dobrání nebyl folík žádný a další týden na to byla ovulka. Nebo ať se objednám tak na 14-15DC. To vycházelo na víkend, tak jsem se na to vyprdla, ovulace došla ten 17DC, bez pregnylu a bylo z toho těhu. Bohužel to skončilo ZT v 6tt. V pondělí budu Clostil brát znovu, tak se objednám zase později. První cyklus si vysleduj a jdi na utz až další. Jen jsem měla strach z tvorby cyst :think: Jenže pokud budeš na Clostil reagovat později a na utz půjdeš brzy, tak stejně ještě neuvidí nic, ani cystu, ani folík. Akorát budeš zklamaná, že na Clostil nereaguješ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
19.3.12 07:53

Ahojky,já užívala taky Clostilbegyt - jeden měsíc a teď tady na mě díky němu a tatínkovi samozřejmně :) kouká náš tříměsíční drobek.Brala jsem jej od 3tího DC a ovulace byla tuším 14 DC.Užívala jsem ale i utrogestan…jak před Clostilem,tak s ním,tak v těhu…Clostil totiž sliznici snižuje a proto je nutné brát i utrogestan…kdyby se náhodou povedlo,tak by se bez utrogestanu mimi totiž nemuselo udržet - tak to bylo vysvětleno mou dr a myslím,že to je i v letáku :nevim: a sledovaná jsem nebyla.Pregnyl mi taky nepíchali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
19.3.12 08:09

Utrogestan a Duphaston se berou, když je problém se sliznicí a nedorůstá. Pokud má zakladatelka sliznici ok, tak progesteron nepotřebuje, ale to měl zjistit doktor.

Zakladatelko, pokud žádný progesteron nebereš, tak i tak počítej s tím, že se ti asi MS o nějaký ten den opozdí, právě kvůli té sliznici. Ale to hned neznamená, že budeš potřebovat progesteron ;) Chce to vysledovat. Já bych první cyklus asi zmákla bez utz a případný další bych se už objednala. Až budu vědět, kdy asi ovulace je ;)

Samozřejmě správně by tě měl doktor kontrolovat při každém cyklu s Clostilem, ale víme jak to chodí :nevim: Připadám si, jak kdybych snad otravovala nebo co, ale i tak jsem si ho vydupala 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
19.3.12 08:17
Maky.p píše:
Utrogestan a Duphaston se berou, když je problém se sliznicí a nedorůstá. Pokud má zakladatelka sliznici ok, tak progesteron nepotřebuje, ale to měl zjistit doktor.

Zakladatelko, pokud žádný progesteron nebereš, tak i tak počítej s tím, že se ti asi MS o nějaký ten den opozdí, právě kvůli té sliznici. Ale to hned neznamená, že budeš potřebovat progesteron ;) Chce to vysledovat. Já bych první cyklus asi zmákla bez utz a případný další bych se už objednala. Až budu vědět, kdy asi ovulace je ;)

Samozřejmě správně by tě měl doktor kontrolovat při každém cyklu s Clostilem, ale víme jak to chodí :nevim: Připadám si, jak kdybych snad otravovala nebo co, ale i tak jsem si ho vydupala 8)

To ano,předepisují se při potížích s dorůstáním sliznice a mají se nasazovat až druhý den po ovulaci,ale u užívání by se měl utroš nebo duphaston dávat i u sliznice,která je ok…kvůli nežádoucímu účinku clostilu…mě to tak bylo řečeno a zníto logicky,když ji clostil snižuje,je potřeba jí pomoci utrogestanem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
19.3.12 08:34

Brala jsem Clostilbegyt jeden měsíc, vlastně dva, oba cykly jsem byla sledovaná a měla jsem folíka 16DC 20 - 22mm, pokud si měříš BT není nutné, ale pokud ne a nevíš jak se tělo chová, asi bych raději na UTZ zašla, nic mu to neudělá a ty budeš mít jistotu.. a máš hotový HP? nebo nějaká vyšetření, mě ho dr nechtěl nasadit před tím, než mi udělá hormonální vyšetření :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24870
19.3.12 08:44

Luci, u mě to bylo zas naopak, jak víš, HP nemám :nevim: Škoda, že jsem si o něj neřekla, než jsem začala brát hormony, teď už je mi to prd platné..

Hvězdičko, ono co lékář, to jiný názor. A co ženská, to jiné zkušenosti. Znám spoustu snažilek, které braly Clostil a bez progesteronu a otěhotnět se jim podařilo, sliznice jim dorůstala normálně 8)

Zakladatelko, pokud se MS nedostaví do 18ti dnů po ovulaci a na testu nic nebude, pak bych si u lékaře vyžádala progesteron ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí