Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, snažíme se s přítelem o miminko, doktorka mi napsala 4.-9. Den cyklu clostilbegyt 1-0-0. 12. Den mi pichla ovitrele, snažili jsme se tedy 12-15. Den s tím, že už od 13. Dne cyklu jsem brala utrogestan 0-0-2. 26. Den si mám udělat TT, samozřejmě jsem to nevydržela a TT jsem udělala dnes tj. 25. Den, test byl negativní, tak jsem volala doktorce a ta mi řekla, ať počkám ještě dva dny. Máte s tím někdo zkušenost? Mám ješte naději?
Nejak brzo jsi měla ten utrogestan. Má se brát až po ovulaci, ať se spermiím nezablokuje cesta k vajíčku 🤔 vajíčko je schopné být oplozené až 48hodin po ovulaci. Já měla těhotenský test pozitivní až 15.den po ovulaci, ještě počkej 🙂
@Midliva píše:
Nejak brzo jsi měla ten utrogestan. Má se brát až po ovulaci, ať se spermiím nezablokuje cesta k vajíčku 🤔 vajíčko je schopné být oplozené až 48hodin po ovulaci. Já měla těhotenský test pozitivní až 15.den po ovulaci, ještě počkej 🙂
Vajíčko je schopné oplodnění tak 12 hodin po ovulaci.
@karkarka bych počkala těch 48 hodin může dojít k superovulaci ![]()
@Midliva píše:
@karkarka bych počkala těch 48 hodin může dojít k superovulaci
@Midliva píše:
@karkarka bych počkala těch 48 hodin může dojít k superovulaci
Odpovídala sem na to, ze píšeš ze vajíčko je možné oplodnění 48hodin po ovulaci. A jestli pichala ovitrelle tak ovulace proběhla jen jedna.
@karkarka proč by nemohly být dvě ovulace?
já měla 2 folikuly, ovitrelle, a doktorka mi řekla, že můžu mít dvojčata. Zakladatelka se na něco ptá, a my dvě bez lékařského vzdělání tu špekulujeme
![]()
@Midliva píše:
@karkarka proč by nemohly být dvě ovulace?já měla 2 folikuly, ovitrelle, a doktorka mi řekla, že můžu mít dvojčata. Zakladatelka se na něco ptá, a my dvě bez lékařského vzdělání tu špekulujeme
![]()
![]()
![]()
Ano, ale ty folikuly ti prasknou soucasne.
@Midliva taky mi to bylo divné, ale dělala jsem vše podle pokynů doktorky … počkám tedy do pátku a snad se poštěstí
jsem z toho celá nervozní, dokonce se mi o tom i zdá
🤦🏼♀️