Clostilbegyt - pomáhá nebo škodí?

69014
6.12.18 23:30

Bez ultrazvuku ani omylem. Taky ti tam může narůst min. jedna cysta a dělat problém, může mít negativní vliv na sliznici… Prostě bez sledování je to risk, byť to samozřejmě občas někomu klapne napoprvé na výbornou. Co jsou dlouhé měsíce? Jestli víc jak rok, zašla bych k odborníkům a neřešila to s obvodním gynekologem. Jestli míň jak rok, tak bych se na Clostil vykašlala zcela. A samozřejmostí je důkladné vyšetření obou partnerů, nežli to vezmeš. Za dodržení výše uvedeného u žen, které mají problémy s ovulací, je to jednoznačně pomocník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
218
6.12.18 23:39

@ugluk těch cyst se taky bojím, ale co s tím, když dr. říká, že utz během cyklu není třeba? Měnit dr. se mi úplně nechce, v jiných ohledech jsem u ní moc spokojená. O mimi se snažíme 18 měsíců. Manžel na spermiu už byl a byl naprosto ok. Tak teda nevím co dělat vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
6.12.18 23:44

@Téčko1 doktorka kecá nebo se jí prostě jen nechce, ale vedlejší účinky to mít může sakra blbý a když tě nikdo nehlídá, tak to nikdo nezjistí. Po 18 měsících bych se v klidu objednala někam do CARu, žádanku na to nepotřebuješ. Ono už jen to, že bys do sebe pár měsíců cpala Clostil, aniž bys jakkoliv věděla, co to s tebou vlastně dělá, a pak by se našel třeba nějakej imunologickej problém, neprůchodnej vejcovod nebo vím já, takže by to bylo zcela zbytečný. Nebo naopak bys dospěla k IUI nebo minimální stimulaci a už by ti Clostil nikdo nepředepsal, protože se to může brát jen dost omezenou dobu. No prostě ne, nešla bych do toho a diskuzí jsou tu na to desítky.
V každém případě držím palce a do diskuze už nepůjdu, neb mizíme pryč do divočiny bez netu :) Hodně sil a hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.12.18 23:45

Zcela souhlasím s @ugluk . „Clostík“ může být malý zázrak pro ženy, které nemají ovulaci, ale pouze při opodstatněném a sledovaném užívání. Rozhodně by jsi měla mít předem potvrzeno opakovanou folikulometrií, že neovuluješ a při užívání opět sledovat folikulometrií jeho účinky. Nedávno tu byla diskuze, kdy zakladatelce dozrálo 13 folikulů. Samozřejmě jí pokusy o dítě v tom cyklu zakázali. Pokud se nesnažíte víc než rok a nemáš prokázané anovulační cykly a tvůj partner spermiogram, nechala bych raději rozhodnutí o předepsání tohoto léku až na CAR. Nedá se užívat donekonečna, vlastně jen 2×3cykly a mohla by jsi si zbytečně zablokovat jeho užívání pro chvíli, kdy by mě opodstatnění.

• Citovat
  • Upravit
4880
7.12.18 00:00

My se snažili 2,5 roku a doktorka mi clostil nenabídla, protože menstruace mi chodila pravidelně, tak usoudila, že mám ovulaci. Přítel byl na spermiu a vše ok. Pak se zadařilo, byl to šok :) (dle nás to bylo polohou, kterou jsme vyzkoušeli poprvé :lol: )

Zkus nejdřív ovulační testy, zda vůbec ovulaci máš. Lepší investice, než pak řešit zdravotní problémy kvůli clostilu.

Bez sledování utz bych do toho nešla. Není to náhodou psaný i v příbalovem letáku?

Moje sestra také nemohla 2 roky otěhotnět. Koupila ovu testy a bum. Bude rodit dva měsíce po mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
7.12.18 00:21

já ho brala jeden měsíc a fungoval - narostly dva folikuly, bohužel z toho nic nebylo. Takže i kdyby ti pomohl k x folikulům neznamená to že budeš vůbec těhotná, natož s paterčaty.. taky jsem si naivně myslela že to mam v kapse a budou určitě dvojčata a nic a nic… Sledovaná jsem byla, myslím si že je to spíš kvuli zjištění zda to funguje v daném dávkování a dr mi i řekla kdy se máme snažit které dny (jak vidíš i tak to nemusí vyjít). Mě se pak ukázal polyp v děloze, dr náhodně našla tím jak mě pravidelně kontrolovala a po odstranění toho polypu jsem pak otěhotněla i bez clostilu (ale on prý učinkuje i další měsíce) . Nežádoucí učinky to mělo na psychiku a bolest břicha - asi mě bolely ty folikuly, a byla jsem dost na hlavu pár dní. Ale co by člověk neudělal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
7.12.18 00:23

Brala jsem ho proto protože mi nedozrávaly folikuly. Měla jsem třeba dva (na každém vaječníku jeden) ale byly malé, nedozrály… menstruaci jsem měla pravidelnou i příznaky ovulace, ale nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
8.12.18 10:18

@Janli no tak folikulometrii to potvrzeno nemám, dělala jsem půl roku ovu testy doma a ani jednou to nevyšlo pozitivně. Snažíme se už 18 měsíců a manžel už na spermio byl, spermio dopadlo ukázkově a na základě toho jsem pak dostala ten clostil. Hrozně se ho bojím podle toho co tu píšete. Ale na druhou stranu mě to hrozně láká, protože to snažení a kazdomesicni doufani mi leze na mozek :zed: určitě je fakt, že by mě měla sledovat. Jako 13 folikulu je opravdu nářez. Zkusím si to u ní ještě vyjednat. Případně, když nebude souhlasit tak asi zkusíme jít do toho CARu no :nevim:

Příspěvek upraven 08.12.18 v 10:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
8.12.18 10:21

@S.maya supeer, prozradis mi co to bylo za polohu? :lol: :lol: jsem tak zoufalá, že zkusím vše :mrgreen:

Ovu testy zkouším právě už asi půl roku, možná už to teď bylo 7. měsíc. A nikdy nevyšel pozitivně. Už z roho dost magorim a taky to docela leze do peněz :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
8.12.18 10:28

@kristyn.g ahoj, děkuji za tvojí zkušenost. Já ho mám napsaný zatím na 2 měsíce a pak mám přijít na kontrolu. Jen proste nevím jestli to riskovat bez těch průběžných utz. Dost se toho bojím, ale jak říkáš.. co by člověk neudělal… :nevim: ještě mám 4 dny na rozmyšlenou, tak si to ještě nechám projít hlavou.
Myslíš, že ten polyp byl způsobeny tím clostilem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
8.12.18 13:07

@Téčko1 myslím že ne, že tam byl i předtím ale asi nebyl vidět. Já bych do toho šla, ale dojdi si na kontrolní utz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
8.12.18 13:09

@kristyn.g no jo, ale když mi dr řekla, že to není třeba? :nevim: jen tak někam jinam asi na utz nemůžu ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
8.12.18 13:21

@Téčko1 tak můžeš si tam zavolat a říct že se stejně chceš objednat na kontrolu ne? odmítnout tě nemůže přeci ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí