Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Umět maďarsky - můj děda byl Maďar a do teď mu nemůžu odpustit, že nenaučil mluvit mého otce a ten zase mě. Umím jen základní fráze, počítat do deseti, základy jako „já jsem děvče, ty jsi chlapec…“ a potom dědovou nejčastější větu v maďarštině - „dostaneš na prdel“ ![]()
Shodou okolností právě poslouchám
:
https://www.youtube.com/watch?…
Naučit se staroslovanskou bukvici.
Dále bych chtěla umět bojový styl Systema:
https://www.youtube.com/watch?…
Chtěla bych umět starodávné techniky zpracování textilií.
A moc ráda bych měla znalosti a dovednosti chirurga.
Chtěla bych, aby mě doma naučili být cílevědomá, mít pevnou vůli a vytrvalost a zároveň víru, že to půjde.
TO mi chybí celý život.
Vše ostatní beru jako nástavbu ![]()
Chtela bych umet mit ve vecech system, jsem hrozny chaotik.
A obracene - chtela bych se odnaucit rikat, co lidi chteji slyset, bohuzel to mam v sobe nejak fakt hluboko a obcas me to pekne stve.
Chtěla bych mít už konečně někdy pocit, že tam, kde jsem, a to, co mám, mi stačí ![]()
@Kralikcek Tak asi umět angličtinu a umět „diplomaticky“ napsat nepříjemnou, nevhodnou zprávu, dopis.
Z ostatních věcí bych chtěla umět být víc nad věcí, nebrat si vše k srdci.
Chtěla bych umět perfektně anglicky, německy, možná španělsky, rozuměl html, a pracovat pro velkou společnost, kde bych brala 200 tis. měsíčně.
Chci umět hrát na kytaru.
Já bych chtěla mít větší talent na zpěv. Protože ráda zpívám, ale bohužel nemám čistý hlas..
To samý s malováním a s cizími jazyky. S těmi jazyky bych něco mohla udělat sama, ale nemám odhodlání. Chybí mi ta chuť se do toho ponořit a učit se… Je jednodušší říct, že mě to měla naučit škola, ale člověk musí chtít sám.
Jé, tak se zpěvem mám taky problém, taky je mým snem to umět líp. A taky bych chtěla umět malovat, vyjádřit se na plátno. A co mě ještě zaujalo - hra na cello. V Koljovi ta mladá cellistka, je neuvěřitelně přitažlivá.
Umet plynule anglicky, byt pohotova (napr. v situaci, kdy bezim a nejaky pes se na me ozene a umet rict neco panickovi, ja to nedokazu, napadne me to az pote, co bych rict mohla), byt mene introvert.
@Mar__tanka1983 píše:
Chtěla bych, aby mě doma naučili být cílevědomá, mít pevnou vůli a vytrvalost a zároveň víru, že to půjde.
TO mi chybí celý život.
Vše ostatní beru jako nástavbu
To je dobry, kolik lidi tady pise o angličtině, jazycích a hud. nastroji. Na tohle třeba moji rodice dbali, tak to umím, jazyky me baví, učím se sama porad. Ale vždycky mi vadilo, ze jsem.leva na sport- neumím kloudné lyžovat, hrát volejbal atd. Takže v tom ted podporuju svoje děti, chtějí jezdit na koni, OK, tak ozelime hudebku. Jednou mi třeba budou vyčítat, ze sice lyzujou, jezdi ba koni a brusli, ale na nic nehrajou ![]()
Naucit se co potrebuji po precteni, mit foto pamet. Umet posunout cas aslespon o dva roky. Je toho je.