Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moje děti dostanou čokoládové lízátko (ať tam tedy nějakou dobrotu mají), Pom-Bäry (ty běžně nekupuju), ponožky (přejí si je
), omalovánku s mikulášským motivem a ten malý balíček Lega z Alberta
@Enicka v Lidlu, jo. Ale nevím, už někdy v půlce listopadu.
Prostě tohle, ale čumí z toho triceratops.
Mikuláše máme rádi, je to taková přezdvěst Ježíška
takže vždy i nějaký dárek jako hmotnější (knížka, barvičky, zvýrazňovače, deníčky apod.) a hodně zdravých mlsků jako musli tyčinky, oříšky, kvalitní čokoláda, holky milují Tofifee a zrovna mají v obr-mikulášském balení, tak to budou nadšené… no a jelikož si adventní kalendáře vždy tajně netrpělivě se-žerou už za pět dní obvykle, tak tradičně dostávají na Mikuláše ještě jeden adventní kalendář - každoročně s dovětkem, že Tenhle už jim do Vánoc musí vydržet ![]()
Adventní kalendář, něco na sebe, lego z Alberta co teď mají tu akci za 19.90 když máš body, nemusíš dávat něco sladkého přece. Jako upřímně dostat banán tak skáču tři metry vysoko. ![]()
Dceři se teď objevila nějaká alergie, ještě nemáme potvrzené, tak zatím nesmí ořechy, čokoládu, citrusy… V balíčku bude mít nějakou sladkost, vánoční pyžamo a fixy.
@nikinnna píše:
Dávám něco málo sladkého a hračku.
Také to tak dělám ![]()
Pro synovce mám vánoční baňku s jeho jménem od Irisy, ovoce sušené mrazem - to miluje a figurku koníka. Pro dceru, teda už plnoletou
teplé ponožky a nějaké dobroty od mixit. Poprosím anonym, švagrová tu chodí a i když ji mám vážně ráda, nechci aby znala můj nick a tohle je vážně dost konkrétní ![]()
Díky za všechny tipy a určitě budu ráda, když budou přibývat další příspěvky. Aspoň už mám nějaké nápady. ![]()
Mikulase delam pomerne malejo (oproti tomu, co jsem treba dostavala ja
…to byla vzdycky plna kabela k prasknuti )…ale davam tam kvalitni cokolady s motivem andel, cert, aby to nebylo takove to, co vidi vlastně dnes a denne… zadny supermarket, aby tam bylo jen kakao, mliko, cukr nejlepe trtinovy…pernicky, orisky…
@Petule030 my dáváme adventní kalendář. Dva roky po sobě jsme dávali s legem. Pak různé drobnosti jako autíčko, cokoladky apod. Letos děti dostanou. adventní kalendar z Ikei, maxi kinder vajíčko, sirup do sodStreamu, obdobnou tužku a par drobných serepeticek. Ale děti jsou už starší a ocení některé věci více, než kdyby měly 5 let.
Děláme klasiku, ovoce, perník čert a perník Mikuláš, něco k tomu ještě jako bonbonky, žvýkačky a tak a nějakou maličkost nepotravinového charakteru jako třeba pastelky, dětský časopis podle toho co které dítě mělo rádo, pexeso…a když se stalo že po Mikuláši nebo Velikonocích zbyly nějaké čoko figurky a nikdo se k tomu neměl aby to snědl, tak jsem to třeba nalámala do bábovky nebo z toho udělala polevu na perník a tak podobně.
Jo a adventní kalendář je sampzřejmostí.
Příspěvek upraven 03.12.21 v 11:59
@Petule030 píše:
Ahoj, už nějakou dobu mi vrtá hlavou, co dát dětem do toho balíčku, který jakože něchává Mikuláš za oknem? Nechci tyhle balíčky rušit úplně, ale štve mě, jak nemám pořádný nápad. Banán, mandarinka, perník, to je klasika. Jenže děti to moc neocení, když ovoce máme v kuchyni neustále, takže nic slavnostního, perník budiž… Chtěla bych se vyhnout čokoládkám, protože se to u nás moc nejí a v tomhle období se ty čokolády ještě nakupí od babiček. Na Velikonoce mám ten samý problém, že nevím, co tam dát a nakonec vždy podlehnu těm čokoládovým figurkám. Jenže potom to po půl roce i víc vyhazujeme, prostě se to u nás moc nejí. Tak prosím, dáte mi nějakou inspiraci, co dostávají vaše děti? Nebo co byste poradily? Starší dítě bude mít 5 let, tak úměrně věku.
Ja teda ty postavičky z čokolády úplně nesnáším, ale babička si je nedá vymluvit
Tak je pak rozpustim většinou na polevu nebo na horkou čokoládu ![]()
U nás děti 2 a 5 letos dostanou oba velké kinder vejce a to ze sladkého úplně staci (tedy od nás, na besídce a od rodiny toho určitě ještě přibude
), potom fixy, sešit s nalepkama a kazdej kelímek s brckem s nějakou postavičkou, to milujou ![]()
Dcera má ještě v prosinci narozeniny a syn svátek, takže to s tím množstvím nemusíme přehánět ![]()
Ja davam par sladkosti, pre je moc nekupujeme, jinak knizku a dcera ma rada takovy ty casopisy s hrackou, spis blbosti, to taky nerada kupuji, ale na Mikulase, pro radost ji ho tam dam. Pak ruzne variace orechu a susene ovoce, to ma rada. Letis tam budou i listky do divadla na tanculienku, tu miluje. Loni jsme dali i malou krabicku s playmobilem.