Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kdyz mame sodu, ocet a skrob, mam od jedne holky klid na cely den. Pubertacka bez mobilu spi. Ted uz spi druhou hodinu. Treti pujcim makeup a maluje me. U toho spim ja.
@Lydia Délectorskaya píše: Více
Jo to on je kreativní dost, nemám strach, že by se nudil. Cestou že školy došel nakoupit, oběd prý stal za nic, tak si udělal vaječnou omeletu a prozkoumal, kolik toho napršelo, chce si z toho uvařit čaj
a teď si dělá tetování…
Animátora jsme mu nikdy nedělali…
Jo přijde, co si zahrajeme a tak, ale když se nudí, zábavu si najde sám…
@NovoKAT78 Máme spoustu deskovek a karetních her, děti (i ty starší) si rády odpočinou u čtení nebo Albi tužky, dcera má ráda lepení diamantových obrázků nebo takové to oblékání papírových panenek, navlekani korálků, kluci mi rádi pomáhají s vařením s pečením (nebo už to dělají sami pod dohledem). Taky máme rádi různé přírodovědné pokusy.
@Menton píše: Více
Hmm, tak ten nákup a omeleta… Bezva kluk. Postará se o sebe v životě.
Zabaví se samy, nejsem animátor. Když moc prudí, dostanou nějakou práci, vědí to, takže neprudí.
Většinou staví lego, nebo jiné stavebnice, hrají Double, puzzle, mladší si kreslí. Večer necháme 2 hodinky na TV. Starší Merkur.
@NovoKAT78 Btw, co se týká spojovaček a případně vybarvování podle čísel pro větší, tak super je toto: https://www.luxor.cz/…y-dot-to-dot
https://www.grada.cz/…-mesta-9643/
@Rádkyně píše: VíceNo jo, Lego, to nechápu jak jsem mohla zapomenout zmínit.
Teda neviem ako na divokom zapade (pardon dalekom
) ale tu u nas iba obycajne prsi. Idealbe ist sa okupat, na kolo, do parku. Je tam menej ludi, nelietaju osy ani komari…
Najkrajsiu duhu som videl ked sme sa za dazda kupali.
@Duoriginal píše: Více
Hlavně se musíš schovat tak, aby tě hodně, hodně dlouho nenašli ![]()
U nás to od včera rozhodně na park a kolo není. Klidně běžně jezdím, když poprchá nebo v zimě v mrazu. Nejsem žádná choulostivka. Ale od včera déšť valí hodně. Dneska jsem musela dřív do práce, že kolegyně marodí, takže jsem vyfasovala její třídu. Hned ráno jsem řešila část dětí, že má úplně mokré kalhoty a batohy taky. K tomu kolem oběda začalo foukat. Kdo nebyl mokrý ráno. Tak prošel sprchou, když se přecházelo na oběd. Deštník a ani pláštěnka moc nezachránila.
@Buba mara píše: Více
Nebo dělat, že hledáš, nechat je schované a mezitím si udělat kafíčko a užít si svých pár minut ![]()
My teda budeme i koukat na filmy. Jinak hrát hry, bude vybarvovat, stavět lego, chci se vrhnout na výrobu záložek s květinami co jsme přes léto vylisovali, ozdobíme rámeček s fotkou z prázdnin, chci péct a v neděli půjdeme na zápas prostředního syna, bude to v hale ( vloni začali v hale trénovat a hrát až v listopadu).
Holky prifarim se nějaké nápady co doma se skoro dvoletakem? U nás leje bez přestání teda šílené a je 18 a já už nevím co vymyslet u všeho vydrží tak 10minut… normálně jsme 2× denně venku s tím ze odpoledne minimálně dvě hodiny ale v tomhle počasí to je o nachlazení nevím jak to vydrzime do neděle…
@Anikaa02 píše: Více
Nás vždycky zachraňovala kuchyň, společné vaření, pečení…
Malování do mouky, ty malý děti u ničeho nevydrží dlouho, nechat i to dítě se jen tak nudit, sice možná vykramari celý pokoj, ale pak se zabavíte úklidem…