Co dělat doma s dětmi, když je venku takhle šílené počasí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9296
14.9.24 09:55

Hlavně to chce rozum a ne být samolibý sobec, který má klapky na očích, přehlíží a prosazuje vlastní ego. Teď je vše podmáčené. Někde musí evakuovat lidi. Řeší vodu v domech. Složky mají dost jiné práce. Když někdo jde, kde nemá, hrozí nebezpečí, něco se mu stane. Bude muset volat některou záchr. složku a tu zrovna bude někdo jiný teď potřebovat. Zbytečné, když stačilo myslet. Takže vyjádření jdi do parku, lesa atd. Považuji, že je arogantní, sebestředná provokace a plivnutí na lidi, kteří mají teď problémy. Třeba hrad Lukov u Zlína taky dneska program zrušil. Je to taky v lese. Co by tam, kdo dělal, když hrozí nebezpečí? A vím o mnoha jiných akcích, které byly zrušeny nebo se odloží, až bude vhodnější doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
14.9.24 10:22
@Menton píše: Více

My byli v 7 ráno na cestě do 800 metrů vzdáleného supermarketu. Pak se dětem nechtělo domu, tak prolezly každou louži, hřiště. Měla jsem nepromokavý batoh na freeride lyžování. Asi jsme vypadali jak blázni, ale super to bylo. :mrgreen:
Ještě sehnat rukavice do deště a pro sebe holinky a bude to klidně na celej den. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
14.9.24 10:35

Tak my nejsme z cukru. Takže pláštěnky a jde se ven. Tady povodně nejsou a máme k tomu hodně daleko. Vlaky jezdí normálně.

• Citovat
  • Upravit
4743
14.9.24 10:39
@Snorlaxik píše: Více

Však ti v tom nikdo nebrání, aby jses tím vlakem taky měla možnost vrátit :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
14.9.24 10:47

Toho se nebojím..jsou tady stovky lidí na té venkovní akci. Parní vlaky krásně jezdí a jen mírně prší

• Citovat
  • Upravit
67
14.9.24 10:51
@Dollorres píše: Více

Taky jsme byli na nákupu a hřišti v dešti, výhoda je, že tam nikdo není :)

Mám super pončo -pláštěnku - i na batoh ze sportovního obchodu, takže pohoda.
Kdybys chtěla dobré boty, koukala jsem, že mají pěkné nabídky v obchodech pro vodáky na netu.
Přemýšlím, že nějaké pořídím do lesa na houby.
Už mám nepromokavé návleky na boty a kalhoty od nich a jsou super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
14.9.24 10:52

Tak přece musel někdo porušit zákaz. Teď jsem četla, že museli vykázat lidi (místní i turisty :zed:) od řeky Moravy (zatím teče v korytu, ale moc nechybí, ať na některých místech přeteče). Je tam zákaz chodit do celé oblasti, do lesů kolem. Prostě někdo si nemůže pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
14.9.24 11:15

@1Pears1 hmmmm, zajímavé, já mám zase zkušenost, že softshell po case začne propouštět, takže ho dávám dětem jenom třeba když je venku sice vlhko, ale vyloženě neprší. Jak se jedna o déšť, vytahuju ty “atombordely” :mrgreen: nejstarší syn chodil do lesní školky a tam na tu větší zátěž už nic jiného nestačilo :lol: jo, možná ty kvalitnější věci vydrží více, to bych očekávala, ale já už po zkušenostech nejsem ochotna dat za dětskou bundu na podzim do deště více než 300 😂 😅 pak ty extra pekne a lepší věci mají v nas doma takovy zvláštní magnetismus a děti je záhy poškodí, nebo se poškodí nějakou zahadnou náhodou nějak jinak :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
14.9.24 12:04

@Menton na to nemusí nastat zrovna povodeň, to by člověk fakt nesměl nikdy jít nikam, protože ani z vecerky, co je o blok dál, se už nemusis vrátit domu :nevim:

Tak je určitě nanejvýš správně, ze jsou směrem k veřejnosti adresovány výstrahy a ze se započato přehrady a aktivují protipovodňová opatření, ale to snad neznamená, ze by lidé neměli vůbec vycházet ven 8o taky máme pytle s pískem před garazi, což máme u každých větších srážek, jelikož parkrat nas už trochu vyplavily přívalové deště a to ani žádné povodňové nebezpečí vyhlášeno nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
14.9.24 12:11

Jsem ráda, že jsme vyrazili ven na super akci :dance: takže jsme si užili závody historických vlaků na jedné z hlavních železničních tras. Byla by škoda o to přijít

• Citovat
  • Upravit
6460
14.9.24 17:41

U nás se taky bůh ví co neděje. Pravda, do lesa bych nešla, tam běžně za bouřky, větru nebo silného deště nechodím. Ale o proti původní předpovědi je tu fajn, pocitově teplo a nefouká. Jen tedy hodně silně prší, ale po obědě ani nepršelo. My někdy chodíme v dešti před dům, jelikož malá miluje louže. Ale za chvíli býváme mokří a vracíme se domu. Za větru nechodím, jelikož ten mi fakt vadí a když se spojí s deštěm, je to prisernost. A co mám malé děti, musím se omezit i za mrazu, protože silný mrazy nejsou pro děti vhodný. Každopádně mi celý den někdo píše, jak odvolal to a to, přitom fakt tady jen prší. Lidi moc koukají na zprávy, přijde mi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460
14.9.24 17:43

Jinak k dotazu - vytáhli jsme nějaké nové karty a taky kreslení a na chvíli si zašli nedaleko zahrát pinčes, jinak je nechávám být, ať si najdou zábavu sami. Problém s tím nemají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4213
14.9.24 18:10

Lidi moc koukají na zprávy, přijde mi
Jasně, protože to co se teď děje v MSK nebo jižních Čechách je nic… Jasně u nás neprší, tak co všichni blbnou, že? Trochu empatie a méně sobectví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
14.9.24 18:18

Doma hrajeme deskovky, malují si, vytvářejí, nechala jsem je opsat text z knihy, aby procvičili psací písmo a přepis, strouhají pastelky, koukáme na filmy. Ven rozhodně nejdeme. Včera venku 6 st., dnes 12, hrozně fouká, padají stromy, chčije a čekám, kdy se vylije třeba potok :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
14.9.24 18:19
@Liška32 píše: Více

Hlavně přestali přemýšlet… Řeknou jim, že budou povodně… jasně budou, ale ne na celém území ČR. Takže stačí podívat se z okna, na aktuální předpověď a podle toho se zařídit. Ale lidi se radši preventivně zavřou doma, co kdyby ta povodeň dolezla až k nim na kopec, kde nikdy nebyla :mrgreen: včera v obchodu to vypadalo, jak kdyby měli zavřít všechny obchody minimálně na měsíc. Prodavačka mi říkala, že se svými 2 taškami jsem tam výjimka :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML