Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak si nakupujte jídlo pro sebe a vařte si taky sami a nechte matku, ať si taky nakupuje sama a vaří si sama. Třeba jí to bude vyhovovat. A náklady, tj. energie a vodu na třetiny. Ať jí to syn navrhne.
Takových příběhů je zde nejméně tucet. Základní chyba je jít bydlet k manželovi nebo příteli do domu, kde má rodiče. To v devadesáti procentech nedělá dobrotu a je příčinou i mnoha rozvodů. Takže odstěhovat se i za cenu placení pronájmu. V nouzi si tam alespoň udělat vlastní bytovou jednotku pod uzavřením. Od tchýně se oddělit a stýkat se s ní co nejméně.
Tohle není pro nikoho z vás do budoucna šťastná situace. Mně se jeví jako jediné řešení pro blaho všech ten dům prodat a jít si každý vlastní cestou. Jak si to tvůj přítel představuje do budoucna s rodinou a se soužitím maminky? Hlavní slovo tam vždy bude mít ona, které ale dům nepatří a dle tvých slov do něho nikdy neinvestovala a investovat nebude. Za mě je největší problém ten dům který je “všech” a vlastně “nikoho”.
Prostě nedělá dobře společná domácnost
musíte to rozdělit na dva byty, na což předpokládám nemáte peníz, když se pořád tak vyhýbáš na to odpovědět. Nemit společnou kasu, kuchyni, lednici nic.
@xo.e.xo píše: Více
počkej - proč by měli prodávat dům, když výhradní majitel je přítel? proč by to dělal?
zakladatelka mu sice z nepochopitelných důvodů platí půlku hypotéky, ale doufám, že po téhle diskusi s tím přestane, tím si žádný nárok na část domu nezíská
@stinga ano samozřejmě rozumím. Primárně to nemyslím jako řešení pro zakladatelku, ale obecně. I kdyby měl do budoucna jinou partnerku, problém to neřeší. V jeho domě bydlí jeho maminka, která tam je prostě doma a ač jí tam nic nepatří, vždy bude ta, která bude mít hlavní slovo. Tak to prostě je
leda by se vymezily dvě bytové jednotky jak už tu někdo psal, ale i přesto si myslím, že soužití dvou generací prostě není optimální a pochybuji, že chlapec má peníze do foroty kupovat mámě byt. Proto tahle myšlenka.
Tak já nevím, ty platis půlku. Barák tvůj neni.
Pridavej jen na inkaso. Společně s mámou a je to.
Plus samozřejmě na jídlo pro oba.
Takhle platis někam, kde ti to pane neříká. A vlastně ani jeho mámě.
Tohle jsem měla s přítelovou babičkou, odstěhovali jsme se a je klid. A jakmile jsme se odstěhovali, tak i spolu líp vycházíme, taky jsem uklízela jen já, vařila + chodila do práce, nakupovala a vše bylo špatně a málo. ![]()
Tak si vybuduj vlastní bydlení, tam se nebudeš muset dohadovat. Mmch morálně je dům rozhodně víc tchýně než tvůj, tak se zklidni a přestaň dělat pořádek v baráku, kde ti nic nepatří.
@Elisabeth.648 píše: Více
ale tady patří dům příteli, proč by se on měl odstěhovávat?
Takze se maji odstehovat, platit hypoteku A najem?
Skvela rada.
@adddxkx píše: Více
Delas tam sluzku a fackovaciho panaka tchyni. Bohuzel pritel svou matku nevyhodi a s barakem je asi svazany hypotekou, aby odkracel do najmu.
@PaníBovaryová píše: Více
já to vidím jako patovou situaci, to nemá žádné dobré řešení,
a zakladatelka pořád nepíše, co na to vlastně přítel říká a jaké řešení nabízí on?
asi žádné, mu to tak vyhovuje - zřejmě
Tak předně prestan být blba a spolufinancovat barak, kde ti nepatří ani klika od dveri…
A to, co davas příteli na hypotéku, si setri bokem, z energii plat jen tretinu a o naklady na jídlo se s přítelem podelte.