Co dělat s tchýní? Rady, tipy, podobné zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
219
20.4.24 18:10

Tak si nakupujte jídlo pro sebe a vařte si taky sami a nechte matku, ať si taky nakupuje sama a vaří si sama. Třeba jí to bude vyhovovat. A náklady, tj. energie a vodu na třetiny. Ať jí to syn navrhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
20.4.24 18:12

Takových příběhů je zde nejméně tucet. Základní chyba je jít bydlet k manželovi nebo příteli do domu, kde má rodiče. To v devadesáti procentech nedělá dobrotu a je příčinou i mnoha rozvodů. Takže odstěhovat se i za cenu placení pronájmu. V nouzi si tam alespoň udělat vlastní bytovou jednotku pod uzavřením. Od tchýně se oddělit a stýkat se s ní co nejméně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
20.4.24 18:13

Tohle není pro nikoho z vás do budoucna šťastná situace. Mně se jeví jako jediné řešení pro blaho všech ten dům prodat a jít si každý vlastní cestou. Jak si to tvůj přítel představuje do budoucna s rodinou a se soužitím maminky? Hlavní slovo tam vždy bude mít ona, které ale dům nepatří a dle tvých slov do něho nikdy neinvestovala a investovat nebude. Za mě je největší problém ten dům který je “všech” a vlastně “nikoho”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
20.4.24 18:15

Prostě nedělá dobře společná domácnost :nevim: musíte to rozdělit na dva byty, na což předpokládám nemáte peníz, když se pořád tak vyhýbáš na to odpovědět. Nemit společnou kasu, kuchyni, lednici nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
20.4.24 18:23
@Samodomo píše: Více

zřejmě existuje jen jedna kuchyně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
20.4.24 18:24
@xo.e.xo píše: Více

počkej - proč by měli prodávat dům, když výhradní majitel je přítel? proč by to dělal?
zakladatelka mu sice z nepochopitelných důvodů platí půlku hypotéky, ale doufám, že po téhle diskusi s tím přestane, tím si žádný nárok na část domu nezíská

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
20.4.24 18:40

@stinga ano samozřejmě rozumím. Primárně to nemyslím jako řešení pro zakladatelku, ale obecně. I kdyby měl do budoucna jinou partnerku, problém to neřeší. V jeho domě bydlí jeho maminka, která tam je prostě doma a ač jí tam nic nepatří, vždy bude ta, která bude mít hlavní slovo. Tak to prostě je :) leda by se vymezily dvě bytové jednotky jak už tu někdo psal, ale i přesto si myslím, že soužití dvou generací prostě není optimální a pochybuji, že chlapec má peníze do foroty kupovat mámě byt. Proto tahle myšlenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
20.4.24 20:09

Tak já nevím, ty platis půlku. Barák tvůj neni.
Pridavej jen na inkaso. Společně s mámou a je to.
Plus samozřejmě na jídlo pro oba.
Takhle platis někam, kde ti to pane neříká. A vlastně ani jeho mámě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
20.4.24 20:24

Tohle jsem měla s přítelovou babičkou, odstěhovali jsme se a je klid. A jakmile jsme se odstěhovali, tak i spolu líp vycházíme, taky jsem uklízela jen já, vařila + chodila do práce, nakupovala a vše bylo špatně a málo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.4.24 21:28

Tak si vybuduj vlastní bydlení, tam se nebudeš muset dohadovat. Mmch morálně je dům rozhodně víc tchýně než tvůj, tak se zklidni a přestaň dělat pořádek v baráku, kde ti nic nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
20.4.24 21:33
@Elisabeth.648 píše: Více

ale tady patří dům příteli, proč by se on měl odstěhovávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
20.4.24 21:35

Takze se maji odstehovat, platit hypoteku A najem? 8) Skvela rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
20.4.24 21:39
@adddxkx píše: Více

Delas tam sluzku a fackovaciho panaka tchyni. Bohuzel pritel svou matku nevyhodi a s barakem je asi svazany hypotekou, aby odkracel do najmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
20.4.24 21:48
@PaníBovaryová píše: Více

já to vidím jako patovou situaci, to nemá žádné dobré řešení,
a zakladatelka pořád nepíše, co na to vlastně přítel říká a jaké řešení nabízí on?
asi žádné, mu to tak vyhovuje - zřejmě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
20.4.24 21:52

Tak předně prestan být blba a spolufinancovat barak, kde ti nepatří ani klika od dveri…
A to, co davas příteli na hypotéku, si setri bokem, z energii plat jen tretinu a o naklady na jídlo se s přítelem podelte.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová