Co dělat s tchýní? Rady, tipy, podobné zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
20.4.24 21:58
@Hanka1 píše: Více

no a jak to má udělat s „tchýní“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
20.4.24 22:07
@stinga píše: Více

Oddělit bytové jednotky a pokud to nepomůže a pritel se ji nezastane a matku neusmerni, tak jit s usetrenymi penezmi misto placeni cizi hypoteky, do najmu do garsonky nebo se jednoduše vratit k rodicum.

Zakladatelka uz si maluje růžovou budoucnost v domečku u lesa s detma. Ono to bude terno mit v baraku s detma vecne nacamranou tchyni :P

Ja jsem vdecna, ze moje dite ve stejném veku si užívá studentský zivot, resi směny na brigadách a plánuje Erasmus a neni tak hloupé, aby splácelo cizi barak a jako bonus posluhovalo a vyvarelo mamankovi a jeho nalite matce, co je okrádá :P

• Citovat
  • Upravit
12885
21.4.24 09:05
@Anonymní píše: Více

A kvůli které osobní informaci jseš anonym? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
21.4.24 09:47

V 19 platíš hypotéku příteli, se kterým se nejspíš stejně rozejdete? (Pravděpodobnost, že zůstaneš celý život s přítelem, kterého jsi poznala tak mladá, je sama o sobě velmi nízká + už teď máte problémy.) Zbláznila ses? Šetři si svoje peníze, budou se ti jednou hodit a necpi je do cizího baráku. Jediné řešení téhle situace je barák prodat, ale barák s někým, kdo se nebude chtít vystěhovat (matka přítele), se prodává dost blbě. Nikdo nekoupí obydlený barák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
21.4.24 10:43

Už je to tu zas. Jinde by bydlela taky jen za energie? Mně přijde logické, že příteli na hypotéku přispívá, když tam může bydlet. To je furt dokola tady. Založí diskusi žena, co se pristehovala ke chlapovi s hypotekou a „přece nebudeš investovat do cizí nemovitosti, plat jen energie“. Pristehuje-li se chlap do nemovitosti, kde platí hypotéku žena, tak je to „snad by ten vychcan nechtěl bydlet jen za energie, když mi opotrebovava majetek?!“ :lol:

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
21.4.24 10:46
@AnoNe píše: Více

Tak ono jezdit každý víkend 2× 400km se taky dost prodraží, kdyby zůstala u rodičů. Zakladatelka píše, že se hypo doplácí po otci, tudíž nevíme o jakou částku se jedná. Ale tipla bych si, že o menší, než kdyby byli někde v nájmu…

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
21.4.24 10:54

Zakladatelko a nešlo by se od „tchyně“ co nejvíc oddělit? Třeba s tím jídlem, co máte na třetiny, to jíte všichni to samé spolu? Kdo vaří? Já bych asi začala tím, že vzhledem k tomu, že máte o stravování jiné představy (viz proč jste koupili banány nebo cos to psala), tak ať má tchyně svoje jídlo a vy svoje s přítelem napůl. Takhle bych se domluvila s přítelem, ať jí to on takhle přednese. Ne ty, on. Pokud se za tebe nepostaví, aby se minimalizovaly třecí plochy, tak budeš vidět, že ta tvoje idylka do budoucna asi neklapne a nebudeš ztrácet čas.

• Citovat
  • Upravit
24
21.4.24 11:23

@Silverine247 No, jak jsem psala o tom jídle, tak už to mělo být myšleno tak, že si nakupujeme s přítelem sami a ona sama pro sebe už. Ale nelíbilo se jí, co jsem nakoupila, i když by jí do toho nemělo být nic..Tím se právě snažíme teprve čerstvě to nějak oddělit. Řekli jsme jí to oba, byla nadšená, ale pak viděla nákup, opila se a byla scéna a rýpance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.4.24 11:24

@Silverine247 asi jsem to špatně zformulovala v hlavním textu, to se omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
21.4.24 11:36

Ja bych s agresivni ozralicou bydlet nechtela. A s detmi pak uz vubec ne.

V 18 mas chodit po zabavach, kamaradech a objevovat, co chces v zivote dělat. Fakt nemas makat jak sroubek, aby bylo na hypoteku a tchynino piti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.4.24 11:38

Jaky uz je to tu zas, ma se podílet třetinou na energiích a přispět neco na jakoby za najem, ale ne platit pulku hypoteky. Kolik ta pulka je zakladatelka nenapsala…takže ze muze byt hypoteka par korun, protoze zbyla po otci, jak tady dále spekuluješ, ti sice muze, ake taky nemusi. Taky to muze byt normalni bezna splátka nebo totožná kolik by platili v najmu….a i kdyby mela byt tak spravedlivá a nebyt za vyzirku, tak by mela platit tretinu hypoteky teda, v te nemovitosti ziji tri lidi…

@Silverine247 píše: Více
  • Citovat
  • Upravit
21703
21.4.24 11:43
@adddxkx píše: Více

Tady pise, ze s pritelem pracuji od rana do vecera, aby to splatili.
Pravdepodobne to nebude mala splatka. Tak ono vzit si hypoteku na patrový dum ceky obklopeny lesem byla nejspíš raketa i pred par lety, kdy si to priteluv otec vzal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
21.4.24 11:51

Hele nenechej se rozhodit, příště až bude krafat bych jí s úsměvem řekla, že ona z toho přece jíst nic nemusí a my to prezijeme. Píšeš, že jste spolu přestaly vycházet po půl roce, do té doby dobrý. Co se změnilo, byl nějaký konflikt kvůli něčeho? Chlastala od začátku?

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
21.4.24 11:51

Kolik teda dels mesicne pritelova splátka hypoteky?

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
21.4.24 11:59

Tak to už zní jinak než tvůj původní příspěvek, na který jsem reagovala. ;) Máš pravdu v tom, že na hypo by měla přispívat max třetinu. Proč to táhnou napůl, aby si maminka mohla bydlet zadarmo? Ledaže ona by už do toho peníze vrazila v minulosti. Ale v tom případě by její třetinu měl platit syn/přítel. Taky máš pravdu v tom, že porovnání s nájmem je moje spekulace, samozřejmě pokud by měla jinde nájem levnější, je nesmysl vrážet víc peněz do cizí hypo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová