Co dělat s tchýní? Rady, tipy, podobné zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24
21.4.24 12:06

@Silverine247 Pokusím se😅nebo já se snažím být milá nemám ráda spory.. Někdy spíš asi ani nemám slov a když už řeknu jí to normálně, ale pak je uražená i tak.
No to já právě nevím, co se změnilo. Začala jsem se dozvídat, že o mě říká, že nic nedělám, což není pravda.. a různé věci. Já se s ní přestala bavit jako kamarádka (neříkám jí úplně osobní věci už a tak), protože mě to docela ranilo.. myslela jsem si, že to bude skvělá “tchyne”, ale nijak jinak jsem to neřešila. A pak začaly z ničeho nic naschvály a rýpance. Chvilku se někdy chová normálně třeba den dva, tak mi to je líto, ale pak jí přepne zase a zase se chová jako vždycky. Všichni tu řeší hypo, ale mně je spíš špatně psychicky z tohoto už😅.. Chtěla jsem normálně vycházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
21.4.24 12:08

Naschvály jaké například? Rypance bych pouštěla druhým uchem ven, když nebudeš reagovat, jí to přestane bavit. :hug:

• Citovat
  • Upravit
2447
21.4.24 12:11
@adddxkx píše: Více

No tak ona ta hypo je dost podstatná, představ si, že se ti narodí dítě, budeš mít 10 tisíc rodičák a v bytě tě bude šikanovat alkoholička, tvůj chlap jen leží na gauči a chce po tobě ještě půlku na hypo. Co uděláš, když odjet 400 km za rodinou ti s dítětem nedovolí? Přemýšlej trochu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
21.4.24 12:18

Klidné žití s potencionální alkoholičkou a bordelářkou nebude nikdy. Tady bych byla velice na vážkách, jestli by mi ten barák stál za ty nervy. Představ si, že přijdou děti a budou poslouchat nekonečné dohady, pomlouvání a spory. To nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.4.24 12:18

@Annonymní_007 Já to chápu. Ale přišlo mi to rozumné, když tam bydlím. Něco jako nájem plus příteli pomuzu, aby na to nebyl sám no nevím.
Samozřejmě i chápu, že moje rozhodnutí nebudou správné na 100%, když mi je 21. Myslela jsem to jen dobře a ráda si tu přečtu rady, proto jsem to sem taky psala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.4.24 12:22

@Buba mara To právě nechci. Kdyby se přítel třeba rozhodl barák prodat a z toho třeba koupit byt nám a mamce nebyla bych proti samozřejmě, ale nevim jak jeho mamka, podle me by totiz nechtela jit ani tak z baracku do bytu… Kdyby ten barak nebyl na pritele, uz jsme davno pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
21.4.24 12:26

Jo, jenomze pritele tam bude drzet moralni zavazek vuci matce. A ta se stehovat nebude z baraku u lesa do maleho bytu. Proč by taky mela.
Tomuto se rika Danajsky dar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
21.4.24 12:28

@adddxkx a co čekáš od alkoholičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
21.4.24 12:36
@PaníBovaryová píše: Více

Napadlo mě, aby přítel matce řekl, že spolubydleni evidentně nefunguje a zvažuje barák prodat (jak píšeš), pokud ona s tím nesouhlasí (jakože nebude), tak ať si zafinancuje samostatnou bytovou jednotku v tom baráku. Jenže tam je to 50:50 šance, že buď se bumbalka zklidní, nebo že bude zakladatelce nasazena psí hlava, že postvala syna vůči vlastní matce. Tyhle typy dokážou být dost nesoudne a teatralni k tomu. :think: Důležité je, aby měla zakl. zastání v tom příteli, ale když mu ani není blbé si od ní brát půlku hypo, když mama neplatí nic… :think:

• Citovat
  • Upravit
24
21.4.24 13:19

@Silverine247 No na pritele se toho navalilo docela dost, kdyz od nich otec odesel. Musel se v 18 letech o vse postarat a stal se takovou “hlavou” rodiny, jestli to tak muzu nazvat. A mam trochu pocit, ze jeho mama v nem vidi nekoho, kdo ji bude zivit stejne, jako to delal jeho tata bohuzel. Jemu to blbe bylo si to ode me brat, nikdy moc nechtel abych si neco platila sama, to jsem mu ale rychle vymluvila a hlavne bych se necitila dobře, kdyby vse platil on, což je normalni si myslím.

Jak jsem psala, mne to prislo rozumne platit pulku, kdyz tam budu bydlet, ze to je neco jako najem no..Sam rikal, jak to bude moje i jeho, ze tam budeme mit rodinu atd., ale takove reci se nemuzou brat vazne, nikdo nevi, co bude v budoucnu i jsem mu na to vzdy tak odpovidala a neplatila jsem to proto, ze bych mela nejakou vidinu, ze by to bylo i moje.
Jak tu někdo psal, že si dělám nároky na barák, tak to vůbec pravda není. Sama jsem z rodiny, kde jsme nic nevlastnili, neřešily se majetky a bylo nám dobře a tyto věci mi nejsou příjemné a jeste, abych si delala nároky na cizí barák to opravdu ne. Jde mi hlavně o klid no..

Ona obcas kdyz se napila rikala, jak se odstehuje, pak uz se o nicem takovem nezminovala.. pak zas rikala, jak by se ji libilo, kdyby SE UDELAL spodek a ze by zila tam. Ale moc neresi, kdo by to vse platil. A hlavne, to jsou vzdy jen takove reci, ktere si myslim, ze by stejne nechtela, kdyby k tomu melo dojit. Urcite to s ni zkusime jeste vse probrat.. tim se snad nic nepokazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.24 13:37

Mě se bývalá skoro tchýně tak dlouho stěhovala z exovo bytu, pokaždé to mělo být za půl roku. Až jsem se odstěhovala já a ona za měsíc na to umřela. Ještě jsem jí řešila pohřeb. To kdyby věděla, že to místo ex budu řešit já, to by se zvencla.
Ale ona teda nebyla ožralka, jen psychicky rozbitý manipulátor co házel hysterické záchvaty. Na každého jako sluníčko a jen jsem byla z bytu už mi ex psal proč jeho mamince ubližuju a co jsem jí zase provedla.
A všichni její fanoušci si asi stále myslí jak byla milá a hodná.

• Citovat
  • Upravit
24
21.4.24 13:49

No tak to je příšerné 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.24 13:53

Je. Hlavně po ní zbyl její psychicky rozbitý syn. Je mu už skoro 50, pořád je sám. Polyká tuny prášků od psychiatra. A po letech mu došlo jak mu maminka zničila život

• Citovat
  • Upravit
21681
21.4.24 13:57

No a myslis, ze ty to mas jinak? Tchyne urcite vesele vyklada, jak se po smrti partnera „obetovala“ a zachránila barak a ted ji ho ty jdes ukrast.
Pulka tady te obvinila z toho, jak ses najvartyrovala do tchynineho baraku…lide si to radi budou myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
21.4.24 13:58
@Anonymní píše: Více

Vazne mu to doslo? To by byl celkem vyjimka :) Vetsinou to deti tak nejak vedi odjakziva, nbo si to nepripusti nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová