Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, nikdy bych nečekala, že tuhle otázku někdy napíšu, ale.. Vyrostla jsem na vesnici s jedním malým obchodem. Ve 20 jsem si s přítelem našla pronájem 1+1 v krajském městě, kde jsme dodnes. Ale z důvodu prázdnin a mé práce z domu teď trávím většinu léta u našich.
A jak jsem tu dřív na klid nedala dopustit, teď tu po 3 týdnech jsem dost neklidná. Hodně mě limituje to, že ani nemůžu vzít auto a někam jet, řidičák dělám až teď. Je to smutné, ale když jsem s partnerem, ráno se hezky nalíčím, jedeme na výlet, pak pracujeme, jedeme na nákup třeba 2× denně, ani se nenadechnu a je noc.
U rodičů ráno na sedmou vstanu, do 12 pracuji, pak cvičím, jdu se projít a pak tu pomalu 7 hodin zírám do stropu. Jsme odřízlí od civilizace, obchody o víkendu fungují sporadicky. A celé ty dva týdny si tu přijdu jak kus hadru, nemám motivaci se líčit, chodím v teplákách. Taky jsem si všimla, že se tu strašně šíří drby, takže mamka by byla nejradši, abych nevycházela ven, protože soused vedle přijel z Chorvatska a určitě má koronu
. A koronu tu každý řeší 24/7.
Tak by mě zajímalo, jste tým město x vesnice? A co třeba na malém městě děláte?
Já se snažím volný čas zabít četbou, pomáhám našim, ale nějak mi přijde, že jen přežívám, a to je mi 25. Kamarádek tu mám pár, a ty se kvuli koroně bojí i scházet, takže tak ![]()
Jeslti máš rozumné připojení na inernet, tak si najdi něco, co se chceš naučit a on-line kurzy na toto a začni se tomu věnovat.
Jazyky, specifické dovednosti, nějaké tvořivé aktity, nějaký pohybový kurz. Pokud připojení je na prd, tak holt začni chodit do nejbližší knihovny a kromě beletrie si půjčuj i odborné knihy o tématu, kterému se chceš věnovat.
Drbům se pochopitelně nevyhneš. To tak nějak je součást života propojených komunit.
A co 2× denně nakupuješ? Těch aktivit ve městě taky nemáš moc. To jezdíte na výlet každý den? A z vesnice jet na výlet nemůžeš? ![]()
Když už musím na ves ke tchýni, tak položím tašky a jdu do hospody, druhý den ráno odjíždím. Víc bych tam nedala ani za nic a to jsem na vsi vyrostla.
No, základ je asi řídit a mít auto.
Osobně bez ohledu na to, kde jsem, trávím většinu volného času někde na výletě v přírodě, sportem, nějakou kulturou nebo posezením s přáteli. 2× denně být někde v nákupáku, no to by mě švihlo…
Ziju cely zivot ve meste, ted v centru krajskeho mesta. Vikendy a cast leta travim casto na chalupe ve vsi za mestem. Ve vsi kde fakt nic neni. Jen 3× v tydnu otevrena hospoda. A ja to vnimam jako absolutni pohodu. Chodime se koupat do rybnika nebo lezime v bazenu, jezdime na kole na vylety, vecer delame ohen, nebo jdeme k nekomu na zahradu na grilovacku, kdyz je otevrena hospoda zajdeme na pivko. Ctu si, neposloucham zpravy, staram se o zahradu. Pro me je to relax. Koronu jsme s nikym neresili.
Tak já vesnici miluju, vyrostla jsem ve městě
jako svobodná bych ráno vstala, něco pomohla udělat, pak šla do přírody, okoupat se, knížka, net, večer pivko s kamarády
ní a jako matka jsem úplně spoko, ráno vstaneme, poklidime zvířata, hupneme do bazénu, dáme kafčo s kámoškou, jdeme pracovat do zahrady, na hřiště
nechápu jak se můžeš nudit.
@berusa.m píše:
A co 2× denně nakupuješ? Těch aktivit ve městě taky nemáš moc. To jezdíte na výlet každý den? A z vesnice jet na výlet nemůžeš?
Shoping neeee. Proste 2× denne do nakupniho centra, prolezt obchody a je vecer. Oblibena zabava stovek az tisicu lidi v kazdym vetsi meste.
Tak kdyz pominu praci na zahrade a v dome, tak jdu s detmi na detske hriste, ted pres leto take jezdime hodne na vylety, rozhledny, zamky, chodime plavat, na kolo, k veceru sedneme do cukrarny, ctu knizky a kdyz je fakt velka nuda, pustim si zajimavy film nebo dokument… Ja se ale vetsinou nenudim.
Jsem z Prahy a až tak do třiceti jsem na vsi vydržela max tři dny a to jsem poslední byla nervní jak pes.
Teď, po čtyřicítce, už to vydržím třeba i týden, ale!!! Musí být hezké počasí a musím mít naplánovano, co budu dělat - výlety atd.
@Cenarius píše:
Shoping neeee. Proste 2× denne do nakupniho centra, prolezt obchody a je vecer. Oblibena zabava stovek az tisicu lidi v kazdym vetsi meste.
Hrozné.
Co dělám celý dny na vesnici, kde chcípl pes? Ty jo, kde začít… dvě malý děti, vařím, peču, smažím, zahrada, zvířata, chodím na procházky se psem, jezdím na kole, cvičím, občas nákup ve městě, výlet, sem tam nějaká místní akce, čtu si, visím na internetu…
Urychleně udělat řidičák, nebo si vzít taxi, ráno v 8 se nechat odvézt do nejbližšího města do obchodního centra, po zavíračce obchodů kolem 22. zpět a ráno opakovat… To bude smysluplný relax na vesnici…
![]()
@marra2 píše:
A 2× denně v obchodě? Co tam děláš?
By mě taky zajimalo, největší trest, chodit po obchodech ![]()