Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Cvičila sem s oběma dětma, protoze to bylo potřeba. Nechápu proč si na nervy z doktorky, už ste měli být na fyziu dávno. Spaní je v tomto věku normální, to prostě musíš vydržet, případně to může mít souvislost s tím proč nevydrží na břiše.
Takže pokud dítě není dokonalé, tak ho budeš mít míň ráda, to je od tebe dost hnusný. Že není podle tabulek? Začni chodit na rehabilitace, a přestaň porovnávat obě děti. Nikdy to není stejné. Moje poslední dcera se neotočila taky do 7 měsíce, byla líná, holohlavá, bez jedinýho zubu až do 9 měsíce. A pak najednou se otočila, sedla a začala poskakovat po posteli vše během měsíce a půl. Zuby rostli jeden za druhým, už má i vlásky
Poraď se s doktorkou ohledně spaní, tady je těžké poradit, bohužel musíš vychytat kde je problém, může ji něco trápit. Miminka jsou vnímavá, cítí s tebe stres a nervozitu. A než ti projde hlavou myšlenka že jsem padlá na hlavu a že mi to dobře kecá, tak všechno co píšeš mám taky za sebou, a hlavně mám dítě více, a rozdíly mezi nimi byli a jsou doteď. Ale neznamená to že bych ty šikovnější upřednostňovala více a ty nešikovné měla méně ráda.
@Anonymní píše:
@karkarka
Popravdě ne, protože u prvního dítěte mi doktorka říkala, že každý má své tempo, ať to neřeším. První dítě se mi otáčelo až v 8 měsících bez cvičeni a niceho.
Takže i první dítě bylo,,líné,, to jsi nebyla na nervy?
Jako s tím dítětem bych cvičila dávno, v 7 měsících se nehýbe a tvoje jediná starost je, abys nemusela nic dělat
možná v noci pláče, protože ho něco bolí, možná začínají růst zuby
možná i cítí, že jsi z něho na nervy a děti kopírují naše emoce, tak je zas na nervy z tebe.
@hospodki píše:
Já si pod šikovný dítětem představila teda něco jiného. Já si to myslela o svém a to se zacal točit ve 3.
Pro mě je šikovný, když se narodil o 3 měsíce dříve…opravdu rychle vše dohnal a jakoby se narodil v termínu.
@Anonymní píše:
Pro mě je šikovný, když se narodil o 3 měsíce dříve…opravdu rychle vše dohnal a jakoby se narodil v termínu.
Aha, takže se začal otáčet v pěti měsících korigovaně, že? To je ale něco jinýho… ![]()
Taky myslím, že pláč a nepohyblivost spolu souvisí. Poslechni doktorku a cvičte. Můj starší byl taky šikovnější, než mladší dcera, ale ta je fakt líná, i teď ve dvou a půl letech, prostě se jí nechce. Ale nebrečí a vývoj má standardní, takže jsem to nikdy neřešila. Držím palce, ať vám cvičení zabere a obě jste brzo v klidu.
@Anonymní píše:
A druhé dítě je také narozené předčasně?
@Anonymní píše:
No tak to taky musíš napsat ze měl 8, ale korigo 5 ![]()