Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hovězí vývar s domácími nudlemi, zapečené těstoviny a večer budeme grilovat se sousedy
@kometa32 já to nezkoušela, ale známá to tak dělá už prej léta a vyndavá je na vánoce. Jo a ten houbovej pekáček neměl chybu, fakt výborný
.
Včera bylo knedlo-vepřo-zelo a dneska kuřecí kousky na bylinkách a smetanové brambory
Dneska karbanátek nebo holandský řízek. Podle toho, jestli se dokopu do obchodu pro sýr, nebo ne
A k němu asi kaše a rajčatový ssalát ![]()
@janher píše:
@kometa32 já to nezkoušela, ale známá to tak dělá už prej léta a vyndavá je na vánoce. Jo a ten houbovej pekáček neměl chybu, fakt výborný.
No já houby do mrazáku dávám, ale převařené…měla bych strach tam dát syrovou, obalenou houbu.
![]()
Pekáček vyzkouším o víkendu.
@kometa32 píše:
@janher Ty houbové řízky do mrazáku jsou odzkoušené?![]()
Je fakt, že v zimě mít houbové řízky by byl luxus
My si tak jeden rok obalili a zamrazili bedly a pak jsme je měli na Vánoce a vzpomínali na léto
Byly výborné
Spousta mých známých zamražuje houby syrové a ještě se nikdo neotrávil ![]()
@kometa32 Uvařím pórek v osolené vodě, nechám vychladnou a nakrájím na kolečka. Z mouky, mléka a vajec vytvořím hladké těsto, smíchám s pórkem, osolím, opepřím, přidám špetku muškátového oříšku. Do těsta vmíchám sníh ze 2 bílků a smažím na másle dozlatova z obou stran. Dá se jíst samotné nebo s vařeným bramborem ![]()