Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Hr4sek22 Musím si to tady přestat číst, protože jinak nebudu vědět, co uvařit a sníst později. ![]()
@simonka07 Když si vzpomenu na svoje těhotenský chutě.. ani se nedivím, že jsem přibrala skoro 30kg
ještě, že už mám skoro všechno dole. Já pořád něco vařím a hlavně ráda jím.. achjo ![]()
@Eliška
u mě je to o chuti, mám radši bulgur, zde je něco k otázce:
Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály. Kuskus je spařená a do kuliček tvarovaná krupice z pšenice, ječmene nebo prosa. Kuskusu podobný vzhledem, chutí i použitím je v dnešní kuchyni zdomácněný bulgur. Rozdílem oproti kuskusu je, že se nejedná o krupici, ale o pšeničné krupky.
takže zdravější je bulgur
Já a děti jsme nemocný, dcerka má ATB, kuř. vývar, a večer možná bramboráky ![]()
@Žirafa9 díky, takže bulgur je vždy pšeničný, zatímco kuskus může být i ječný či jahelný? To jsem nevěděla.
@Eliška
bulgur je nalámaná celozrnná pšenice předvařená, proto příprava netrvá tak dlouho
kuskus je ze spařené krupice z obilovin, uvádí se, že z pšenice loupané, neloupané, ale i z prosa nebo ječmene
před víc jak 10ti lety kdy jsem se začala zajímat o zdravější stravu jsem to měla nastudované dopodrobna, ale teď občas zavítám kvůli informacím na net a dohledám co potřebuji
U nás byla česnečka s osmaženým chlebem a znojemská omajda s těstovinama.