Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dnes bylo vepřové na kapustě s bramborem… Koupená chlazenka v automatu, se slevou, za 50,–Kč, stačilo to pro dvě osoby a ještě zbylo pár brambor…
![]()
Včera večeře v thajské restauraci. Jen malá oslava výročí - 31 let.
Já si dal mořský potvory v zeleným curry a manželka ze všech nejlepší polívku z kokosovýho mlíka a kuřecí v arašídech.
Malá restaurace, chodíme tam víc než deset let, a v pálivosti jsem na čísle 6 z deseti, to je tak akorát.
@Winter garden píše: Více
díky
Dvakrát. 15. v Praze a 30.prosince v Michiganu. Ale slavíme to první.
@Babyno píše: Více
jestli jsi v pohode s kynutym, neni na tim sloziteho nic. Zadelavam a necham kynout v pekarne, upletu, necham kynout, pomasluju, pecu. Kdyz budes chtit, odpoledne napisu recept.
@KalamityJohn píše: Více
A jinak to kuřecí v arašidech, to jsou jako drcené arašidy s nějakým kořením a v tom obalené kuřecí kousky? nezhořknou ty arašidy na pánvi nebo nepřipálí se to? asi si to budu muset vygooglit, protože kuře u nás jede na sto způsobů a každá inovace je super ![]()
PS : po náhledu : jo tááák, ony se ty arašidy zapracují do vajíčka? tak to zkusím, super
to je vlastně místo strouhanky..
@Lucy75 píše: Více
Hele, ja arašídy smažím se zeleninou na činu a nezhorknou.
@Lucy75 píše: Více
Netušil jsem. Ale kuře obalené v drcených ořeších pecan jsem měl a to je moc dobrý.
@KalamityJohn píše: Více
Gratuluji ![]()
My jsme v prosinci slavili 25 let.Dali jsme si v Krakově pirohy. ![]()
Dnes zapékané brambory, co dům dal.
@Eliška píše: VíceČtu až teď. Ano určitě normálně kynutou. Nemám robota ani pekárnu, vše pěkne po staru ručně. Jsem pekařka, ale doma jsem ji nikdy nepekla ani nemám recept žádný.
Peču roky podle tohoto: 500g polohrubé mouky, 100 g cukru, 3 žloutky, 40g droždí, 1/4l mléka, 120g másla, sůl, 60g rozinek, 60g mandlí, citronová kůra, muškátový oříšek na špičku nože, tlučený anýz. Nechat vykynout, uplést, mezipatra pomašluju bílkem, Důležité je nechat vánočku po upletení ještě kynout, spíchnout 3 špejlemi až k plechu, před pečením pomašlovat žloutkem s mlékem, posypat mandlemi a dát do vyhřáté trouby, po 15 minutách snížit teplotu a dopéct cca 45-60minut.
Dobre, snad si odpoledne vzpomenu a poslu.