Co doma dělají vaše 11 leté děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25138
18.7.22 17:19
@Arianna007 píše:
Aha čtu, že máte ve střídavé péči…
No pak by měla mít svoje povinnosti.
Doporučuji třeba začít s tím košem :kytka:
A pomalu přidávat, dělat to s ní…
Jako proč by zase dělala sama od sebe, když nemusí, že jo. Není přece blbá. :nevim:

No jistě. Tam ale musí zasáhnout otec. A stále jsme se nedozvěděli, proč to neudělá. U JEDNOHO ze svých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
18.7.22 17:20
@Anonymní píše:
@Aduš8 Já bych to neřešila, kdyby pak naše společné nedržkovalo, jak to, že ono musí, když ségra nemusí :nevim: Máme ji ve střídavce, takze je tu dost.

Mam stejny problem s nevlastnim synem. Nas spolecny je o dost mladsi a chova se strasne, kdyz tu brachu ma. Vubec me neposloucha a mysli si, ze je tu anarchie. Jsem z toho na svestku vzdycky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 17:20

Zakladatelko, moje 11-ti leta dcera si je schopna uklidit pokoj, vlasy si samozřejmě umyva sama už skoro 2 roky, stejně tak zbytek hygieny o sebe. Obleceni si řídí sama taky už chvíli.

Co se tyče jídla, tak je schopna si nachystat snídani i svačinu, případně studenou večeři. V době covidu si byla nucena ohřát několikrát jídlo, zvládla to paradne. Když jsem doma, řeším teple jídlo já.

Vlasy zvládá i 9-ti leté dítě. Navíc moje děti už chtějí mít v koupelně své soukromí, takže máme nějaké dohody a snaží se je dodržet, pak není potřeba z naši strany dohled.

To se dcera před tátou nestydí? Většinou v 11 letech už ano. Přijde mě spíše, že se to dceři nechce řešit, tak to nechá dělat ostatní. Zvlášť pokud to udělají za ni, tak proč by se snažila. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
25138
18.7.22 17:22
@Kazimíra Olejovka píše:
Co fakt nedává: udržovat pořádek!!! :cert:
:mrgreen: Jak u nás přes kopírák.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
18.7.22 17:27
@Anonymní píše:
Dotaz zní jasně - co doma běžně dělají vaše 11-12 leté děti? Dokáží si samy přichystat svačinu, vypravit se do školy, vybrat si oblecení, nandat si z lednice a ohřát uvarený oběd, umýt si vlasy atd.?

Jedná se mi o to, že nevlastní dcera nic z toho nezvládá, a vše dělá za ni tatínek. Po našem společném dítěti toto požaduji už od jeho útlého věku, takze kolem dcery se to neobejde bez našich debat, protože si myslím, ze by táta v tomto věku už kolem ní skákat neměl. Já madam sloužit z uvedeneho důvodu odmítám, samozrejmě uvařím, vyperu atd.

Tak jen jestli jsem mimo já, nebo oni :lol:

Prosím anonym z důvodu informací o nevlastní dceři.

Ano, všechno zvládá a i víc, ale když ví, že to udělá maminka, tak se nechá klidně obsloužit. Kromě tedy těch vlasů, to by určitě nechtěl. No a já to dělám podle nálady, někdy ho obskakuji, jindy ne. A myslím, že i ta nevlastní dcera to má nastavené stejně, když táta chce, tak at skáče, jinak by to určitě zvládla taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.7.22 17:27
@Kazimíra Olejovka píše:
Syn, 10 let
Umí si uvařit vaječnou omeletu, míchaná vajíčka, umí si udělat okurkový salát nebo toasty. Umí si ohřát jídlo v mikrovlnce a z lednice se obslouží, umí si udělat pití. Sám se koupe, včetně vlasů a zubů.

Příprava do školy - s kecama, ale umí.
Domácí úkoly - s kecama…a kecama…ale dá to, s naší pomocí - ví, že se na nás může obrátit a řekne, když něčemu nerozumí.

Co fakt nedává: udržovat pořádek!!! :cert:

to nedávám ani já ve svém dospělém věku ;) ;) tak se na něj nezlob :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
18.7.22 17:29
@boball píše:
Ano, všechno zvládá a i víc, ale když ví, že to udělá maminka, tak se nechá klidně obsloužit. Kromě tedy těch vlasů, to by určitě nechtěl. No a já to dělám podle nálady, někdy ho obskakuji, jindy ne. A myslím, že i ta nevlastní dcera to má nastavené stejně, když táta chce, tak at skáče, jinak by to určitě zvládla taky.

U nás je to stejně. Jen někdy mu já nebo chlap umyjeme i ty vlasy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.22 17:29

@MartinaIrena Nesčetněkrát jsem tohle s manželem řešila… A stále bez výsledku. Možná, že by takhle obskakoval i společné, pokud bych nenastavila pravidla, ale spíš si myslím, že se bojí, aby sem madam nepřestala chtít jezdit, kdyby se po ní nedejboze něco chtělo :nevim:

Co se týce mytí vlasů - prý by si je údajně sama umyla špatně a svědila by ji hlava, tak to dostal úkolem od maminky. Podotýkám, že holku myl ještě tak před rokem celou a dohlížel na to, aby si porádně umyla pipku, aby ji taky nesvědila, dokud jsem nezasáhla, že to už mi fakt přijde divný…

A pro pobavení - asi před rokem jsem vydala nařízení, že prádlo, které nebude v koši, neperu. No a tatínek pak v noci pred jejím příjezdem tajně pral a sušil prádlo, který se válelo u ní od posledně na posteli :roll: A ještě si myslel, že na to nepřijdu :pocitac: :lol:

Tuhle diskuzi jsem založila mj. i proto, abych ji manželovi dala přečíst, tak jsem zvědavá na jeho reakci :think:

• Citovat
  • Upravit
74217
18.7.22 17:35

Samozřejmě. Zvládne to i 9r. V červnu jsem si vymkla kotník. Týden jsem byla nemožný ležák. Muž byl pracovně v Německu. Zrovna měl turnus. Vše bylo na dětech. Starost o mamku, sebe + tři domácí kocoury.
Teď se stará 11r. a starší dcera na zahradě o psí miminko. Hlídají. My jsme jeli nakoupit. Kluci se ostříhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
@Anonymní píše:
@MartinaIrena Nesčetněkrát jsem tohle s manželem řešila… A stále bez výsledku. Možná, že by takhle obskakoval i společné, pokud bych nenastavila pravidla, ale spíš si myslím, že se bojí, aby sem madam nepřestala chtít jezdit, kdyby se po ní nedejboze něco chtělo :nevim:

Co se týce mytí vlasů - prý by si je údajně sama umyla špatně a svědila by ji hlava, tak to dostal úkolem od maminky. Podotýkám, že holku myl ještě tak před rokem celou a dohlížel na to, aby si porádně umyla pipku, aby ji taky nesvědila, dokud jsem nezasáhla, že to už mi fakt přijde divný…

A pro pobavení - asi před rokem jsem vydala nařízení, že prádlo, které nebude v koši, neperu. No a tatínek pak v noci pred jejím příjezdem tajně pral a sušil prádlo, který se válelo u ní od posledně na posteli :roll: A ještě si myslel, že na to nepřijdu :pocitac: :lol:

Tuhle diskuzi jsem založila mj. i proto, abych ji manželovi dala přečíst, tak jsem zvědavá na jeho reakci :think:

Tak ty vlasy chápu. Taky si nechám vlasy radši umýt v kadeřnictví než když si je mám umývat sama. Je to příjemnější. A mít doma někoho, kdo mi je bude pravidelné mýt, tak budu spokojená.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Prosím anonym nebo smazat chodí sem rodina a ta si myslí že jsem matka tyran
Syn skoro 9 tohle všechno zvládá, umí i ohřát párky, krupicovou kaši, dát péct maso do trouby, dát prát prádlo jeho bratranec ve 14 neumí ani otevřít lednici, aby si vzal svačinu.

• Citovat
  • Upravit
42859
18.7.22 17:37
@megginka300 píše:
Syn zvládne v deseti letech vybrat si oblečení, připravit tašku, odnést a donést si jídlo, uklidit pokoj, ustlat..a to je asi vše :mrgreen:

Ale zase aby když jsem doma si musel ohřívat a nandavat jídlo, mi přijde blbý..

Nebo chystat si svačinu.

Proč blbý? O prázdninách není doma sám? Když má na něco chuť? Dcera ani nechodila do školní jídelny. Syn si taky ve 12 přihřál večeři, když jsem třeba kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.7.22 17:41

Dětem je sedm a devět a zvládnou si jídlo i uvařit (těstoviny, toust, strčit kuře do trouby a k tomu rýží, upéct bábovku dle receptu).
Uklízení se musí připomínat (čím jsou starší, tím je to s nima horší), oblečení si uměly vzít už ve školce (pravda, staršímu to ne vždy ladí a ne vždy jsou ochotné výběr oblečení konzultovat s teploměrem a předpovědi počasí).
Mladší by se do školy zvládla asi celkem vypravit, starší má problém s time managementem, takže tam je zatím potřeba dost dohled (on by dorazil, otázkou je kdy :lol: ).
V koupelně dozoruji a precistuji zuby, to flákají, ale sprchu zvládnou dámy od první třídy určitě. :nevim:

U zakladatelky je problém, že je to nevlastní dítě zřejmě na víkendy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
18.7.22 17:44
@Anonymní píše:
Dotaz zní jasně - co doma běžně dělají vaše 11-12 leté děti? Dokáží si samy přichystat svačinu, vypravit se do školy, vybrat si oblecení, nandat si z lednice a ohřát uvarený oběd, umýt si vlasy atd.?

Jedná se mi o to, že nevlastní dcera nic z toho nezvládá, a vše dělá za ni tatínek. Po našem společném dítěti toto požaduji už od jeho útlého věku, takze kolem dcery se to neobejde bez našich debat, protože si myslím, ze by táta v tomto věku už kolem ní skákat neměl. Já madam sloužit z uvedeneho důvodu odmítám, samozrejmě uvařím, vyperu atd.

Tak jen jestli jsem mimo já, nebo oni :lol:

Prosím anonym z důvodu informací o nevlastní dceři.

Ano, už léta. Umí to i ta vaše. Na nevlastní si stěžuje kdektera nextka. Problém je v příliš kritickém pohledu v kombinaci se způsobem výchovy tatínka, který to prostě tak dělat chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 17:44

@Svistice Máš moc šikovné děti, tohle je můj cíl u toho našeho společného :potlesk:

Dceru nemáme na víkendy, máme regulérní stířdavku, takže tu co týden normálně všichni fungujeme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML