Co doma dělají vaše 11 leté děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6794
18.7.22 17:44

Pokud to muz nechce po tobe - abys ji obskakovala - tak ti to muze byt jedno. Treba to dela rad, dcera mu chybi, dava ji svou peci najevo, ze mu na ni zalezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
18.7.22 17:45
@Anonymní píše:
@Aduš8 Já bych to neřešila, kdyby pak naše společné nedržkovalo, jak to, že ono musí, když ségra nemusí :nevim: Máme ji ve střídavce, takze je tu dost.

Tak si tvoje musí zvyknout na to, že starší má jiné rodiče a jsou některé věci jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
18.7.22 17:48
@Anonymní píše:
@MartinaIrena Nesčetněkrát jsem tohle s manželem řešila… A stále bez výsledku. Možná, že by takhle obskakoval i společné, pokud bych nenastavila pravidla, ale spíš si myslím, že se bojí, aby sem madam nepřestala chtít jezdit, kdyby se po ní nedejboze něco chtělo :nevim:

Co se týce mytí vlasů - prý by si je údajně sama umyla špatně a svědila by ji hlava, tak to dostal úkolem od maminky. Podotýkám, že holku myl ještě tak před rokem celou a dohlížel na to, aby si porádně umyla pipku, aby ji taky nesvědila, dokud jsem nezasáhla, že to už mi fakt přijde divný…

A pro pobavení - asi před rokem jsem vydala nařízení, že prádlo, které nebude v koši, neperu. No a tatínek pak v noci pred jejím příjezdem tajně pral a sušil prádlo, který se válelo u ní od posledně na posteli :roll: A ještě si myslel, že na to nepřijdu :pocitac: :lol:

Tuhle diskuzi jsem založila mj. i proto, abych ji manželovi dala přečíst, tak jsem zvědavá na jeho reakci :think:

Tak chlap musi dohlizet na hygienu stale. Ja schvalne jednou sledovala kfyz jsme byli s nevlastnim synem sami, jestli bude uplne novy sprchac nacnuty, a nebyl. Ja ho nehlidam jak se myje, v tomhle veku je samizrejmost, ze pouzije mydlo. Nepouzil. Sprchac byl nedotceny :lol: stejne tak by dal vikend v jednom propocenem tricku. Jo a chlap taky potaji sbira pohazeny spinavy pradlo z pokoje, protoze tohle odmitam delat. Sluzku nedelam ani vlastnimu diteti, natoz pak cizimu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 17:50
@Anonymní píše:
@MartinaIrena Nesčetněkrát jsem tohle s manželem řešila… A stále bez výsledku. Možná, že by takhle obskakoval i společné, pokud bych nenastavila pravidla, ale spíš si myslím, že se bojí, aby sem madam nepřestala chtít jezdit, kdyby se po ní nedejboze něco chtělo :nevim:

Co se týce mytí vlasů - prý by si je údajně sama umyla špatně a svědila by ji hlava, tak to dostal úkolem od maminky. Podotýkám, že holku myl ještě tak před rokem celou a dohlížel na to, aby si porádně umyla pipku, aby ji taky nesvědila, dokud jsem nezasáhla, že to už mi fakt přijde divný…

A pro pobavení - asi před rokem jsem vydala nařízení, že prádlo, které nebude v koši, neperu. No a tatínek pak v noci pred jejím příjezdem tajně pral a sušil prádlo, který se válelo u ní od posledně na posteli :roll: A ještě si myslel, že na to nepřijdu :pocitac: :lol:

Tuhle diskuzi jsem založila mj. i proto, abych ji manželovi dala přečíst, tak jsem zvědavá na jeho reakci :think:

Já taky peru jen to co je v koupelně v koši. Ale je pravda, že s pravidelností jednou týdně zavelim, že co chtějí vyprat, musí dat do koupelny. Většinou mě tam donesou obrovskou hromadu obleceni :lol:

Co se tyče domácnosti, tak jsou obě děti, jak 11, tak i 9 let, poklidit vše - vysat, vytrit, uklidit koupelnu. S těmito věcmi mě však většinou pomáhají. Pravidelně vyklizi myčku a vynáší koše, včetně trideneho.

• Citovat
  • Upravit
Kutil Tom
18.7.22 17:54
@Anonymní píše:
Dotaz zní jasně - co doma běžně dělají vaše 11-12 leté děti? Dokáží si samy přichystat svačinu, vypravit se do školy, vybrat si oblecení, nandat si z lednice a ohřát uvarený oběd, umýt si vlasy atd.?

Jedná se mi o to, že nevlastní dcera nic z toho nezvládá, a vše dělá za ni tatínek. Po našem společném dítěti toto požaduji už od jeho útlého věku, takze kolem dcery se to neobejde bez našich debat, protože si myslím, ze by táta v tomto věku už kolem ní skákat neměl. Já madam sloužit z uvedeneho důvodu odmítám, samozrejmě uvařím, vyperu atd.

Tak jen jestli jsem mimo já, nebo oni :lol:

Prosím anonym z důvodu informací o nevlastní dceři.

Od cca 8 let - připravit si svačinu, vypravit se samy do školy, přijít ze školy, vypravit se samy na kroužky, vybrat si oblečení i když je to občas šílená kombinace :D Dojít nakoupit do krámu nějaké drobnosti. Nandat si jídlo a ohřát už asi dříve. Umýt si samy vlasy od asi 5? Úkoly samostatně bojkotují a zapírají, takže ty jsou s řevem a poznámkami :dance: Od 5 jezdí na tábory, kde si vaří atd., takže samostatně umí leccos, ale samozřejmě jak je možnost se fláknout a ulejt, bez váhání to udělají :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15113
18.7.22 18:03
@Pitaya1 píše:
U nás je to stejně. Jen někdy mu já nebo chlap umyjeme i ty vlasy.

Popravdě, kdybych mu nabídla, že mu umyju hlavu, tak možná by se nechal, ale spíš ne. Záda někdy drbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
18.7.22 18:15

Mýt pipinku devítiletý dceři je dost úchylný.
Přijdou mi teda divný i ty vlasy.

Syn se koupe sám od první třídy.

Když mají děcka plavání nebo jedou na školu v přírodě tak ji proboha myje vlasy kdo?
Paní učitelka? 8o 8o 8o 8o 8o

Taky neperu co není nachystáno v koupelně na praní.

Možná by pomohlo zjistit co dělá mladá u maminky…tohle je fakt ostuda.

Poslala bych ji na dvoutýdenní stanový tábor :mrgreen: tam děcka škrábou i brambory a musí si umýt svůj ešus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
18.7.22 18:18

Moje děti umí udělat to co musí. Když nemusí, samy od sebe se do práce nehrnou. Seznam činností vypisovat nebudu, k čemu by o bylo?
Takže pokud slečna nemusí, proč by se měla přetrhnout? Nevěřím tomu, že by to nezvládla, ale když není motivace, není výkon :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
18.7.22 18:18
@Anonymní píše:
Prosím anonym nebo smazat chodí sem rodina a ta si myslí že jsem matka tyran
Syn skoro 9 tohle všechno zvládá, umí i ohřát párky, krupicovou kaši, dát péct maso do trouby, dát prát prádlo jeho bratranec ve 14 neumí ani otevřít lednici, aby si vzal svačinu.
😁 Dej jim přečíst tuhle diskusi, ať vidí, jak jsou mimo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
18.7.22 18:20
@Anonymní píše:

Tak tímhle jsi mě rozsekala. Na to fakt nemám co říct. Asi takhle :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
18.7.22 18:23

Desetiletý syn si zvládne nachystat svačinu, samozřejmě si zvladne umýt vlasy a zajistit veškerou hygienu :) zvladne si ohřát i nachystat jídlo, jednoduchá jídla zvladne i uvařit (vajíčka míchaná, zapecene tousty atd). Z domácích práci má za úkol uklid pokoje a ustlání postele, vyndávání myčky, vynést smetí do popelnice, zvládne i posekat trávu atd…. Co se týká samostatnosti, zvládá jezdit za kamarády od nás z vesnice do města busem a k otci na víkendy sám vlakem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
18.7.22 18:38

Syn 9let zvládá uklidit celý dům, usmažit palačinky, udělat tousty, ohřát jídlo v mikrovlnce, uvařit si čaj, nachystat svačinu sobě i ségře. Dělá se ségrou myčku, vynáší koš, krmí zvířata, sbírá prádlo ze sušáku a určitě by zvládl hromadu dalších věcí :lol:. Teď, co jsem těhotná, se musí děti více zapojit, ale také chci, aby byl „použitelný“ pro život :mrgreen:. Můj muž měl totiž vše pod nos a podle toho je také zvyklý fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
18.7.22 18:42
@Anonymní píše:

Hele pokud budeš manžela zesměšnovat a pokud nejspíš je tvoje averze a pohrdání nevlastní dcerou doma cítit (což prostě cítit je), tak po přečteí této diskuze neobrátí

ano, milíčku, jsi nejlepší máš pravdu, začnu dělat přesně to co mi říkáš.

Vy dva máte docela výrazný komuninační problém a ty jako viníka vidíš nevlastní dceru.

On si je ve svém vztahu s ní nejistý, ale namíst případné podpory od tebe a hledání nějaké lepší cesty, jak fungovat jako rodiě od tebe dostává pojjeb a teď ještě mu chceš mávat před nosem srovnáváním s jinými rodinami.

To je dost podpásovka.

Takže pokud chceš změnit to jak vaše rodina funguje - a zjevně funguje tak, že to není úplně příjmené pro nikoho z vás, tak primárně to co chceš reflektovat a proměnit je i tvůj přístup.

To je koneckonců to nejjednoduší.

Když o problému co máte - nejistota tvého muže ohledně vztahu s dcerou a vaše neshcopnost se domluvit na funkčích výchovných principech - začneš ty uvažovat jinak a přestaneš se chovat v obvyklých vzorcích komunikace a chování, co dopadnou vždycky marně, tak i on se začne měnit.

Ale pyskováním a zadupáníám argumenty se to nevyřeší.

Konflikty se nemusí řešit tak, že donutíš toho druhého, aby dělal to co chceš ty, ale že společně se budete snažit porozumět odlišných potřebám všech zúčastněých a pak budete hledat cestu jak věci změnit tak, aby vám to vyhovovalo.

Tvoje taktika donutit ho k něčemu po tvém evidetně selhává - vřele doporučuju přestat opakovaně furt dělat něco, co efekt nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
18.7.22 19:00

Syn 11 let a sprchuje se vč. vlasů už fakt dlouho, připraví si svačinu, v mikrovlnce ohřeje jídlo/udělá popcorn, ustele si, uklidí pokoj, uloží čisté oblečení.. špinavé dává automaticky do koše. Uvaří vajíčka na všechny způsoby, palačinky, udělá zapečené toasty, nachystá studenou večeři. Postará se o 6 letého bráchu. Do školy se připravuje komplet sám, jen někdy požádá o přezkoušení, když si není jisty (na výzo měl samé). Co se týče vaření/úklidu, tak na něj tolik nezbyde, vše zastane dcera (14 let), ta udělá komplet vše vč. víkendového vaření atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
18.7.22 19:02
@Ou píše:
Hele pokud budeš manžela zesměšnovat a pokud nejspíš je tvoje averze a pohrdání nevlastní dcerou doma cítit (což prostě cítit je), tak po přečteí této diskuze neobrátí

ano, milíčku, jsi nejlepší máš pravdu, začnu dělat přesně to co mi říkáš.

Vy dva máte docela výrazný komuninační problém a ty jako viníka vidíš nevlastní dceru.

On si je ve svém vztahu s ní nejistý, ale namíst případné podpory od tebe a hledání nějaké lepší cesty, jak fungovat jako rodiě od tebe dostává pojjeb a teď ještě mu chceš mávat před nosem srovnáváním s jinými rodinami.

To je dost podpásovka.

Takže pokud chceš změnit to jak vaše rodina funguje - a zjevně funguje tak, že to není úplně příjmené pro nikoho z vás, tak primárně to co chceš reflektovat a proměnit je i tvůj přístup.

To je koneckonců to nejjednoduší.

Když o problému co máte - nejistota tvého muže ohledně vztahu s dcerou a vaše neshcopnost se domluvit na funkčích výchovných principech - začneš ty uvažovat jinak a přestaneš se chovat v obvyklých vzorcích komunikace a chování, co dopadnou vždycky marně, tak i on se začne měnit.

Ale pyskováním a zadupáníám argumenty se to nevyřeší.

Konflikty se nemusí řešit tak, že donutíš toho druhého, aby dělal to co chceš ty, ale že společně se budete snažit porozumět odlišných potřebám všech zúčastněých a pak budete hledat cestu jak věci změnit tak, aby vám to vyhovovalo.

Tvoje taktika donutit ho k něčemu po tvém evidetně selhává - vřele doporučuju přestat opakovaně furt dělat něco, co efekt nemá.

Ou zdaleka ne vždycky s Tebou souhlasím, ale tohle jsi popsala naprosto dokonale :palec:
Neumím si představit, že chlap po nocích tajně pere a suší nějaké prádlo já se mu za to posmívám na EM a ještě mu to dám přečíst. Bych se hanbou propadla.
To je prostě podle mě klasická ukázka mizerné komunikace a snahy prosadit si svoje za každou cenu. Empatie zjevně odjela na dovolenou,
Vyjadřování se o 11ti letém dítěti, jako o madam, taky o něčem vypovídá.
Atmosféra v domově zakladatelky v době, kdy je dcera u nich musí být skutečně k nezaplacení,
A dcera je ten poslední, kdo za to může…chudák dítě 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect