Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jsem se letos, nakonec stejně jako loni, předloni atd. na Vánoce nikterak nepředřela. Vzpomínám si nostalgicky, jak se kdysi kmitalo, někde se asi ještě kmitá i teď. U nás dříve se před Vánoci myla okna, praly záclony, myli jsme dveře, leštila se podlaha, no prostě blázinec. Já jsem tohle děsně zkrouhla a Ježíšek i tak vždycky přijde. Tak nějak se uklidí, hlavně aby bylo dost jídla - toho se rád ujímá manžel, protože salát dělá nejlepší, klobásy taky objedná i přiveze, neboť já bych jich jistě objednala málo, tak jsem si obalila akorát toho kapra.
Stromeček ozdobily děti, mimochodem moc krásně, poklidili jsme společně, neyžehlené prádlo se schovalo do ložnice do rohu, peřiny si převlíknu, až to bude potřeba, ne proto, že jsou Vánoce, salát tedy udělal manžel, klobásky taky zatočil, cukroví už v době adventu upekla starší dcera.
Advent byl klidný, svátky byly ještě klidnější, když přijela návštěva, tak jsme si zazpívali koledy a jiné hitovky a prostě žádnej stres.
Jak to máte vy? Jsem rozhodnutá s předvánočním a vánočním běsněním už asi nikdy ani nezačínat. ![]()
Já jsem teda udělala velký vánoční úklid, ale mě to baví, mám ráda pak ten pocit jak je všechno čisté, voňavé a už jen můžeme ležet na gauči, jíst a koukat na pohádky… žádný stres
letos jsme měli krásné svátky, škoda, že nebyl ten sníh ![]()
Když jsem byla mladší tak se u nás doma před vánocemi i malovalo
vždy jsem si říkala, že až budu ve svém tak tyto organizované štvanice pořádat nebudu
a taky se tím řídím ![]()
Ahoj já s tím taky nezačala ještě a ani začínat nebudu úklid jsem nějak nepřeháněla a cukroví jsem pekla asi od půlky listopadu nebo na konci tak nějak a stromeček jsme zdobili všichni společně a nakonec se sešla celá rodina a byli jsme všichni i já v klidu. Taky jsem pro to nepřehánět potom jsou akorát všichni ve stresu a všechno honem aby se to stihlo. A pro mě jsou Vánoce svátky klidu a má se sejít celá rodina takže je to lepší bez stresu a v pohodě ![]()
Jediné co mi na vánocích vadí jsou ty povinné návštěvy rodiny kterou byste vůbec nemuseli vidět.. ![]()
@Nafrněná píše:
Jediné co mi na vánocích vadí jsou ty povinné návštěvy rodiny kterou byste vůbec nemuseli vidět..
Tak to nám zase ne máme s rodinou výborný vztah a scházíme se často ale to je u každého jinak ![]()
@Lima69 U nás se letos taky malovalo
, ale kvůli Vánocům to teda nebylo
Já mám třeba taky ráda, když je naklizeno a všude voňavo, jenže to vydrží max. jeden den, takže mě to tak nějak nebaví ![]()
@Teru.linka20 píše:
Tak to nám zase ne máme s rodinou výborný vztah a scházíme se často ale to je u každého jinak
jj to je všude jinak, taky bych to tak chtěla mít, ale s některými to nejde… rodinu si nevybereš
a nevzít si muže jen proto že má debiila otce, to bych neudělala ![]()
@Tunrida píše:
@Lima69 U nás se letos taky malovalo, ale kvůli Vánocům to teda nebylo
Já mám třeba taky ráda, když je naklizeno a všude voňavo, jenže to vydrží max. jeden den, takže mě to tak nějak nebaví
nesnáším ten chaoz kvůli pár dnům svátků
přece člověk poklízí tak nějak celoročně ![]()
@Lima69 píše:
nesnáším ten chaoz kvůli pár dnům svátkůpřece člověk poklízí tak nějak celoročně
Tak snaha by byla
Já bych teda potřebovala na systému úklidu řádně zamakat ![]()
Ale fakt jsme nemalovali kvůli svátkům
Maluje se, když je čas.. Já nemůžu za to, že má manžel pořádnou dovolenou jenom v létě a přes svátky
Já po něm chtěla ale jenom jednu místnost, se zbytkem přišel sám ![]()
@eva valoi Nevím co řešíš, když si nikdy nic nedělala!!!Máš potřebu prudit???
![]()
@Tunrida píše:
Tak snaha by bylaJá bych teda potřebovala na systému úklidu řádně zamakat
Ale fakt jsme nemalovali kvůli svátkůmMaluje se, když je čas.. Já nemůžu za to, že má manžel pořádnou dovolenou jenom v létě a přes svátky
Já po něm chtěla ale jenom jednu místnost, se zbytkem přišel sám
já si malovala vždy sama, protože bych svého muže už k malování nepustila
všude samá kapka
ale pak jsem si sehnala fakt šikovného malíře, který je levný a ještě si po sobě uklidí
![]()
ale jinak s tím volnem tě úplně chápu, protože můj muž ho má stéjně
Snahu uklízet jsem měla, ale děti mi jí zdárně kazí, takže to neřeším a Ježíšek taky dorazil ![]()
@Nafrněná píše:
jj to je všude jinak, taky bych to tak chtěla mít, ale s některými to nejde… rodinu si nevybereša nevzít si muže jen proto že má debiila otce, to bych neudělala
To já taky ne, ale klidně bych pak k němu na tu návštěvu nedorazila, protože to, že jsem si vzala jeho syna ještě neznamená, že se musím stýkat s ním, pokud ho za toho debila považuji.