Co jsem letos nedělala a Ježíšek stejně přišel

14809
27.12.15 21:23

Co jsem letos nedělala a Ježíšek stejně přišel

Tak jsem se letos, nakonec stejně jako loni, předloni atd. na Vánoce nikterak nepředřela. Vzpomínám si nostalgicky, jak se kdysi kmitalo, někde se asi ještě kmitá i teď. U nás dříve se před Vánoci myla okna, praly záclony, myli jsme dveře, leštila se podlaha, no prostě blázinec. Já jsem tohle děsně zkrouhla a Ježíšek i tak vždycky přijde. Tak nějak se uklidí, hlavně aby bylo dost jídla - toho se rád ujímá manžel, protože salát dělá nejlepší, klobásy taky objedná i přiveze, neboť já bych jich jistě objednala málo, tak jsem si obalila akorát toho kapra.
Stromeček ozdobily děti, mimochodem moc krásně, poklidili jsme společně, neyžehlené prádlo se schovalo do ložnice do rohu, peřiny si převlíknu, až to bude potřeba, ne proto, že jsou Vánoce, salát tedy udělal manžel, klobásky taky zatočil, cukroví už v době adventu upekla starší dcera.
Advent byl klidný, svátky byly ještě klidnější, když přijela návštěva, tak jsme si zazpívali koledy a jiné hitovky a prostě žádnej stres.
Jak to máte vy? Jsem rozhodnutá s předvánočním a vánočním běsněním už asi nikdy ani nezačínat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nafrněná
27.12.15 21:28

Já jsem teda udělala velký vánoční úklid, ale mě to baví, mám ráda pak ten pocit jak je všechno čisté, voňavé a už jen můžeme ležet na gauči, jíst a koukat na pohádky… žádný stres
letos jsme měli krásné svátky, škoda, že nebyl ten sníh :kytka:

• Citovat
  • Upravit
20677
27.12.15 21:28

Když jsem byla mladší tak se u nás doma před vánocemi i malovalo :roll: vždy jsem si říkala, že až budu ve svém tak tyto organizované štvanice pořádat nebudu :lol: a taky se tím řídím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Teru.linka20
27.12.15 21:29

Ahoj já s tím taky nezačala ještě a ani začínat nebudu úklid jsem nějak nepřeháněla a cukroví jsem pekla asi od půlky listopadu nebo na konci tak nějak a stromeček jsme zdobili všichni společně a nakonec se sešla celá rodina a byli jsme všichni i já v klidu. Taky jsem pro to nepřehánět potom jsou akorát všichni ve stresu a všechno honem aby se to stihlo. A pro mě jsou Vánoce svátky klidu a má se sejít celá rodina takže je to lepší bez stresu a v pohodě :-)

• Citovat
  • Upravit
Nafrněná
27.12.15 21:30

Jediné co mi na vánocích vadí jsou ty povinné návštěvy rodiny kterou byste vůbec nemuseli vidět.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Teru.linka20
27.12.15 21:35
@Nafrněná píše:
Jediné co mi na vánocích vadí jsou ty povinné návštěvy rodiny kterou byste vůbec nemuseli vidět.. :roll:

Tak to nám zase ne máme s rodinou výborný vztah a scházíme se často ale to je u každého jinak :-)

• Citovat
  • Upravit
2299
27.12.15 21:35

@Nafrněná Taky tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
27.12.15 21:36

@Lima69 U nás se letos taky malovalo :mrgreen:, ale kvůli Vánocům to teda nebylo :mrgreen: Já mám třeba taky ráda, když je naklizeno a všude voňavo, jenže to vydrží max. jeden den, takže mě to tak nějak nebaví :cert:

• Citovat
  • Upravit
Nafrněná
27.12.15 21:38
@Teru.linka20 píše:
Tak to nám zase ne máme s rodinou výborný vztah a scházíme se často ale to je u každého jinak :-)

jj to je všude jinak, taky bych to tak chtěla mít, ale s některými to nejde… rodinu si nevybereš :( a nevzít si muže jen proto že má debiila otce, to bych neudělala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20677
27.12.15 21:38
@Tunrida píše:
@Lima69 U nás se letos taky malovalo :mrgreen:, ale kvůli Vánocům to teda nebylo :mrgreen: Já mám třeba taky ráda, když je naklizeno a všude voňavo, jenže to vydrží max. jeden den, takže mě to tak nějak nebaví :cert:

nesnáším ten chaoz kvůli pár dnům svátků :nevim: přece člověk poklízí tak nějak celoročně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
27.12.15 21:41
@Lima69 píše:
nesnáším ten chaoz kvůli pár dnům svátků :nevim: přece člověk poklízí tak nějak celoročně :D

Tak snaha by byla :mrgreen: Já bych teda potřebovala na systému úklidu řádně zamakat :roll:
Ale fakt jsme nemalovali kvůli svátkům :lol: Maluje se, když je čas.. Já nemůžu za to, že má manžel pořádnou dovolenou jenom v létě a přes svátky :mrgreen: Já po něm chtěla ale jenom jednu místnost, se zbytkem přišel sám :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4992
27.12.15 21:43

@eva valoi Nevím co řešíš, když si nikdy nic nedělala!!!Máš potřebu prudit??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20677
27.12.15 21:46
@Tunrida píše:
Tak snaha by byla :mrgreen: Já bych teda potřebovala na systému úklidu řádně zamakat :roll:
Ale fakt jsme nemalovali kvůli svátkům :lol: Maluje se, když je čas.. Já nemůžu za to, že má manžel pořádnou dovolenou jenom v létě a přes svátky :mrgreen: Já po něm chtěla ale jenom jednu místnost, se zbytkem přišel sám :mrgreen:

já si malovala vždy sama, protože bych svého muže už k malování nepustila :cert: všude samá kapka :cert: :mrgreen: ale pak jsem si sehnala fakt šikovného malíře, který je levný a ještě si po sobě uklidí 8o :lol:
ale jinak s tím volnem tě úplně chápu, protože můj muž ho má stéjně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
27.12.15 21:46

Snahu uklízet jsem měla, ale děti mi jí zdárně kazí, takže to neřeším a Ježíšek taky dorazil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
27.12.15 21:51
@Nafrněná píše:
jj to je všude jinak, taky bych to tak chtěla mít, ale s některými to nejde… rodinu si nevybereš :( a nevzít si muže jen proto že má debiila otce, to bych neudělala :mrgreen:

To já taky ne, ale klidně bych pak k němu na tu návštěvu nedorazila, protože to, že jsem si vzala jeho syna ještě neznamená, že se musím stýkat s ním, pokud ho za toho debila považuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová